INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  UCRAINA

Atac la Parlament » Şevcenko spune adio fotbalului şi intră în politică!

Șevcenko a dat 175 de goluri în 322 de partide pentru Milan și 124 în 249 de jocuri la Dinamo Kiev // Foto: Reuters
Șevcenko a dat 175 de goluri în 322 de partide pentru Milan și 124 în 249 de jocuri la Dinamo Kiev // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 29 iulie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 28 iulie 2012 20:17

La 35 de ani, golgeterul absolut al ”naţionalei” s-a retras de la Dinamo Kiev şi s-a înscris în partidul social-democrat ”Ucraina Înainte”.

Accidentările şi vîrsta l-au împins pe Şevcenko (35 de ani) spre abandon. Amînată doar pentru a-şi trece în palmares turneul final european, decizia retragerii a venit implacabil. Atacantul ucrainean, autorul "dublei" la 2-1 cu Suedia din grupă, a renunţat la fotbal, după 18 sezoane la Dinamo Kiev, Milan şi Chelsea, şi se lansează în politică! "Ţarul" visează să ajungă în Parlament.

"Vreau să-mi folosesc experienţa cîştigată în Europa şi să fac ceva pentru ţara mea! De aceea am ales un partid al viitorului cu lideri tineri", îşi dezvăluie planurile Andrei. Care s-a înscris la "Ucraina Înainte", formaţiune nouă de orientare social-democrată condusă de o femeie, Natalia Korolevska.

Şevcenko a fost tentat să continue în Canada sau să înceapă ca antrenor, pregătindu-i pe atacanţii de la Chelsea, unde a jucat între 2006 şi 2008. Dar a refuzat ofertele, pentru a se "bate", în primă instanţă, cu Vitali Kliciko şi Partidul UDAR (lovitură, în traducere) al celebrului boxer la alegerile locale din Kiev de la toamnă.

L-a urmat pe Kaladze
Fostul coleg al lui Şeva la Dinamo Kiev şi Milan, Kaha Kaladze (34 de ani) se implică în politică de două luni. "Va fi cel mai important meci din viaţa mea. Am ales politica pentru că visez la o Georgie în care copiii mei să poată creşte în libertate şi democraţie", a declarat fostul căpitan al "naţionalei" gruzine.

"În politică, intenţionez să militez pentru sport şi asistenţă socială, pentru că motoul meu e «O minte sănătoasă într-un corp sănătos»" (Andrei Şevcenko, fost căpitan al "naţionalei" Ucrainei)

19 trofee a cîştigat Şevcenko, 12 cu Dinamo Kiev, 5 cu Milan şi două cu Chelsea. În 2004 a luat "Balonul de Aur"

48 de goluri în 111 jocuri la "naţională" are Şevcenko, fiind cel mai tînăr şi cel mai bătrîn marcator din istoria Ucrainei

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează