INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Atac fără menajamente al lui Gerard Pique: „Nu poți vinde fum la nesfârșit. Adevărul trebuie spus!”

Gerard Pique nu vede cu ochi buni viitorul Barcelonei / Foto: Imago
Gerard Pique nu vede cu ochi buni viitorul Barcelonei / Foto: Imago

Articol de - Publicat luni, 04 martie 2024 18:19 / Actualizat luni, 04 martie 2024 19:17

Gerard Pique (37 de ani), care a jucat 15 sezoane la FC Barcelona, critică modul în care conducerea clubului încearcă să ascundă teribila criză financiară. „Spun că vor să câștige titlul în Spania și Liga Campionilor, dar nu au bani pentru a concura. Să înfrunte situația și să adopte o strategie în consecință”, declară fostul apărător.

S-a retras în vara anului trecut, dar a rămas legat de ceea ce înseamnă FC Barcelona. De aceea vocea lui Gerard Pique este una autorizată să comenteze situația echipei catalane și să recomande soluția pentru ieșirea din criză.

Leverkusen, pe urmele „invincibililor” lui Arsenal și ai Stelei! Ce scriu nemții
GERMANIA
Leverkusen, pe urmele „invincibililor” lui Arsenal și ai Stelei! Ce scriu nemții

Fostul legendar stoper blaugrana, care a evoluat 15 sezoane (2008-2023) la formația de pe Camp Nou, a criticat, într-un chat de pe Twitch cu Ibai Llanos, modul greșit în care este gestionată situația actuală: „Trebuie ca toată lumea să cunoască adevărul și să îl înfrunte. Dacă e adevărat că realitatea e aceasta, atunci trebuie să o spunem. Să nu ne mai ascundem!

Pique: „Sociosii vor să știe care e cruda realitate!"

Ceea ce nu poți face este să vinzi fum și să spui că vom câștiga Liga Campionilor, însă tu nu ai bani nici pentru a concura. Nu știu care-i situația actuală a clubului, se pare însă că nu foarte bună, dar sociosii au dreptul să afle adevărul. Dacă le spui «uite, traversăm o perioadă grea și în următorii doi-trei ani vom folosi La Masia la maximum». Atunci este OK".

Pique: „Cum să ai pretenții la Haaland sau Mbappe?"

Gerard Pique și-a continuat tirada la adresa președintelui Joan Laporta și a celor din conducerea grupării catalane: „Dacă clubul chiar nu are bani, ce poți face? «O să-l semnez pe Haaland» este o promisiune foarte tare, dar cu ce și cum îl aduci pe norvegian de la Manchestr City? Nu o spun pentru că acum a apărut un zvon.

Spun Haaland, însă cum aș mai putea să mă gândesc la Kylian Mbappé? Întotdeauna trebuie să trăiești în realitate cu tot ceea ce se întâmplă, pentru că sociosii au rămas mereu de-a lungul istoriei alături de club".

616meciuri a bifat Gerard Pique pentru Barcelona în toate competițiile, reușind 53 de goluri și 13 pase decisive. A câștigat 30 de trofee cu echipa catalană, între care 3 Ligi ale Campionilor

Mesajul ar trebui să fie că avem încredere în oamenii din La Masia, care sunt foarte buni și foarte talentați. Să spună să-i lăsăm să dezvolte Academia și că noi vom încerca să concurăm pentru a câștiga campionatul
Gerard Pique, fost stoper Barcelona

Match Quiz Rapid - FCSB

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul Rapid - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Cum și-a eliberat Boloni jucătorii la pauză. Ce le-a spus în vestiar + Și victoriile epuizează: „Sunt obosit fizic și mental”
FRANȚA
Cum și-a eliberat Boloni jucătorii la pauză. Ce le-a spus în vestiar + Și victoriile epuizează: „Sunt obosit fizic și mental”
Cristi Chivu a fost ales al doilea cel mai bun fundaș stânga în echipa-tip din toate timpurile a lui Inter
ITALIA
Cristi Chivu a fost ales al doilea cel mai bun fundaș stânga în echipa-tip din toate timpurile a lui Inter

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează