INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - REAL, AZI, 21:30, DOLCE 1, DIGI 1, GSP.RO

Atenție, Real! Rețeta succesului la Barcelona » "Pistolarul" nu pierde când trage bine

Sergio Ramos și Pepe, stoperii Realului, nu-l mai pot opri pe Suarez să șuteze. A fost 2-1 pe Camp Nou în urmă cu un an // FOTO Guliver/GettyImages
Sergio Ramos și Pepe, stoperii Realului, nu-l mai pot opri pe Suarez să șuteze. A fost 2-1 pe Camp Nou în urmă cu un an // FOTO Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat sambata, 02 aprilie 2016 00:00

Dacă Suarez înscrie, Barcelona câștigă: 42 de victorii în 44 de meciuri. Două au fost remize.

"Barcelona e sigură de victorie, știu asta și nu-mi pasă!", spune Zidane, la primul Clasico pe banca Realului. "Vreau să jucăm bine și să câștigăm, asta e tot ce contează". Dar clasamentul Primerei arată o diferență mare în favoarea Barcei. 10 puncte în acest moment.

Iar ultimul meci direct evidențiază și mai mult această crevasă: 4-0 în tur pentru catalani în templul Bernabeu, pe 21 noiembrie. Cu două goluri Luis Suarez.

Trei degete: Sofia, Delfina, Benjamin

De la "dubla" uruguayanului, Mundo Deportivo a găsit alte cifre care-l fac să zâmbească pe Luis Enrique. Din 25 octombrie 2014, când a debutat în blaugrana, Suarez a marcat în 44 din cele 86 de meciuri în care a jucat. Și Barcelona nu a pierdut niciodată în aceste 44 de partide cu gol ale "pistolarului". Are 42 de victorii și două egaluri!

Pe Real a învins-o de două ori: 2-1 pe 22 martie 2015, cu celestul decisiv pe Camp Nou. Plus acel 4-0 neverosimil de la Madrid. "El e talismanul", a titrat Mundo Deportivo, cotidianul catalan așteptând să-l vadă încă o dată sărutând 3 degete: dedicația lui la fiecare reușită pentru Sofia, soția sa, și pentru cei doi copii, Delfina și Benjamin.

Se înclină BBC

De la 1 septembrie 2013, când ultimul membru BBC, Gareth Bale, a venit la Real pentru 100 de milioane de euro, cei trei blancos au jucat numai trei derbyuri cu Barcelona în trident complet. Și le-au pierdut pe toate! "Acum e momentul să schimbăm această statistică", afirmă Zidane.

MSN Goluri (Meciuri) BBC Goluri (Meciuri)
Messi 37 (38) Benzema 24 (26)
Suarez 43 (43) Bale 15 (21)
Neymar 27 (38) Cristiano 41 (38)
Total 107 Total 80

* Goluri în toate competițiile (2015-16)

Motivați în NBA cu golurile lui Messi

Stephen Curry, 28 de ani, cel mai bun jucător al momentului în NBA, campion sezonul trecut cu Golden State Warriors, a dezvăluit recent că antrenorul Steve Kerr îi motivează pe baschetbaliștii americani înaintea meciurilor cu golurile lui Messi și ale Barcelonei!

Și i-a făcut cadou argentinianului maioul său alb de joc cu numărul 30. Harrison Barnes, coechipierul lui Curry la Warriors, a declarat: "Cred că Barca va ucide Madridul".

Accidentați la "naționala" Franței

"Virusul FIFA" n-a iertat nici El Clasico. Ambii sunt francezi, ambii au jucat la 4-2 cu Rusia. După ce Mathieu, fundașul stânga blaugrana, a suferit o ruptură de menisc, lipsind două luni, Varane ratează și el derbyul iberic: are o leziune la mușchiul solear al gambei stângi.

Și tricou pentru Johan

În această seară, Barcelona își va lua adio de la Cruyff. Jucătorii au un tricou special: în partea de sus, între emblema clubului și semnul sponsorului Nike, au fost brodate două cuvinte: Gracies Johan (Mulțumim, Johan). Cuvinte care vor apărea și în tribune, formate de spectatori din cartonașe.

"Pentru orice jucător, Clasico e cel mai frumos meci din lumea fotbalului"
Zinedine Zidane, antrenor Real

"Nu există nimic care să înfierbânte mai mult un fan blaugrana decât o victorie împotriva Realului"
Luis Enrique, antrenor Barcelona

68de goluri a marcat Suarez pentru Barcelona în 86 de meciuri jucate în toate competițiile din 2014

43de reușite are golgeterul uruguayan în blaugrana în acest sezon (26 în campionat, 6 în Ligă, 5 în Copa del Rey, 5 la CM Cluburi și 1 în Supercupa Europei)

114.500.000 €este salariul net total al jucătorilor Barcelonei, în timp ce Real are 101,9 milioane

707.300.000 €este cota totală a lotului madrilen (potrivit transfermarkt.de); Barcelona - 693 milioane

184de televiziuni din lumea întreagă vor transmite Barcelona - Real Madrid în această seară

Barcelona - Real

  • Azi, 21:30
  • Stadion: Camp Nou
  • Transmisie TV: Dolce 1, Digi 1
  • Arbitru: Alejandro Jose Hernandez

BARCELONA: Bravo - Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba - Rakitici, Busquets, Iniesta - Messi, Suarez, Neymar. Antrenor: L. Enrique
Absent: Mathieu (accidentat)

REAL: Navas - Danilo, Pepe, Sergio Ramos, Marcelo - Modrici, Casemiro, Kroos - Bale, Benzema, Ronaldo. Antrenor: Z. Zidane
Absenți: Varane (accidentat)

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (1)
redshow
redshow  •  02 Aprilie 2016, 09:05

3 sau 4 -zero sec si lejer pentru Barcelona

Vezi toate comentariile (1)
Comentează