INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  DRAMĂ

Atins de leucemie acută, Stilian Petrov anunţă că se retrage la 32 de ani: "Gata cu fotbalul. Mă lupt pentru viaţă!"

Stilian Petrov şi frumoasa lui familie, ieri, pe +2   FOTO
Stilian Petrov şi frumoasa lui familie, ieri, pe "Villa Park". De mîine, va începe tratamentul agresiv pentru lupta cu leucemia

Articol de - Publicat duminica, 01 aprilie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 31 martie 2012 22:19

Vineri, căpitanul bulgar al lui Aston Villa a aflat de grava maladie. Ieri, a fost pe "Villa Park" alături de familie. În minutul 19 (numărul său de pe tricou), a fost aplaudat de un stadion întreg.

Ieri, pe "Villa Park". Puţini s-ar fi aşteptat să-l vadă pe căpitan în tribună la meciul cu Chelsea. Trecuse doar o zi de la aflarea teribilei veşti. Şi totuşi, el, Stilian Petrov, liderul lui Aston Villa, se afla acolo. Nu era singur. Alături, fiul cel mic, Christian, 5 ani. În spate, Pauline, soţia sa de 11 ani. Lîngă ea, băiatul cel mare, Stilian jr (9). Întreaga familie.

"Stan, poţi învinge!"
Înaintea partidei, jucătorul semnase autografe, făcuse poze, salutase fanii, ca şi cum nimic nu s-ar fi întîmplat. Dar se întîmplase. Mesajele suporterilor din jurul său spuneau totul. "Ai sprijinul fiecăruia dintre noi. STAN, POŢI ÎNVINGE!", scria pe bannerul unui adolescent. Şi erau multe asemenea cuvinte de încurajare. Iar pe teren, jucătorii lui Chelsea, adversarii, se încălzeau în tricouri purtînd pe spate numărul 19 şi numele lui Petrov. Pe piept era inscripţionat: "Gîndurile noastre sînt cu tine". Gazdele aveau şi ele un mesaj:

"Sprijin pentru Stan".
A început partida. O altă dovadă de dragoste pentru bulgar. În minutul 19, toţi spectatorii, susţinători ai lui Aston Villa şi Chelsea în acelaşi timp, l-au aplaudat pe Stilian. Au fost 60 de secunde copleşitoare.

Inspirat de Muamba
La 32 de ani, mijlocaşul cu 105 selecţii în "naţionala" Bulgariei luase deja o hotărîre. "S-a terminat cu fotbalul. Încep lupta cu viaţa. Şi vă promit că mă voi bate!", a anunţat Stilian pentru cotidianul sofiot Tema Sport, dezvăluind: "La 0-3 cu Arsenal, am avut o ciudată durere de cap în prima repriză. Apoi mi-am pierdut toată energia, ceea ce era anormal pentru mine. Seara, am făcut febră mare. Ceva rău se petrecuse". După analize, diagnosticul crud: leucemie acută.

Ieri, "Stan", cum este alintat, a mărturisit că a fost inspirat de zîmbetul lui Fabrice Muamba, jucătorul lui Bolton care s-a trezit din moarte clinică după stopul cardiac suferit pe 17 martie şi care acum îşi revine miraculos: "Dacă el a depăşit un asemenea obstacol, şi eu pot".
Tocmai văzuse un meci senzaţional, cîştigat cu 4-2 de Chelsea (0-2, 2-2, 2-4, ultimele patru goluri între minutele 77 şi 90Ă3, Torres marcînd după 6 luni în Premier League). O luptă formidabilă, care i-a dat puteri nebănuite lui Stilian.

50 la sută rată de supravieţuire
Leucemia este un cancer al celulelor de sînge, măduva osoasă producînd prea multe celule albe, care se înmulţesc fără oprire. Iar starea de sănătate se agravează rapid în cazul leucemiei acute. Totuşi, în ultimii 50 de ani, medicina a descoperit tratamente care pot lupta împotriva acestei maladii. Rata de supravieţuire a bolii a crescut foarte mult: pentru adulţi, este de 50 la sută.

"Să ne rugăm şi să credem că Stilian, unul dintre marii fotbalişti ai Bulgariei şi cel mai bun prieten al meu, va cîştiga această bătălie. Merită sprijinul nostru!" (Dimităr Berbatov, atacantul bulgar al lui Man. United)

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (3)
ceasornicarul
ceasornicarul  •  01 Aprilie 2012, 14:57

Multa, multa sanatate !

assf
assf  •  01 Aprilie 2012, 12:10

din pacate nu SIDA e boala mileniului 3..ci cancerul :( ..sa fereasca Dumnezeu pe toata lumea de asemenea boli ...din cate am auzit pe finalul bolii sunt dureri incredibile de mari :((.

gabryel18
gabryel18  •  01 Aprilie 2012, 11:31

sanatate........asta este cel mai important pt toti!....si cu speranta in Dumnezeu!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează