INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Atacul "cormoranilor" » Numărul mare de fotbalişti ai lui Liverpool prezenţi în lotul Angliei naşte controverse

Steven Gerrard (dreapta), căpitanul lui Liverpool şi căpitanul Angliei, omul de forţă şi inspiraţie al Albionului // Foto: Reuters
Steven Gerrard (dreapta), căpitanul lui Liverpool şi căpitanul Angliei, omul de forţă şi inspiraţie al Albionului // Foto: Reuters

Articol de - Publicat vineri, 08 iunie 2012 00:00 / Actualizat luni, 17 septembrie 2012 22:26

Deşi a cîştigat un singur trofeu în ultimii cinci ani, Liverpool are cei mai mulţi jucători în echipa Albionului. S-a mai întîmplat o singură dată, dar atunci englezii dominau Europa.

Mai întîi au fost patru: Glen Johnson, Gerrard, Downing şi Carroll. Accidentările lui Lampard şi Cahill l-au forţat pe Roy Hodgson să mai aducă încă doi: Henderson şi Kelly. Ultimul? Un tînăr de 22 de ani, cu doar zece apariţii în ultimul sezon de Premier League.

Furia lui Rio
Decizia l-a scandalizat pe Rio Ferdinand, fundaşul lui Manchester United. Acesta a criticat decizia pe Twitter: "Din ce motive nu am fost selecţionat?". Presa din Anglia l-a propus şi pe Micah Richards, campion cu City. Degeaba.

Record controversat
Cei şase selecţionaţi de la aceeaşi echipă egalează un record vechi de 32 de ani pentru Anglia. La Euro '80, Liverpool a trimis tot şase jucători la lot! La acea vreme însă, Liverpool cîştiga titlul şi Cupa Campionilor. Doar Tottenham, la CM 2010, a mai "ameninţat" performanţa "cormoranilor", dînd 5 jucători selecţionatei Albionului.

0 goluri şi 0 pase de gol a dat în ultimul sezon Stewart Downing, aripa lui Liverpool

2 minute a jucat, la echipa naţională, Martin Kelly, ultimul convocat pentru Euro de selecţionerul Hodgson

Glume pe axa Anglia-Liverpool:
- "Liverpool îşi începe cantonamentul luni, 11 iunie. Are programat un meci împotriva Franţei"

- "Bine că Bellamy nu este englez. Anglia îşi lua adio şi de la Rooney, oricum nu joacă în primele două meciuri"

- "Roy Hodgson a promis că o va duce pe Liverpool în Europa. A reuşit, pînă la urmă"

- "Pentru a prinde viitorul turneu final, Rio Ferdinand şi Micah Richards vor semna cu Liverpool"

AICI GĂSEŞTI tot ce trebuie să ştii despre Euro 2012, într-un spectaculos modul oferit de gsp.ro în parteneriat cu AFP. Program, loturi, CV-urile tuturor jucătorilor, statistici complete, totul într-o prezentare de excepţie, în exclusivitate pentru cititorii gsp.ro!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
omgwtfbbq
omgwtfbbq  •  08 Iunie 2012, 15:44

doar Gerrard si Johnson..:-j si Johnson nici nu ar trebui titular, erau mai buni M Richards si Walker

cristiprostean
cristiprostean  •  08 Iunie 2012, 13:05

sunt fan liverpool dar totusi downing si kelly nu aveau ce cauta acolo, in locul lor trebuiau sa fie kyle walker de la tottenhan sau richards sau wilshare chiar daca a fost accidentat, ii mai bun ca downing, carrick iara trebuia sa intre in vederi, dar ce rost mai are acum sa vorbim, in sferturi sunt eliminati de italia, care o sa si castige cupa

jackassb
jackassb  •  08 Iunie 2012, 11:24

din astia 5-6 jucatori trei meritau...ei sunt: GERRARD - chiar daca nu a avut un sezon bun, fiind mai mult accidentat, e un jucator cu experienta...JOHNSON - a castigat 2-3 meciuri sezonul asta ptr Liverpool marcand goluri importante, desi e fundas de banda si CARROLL - nu a rupt gura targului, dar cu siguranta in momentul in care Anglia are nevoie de gol el va fi trimis in teren sa se lupte pentru fiecare minge. downing, henderson si kelly trebuiau lasati aks.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează