INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Atac surprinzător la Guardiola: "Ne-a ruinat! Antrenorii noștri l-au copiat, dar ne-am pierdut indentitatea"

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de - Publicat joi, 08 februarie 2018 09:36

Giorgio Chiellini, liderul defensivei lui Juventus și al squadrei azzurra, e puternic afectat de ratarea Mondialului din Rusia: "E ca un pumnal în stomac. Nu mă văd stând o lună în fața televizorului".

La 33 de ani, Giorgio Chiellini a rămas ultimul stâlp al defensivei squadrei azzurra. Și îl doare văzând că ideea de "fundaș italian" dispare chiar și în Peninsulă după revoluția făcută de Pep Guardiola în fotbalul mondial.

"De zece ani, nu am mai lansat un apărător valoros"

"Guardiola a ruinat apărătorul italian. Pep e fantastic, are o minte fantastică, dar antrenorii noștri au încercat să-l copieze fără să aibă aceleași cunoștințe și ne-am pierdut identitatea", s-a plâns stoperul lui Juventus în Daily Mail.

"Nu mai apar fundași ca Maldini, Baresi, Cannavaro, Nesta, Bergomi, Gentile, Scirea... În ultimii zece ani, nu am mai lansat un apărător cu adevărat valoros. Sper ca din acest punct să plece din nou fotbalul italian".

"La vară, nu voi avea o lună bună"

Ratarea Mondialului l-a afectat profund. "E ca un pumnal în stomac. La vară, nu voi avea o lună bună. Mă voi uita pe rezultate, însă nu reușesc să mă imaginez stând patru săptămâni în fața televizorului pentru a urmări meciurile".

"După antrenament, ești mort, nu obosit!"

Ca antrenor, Antonio Conte îi este mult mai aproape de suflet decât Guardiola. "E un sergent. Când termini antrenamentul cu el, nu ești obosit, ești mort!", îl descrie Chiellini pe managerul lui Chelsea.

"Dar, în trei ani la Juventus și doi la echipa națională, am simțit o atmosferă cu totul specială. La Europenele din Franța, parcă am fi intrat în altă lume. Ești sută la sută alături de el și de coechipieri. Fiecare își dă energia celuilalt. Pentru mine, Conte e sigur printre cei mai tari". 

"Sunt ca Rățușca cea Urâtă, dar acum, la 33 de ani, traversez cel mai bun sezon al carierei mele. Nu există niciun secret: doar pasiune și muncă"
Giorgio Chiellini, apărător Juventus

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
556856157835046
Alikianos Shenghen  •  09 Februarie 2018, 08:26

Chiellini e unul dintre cei mai mari cotonogari din fotbalul mondial. Cand i se raspunde se tavaleste pe jos de zici ca moare. Norocul lui a fost ca fiind la Juventus e protejat de arbitri si i se trec cu vederea multe faulturi. La o alta echipa ar fi fost mai mult suspendat decat in teren.

10205708568547632
Vladimir Bogdan  •  08 Februarie 2018, 11:12

Culmea cinismului: îi reproșezi unui mare jucător, apoi antrenor, că a „deferecat” spectacolul fotbalistic... Și ajung italienii, cu jocul lor urât, închis, meschin, să se uită la ceilalți, cum joacă fotbal adevărat. Se va plictisi Chellini, la vară? Are destui bani să meargă, ca turist, în Rusia. Sau prin Nigeria, Senegal... ca să mai învețe.

magic4ever
magic4ever  •  08 Februarie 2018, 10:33

Chiellini este printre cei mai buni fundasi din lume din ultimii 10 ani...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează