INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Atletico, două puncte pentru fericire » Trupa lui Diego Simeone e favorită la titlu, dar Barca depinde doar de ea în ultimele două etape!

Pe 9 aprilie, Koke i-a făcut fericiţi pe fanii lui Atleti: gol la 1-0, învingînd şi eliminînd Barcelona în
Pe 9 aprilie, Koke i-a făcut fericiţi pe fanii lui Atleti: gol la 1-0, învingînd şi eliminînd Barcelona în "sferturile" Ligii // Foto: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat vineri, 09 mai 2014 00:00 / Actualizat vineri, 09 mai 2014 00:41

Simeone şi "plăpumarii" săi pot fi campioni dacă fac două egaluri. Însă, dacă Barcelona îi bate pe "Camp Nou", ea va fi numărul 1 la final.

Cu două victorii în ultimele două meciuri, în faţa Valenciei şi la Valladolid, Realul ar fi avut azi 88 de puncte, la fel ca Atletico, şi l-ar fi obligat pe Simeone să ia 6 puncte din 6 în acest final de Primera. Numai că albii au făcut două egaluri, 2-2 şi 1-1. Şi mai au 2% şanse la locul 1.

"Am pierdut o şansă unică" e convins Sergio Ramos, în timp ce antrenorul Ancelotti se plînge de lipsa de reacţie a jucătorilor săi: "N-am căzut fizic, ne-a lipsit energia mentală".

Avantaj în derbyurile cu Real
Acum, Atletico e într-o poziţie şi mai bună decît era după etapa din week-end. Nu mai are nevoie de minimum patru puncte în rundele 37 şi 38. Cu numai două remize, "plăpumarii" sînt campioni. Un punct duminică, împotriva Malagăi, un punct pe 18 mai, pe " Camp Nou", şi încheie sezonul primii. Tot cu 90 de puncte, cum ar putea avea şi Real, dar cu avantajul meciurilor directe.

1-0 şi 2-2 sînt rezultatele lui Atletico în actualul sezon în derbyurile madrilene

Totuşi, mare atenţie, Atleti! Dacă roş-albii cîştigă cu Malaga şi pierd în ultima etapă, pe terenul Barcelonei, titlul nu mai este al lor. Deşi au 3 puncte în plus, nu două!

Avantaj în confruntările cu Atletico
De aceea, Messi şi catalanii săi zîmbesc din nou. Egalul lui Real i-a înviat, i-a readus în cursă. Barca nu mai depinde decît de ea, de nimeni altcineva! Cu două succese în acest sfîrşit incendiar de stagiune, echipa blaugrana adună 91 de puncte. La fel ca Atletico (în cazul în care jucătorii lui Simeone trec de Malaga), însă va avea atuul partidelor directe.

0-0 s-a încheiat jocul Atletico - Barcelona, pe 11 ianuarie

O simplă victorie, la limită, să zicem un 1-0, oferă Barcei al 23-lea titlu în Primera pe 18 mai. Nu mai spera nici cel mai înfocat suporter catalan.

Madridul decimat
Nu doar că a ratat titlul. Mai îngrijorător pentru Real e că are mulţi accidentaţi înaintea finalei Ligii, pe 24 mai. În afara suspendării lui Xabi Alonso. Dacă spaima unei leziuni grave la Ronaldo a dispărut - Cristiano nu are decît o suprasolicitare musculară -, în schimb, madrilenii se tem pentru Pepe, suspect de ruptură la "gemeni"; pentru Varane, ce acuză iar dureri la genunchiul drept, operat în 2013; pentru Di Maria, edem la aductori; pentru Khedira şi Arbeloa, de-abia reveniţi, după absenţe de lungă durată, de 6 şi două luni.

"Ne-am relaxat, ne-am mulţumit cu 1-0 la Valladolid. Titlul, o pedeapsă! E practic pierdut, chiar dacă am făcut un sezon mare" (Sergio Ramos, fundaş Real)

"Sînt supărat pe colegi. Nu ne-am păstrat concentrarea, intensitatea, presiunea pînă la capăt ca să închidem meciul" (Xabi Alonso, mijlocaş Real)

"Egalul lui Real a fost o uriaşă injecţie de moral. Depindem numai de noi. Ar fi de neiertat să nu cucerim acest titlu" (Pedro, atacant Barcelona)

"Să nu scăpăm această ocazie! Nu avem voie! Real ne-a oferit o şansă nesperată în acest final de campionat" (Messi, atacant Barcelona)

Cursa finală pentru titlu în Primera

1. ATLETICO: 88 de puncte
Are nevoie de 4 PUNCTE sau de DOUĂ EGALURI pentru a fi campioană
Et. 37 11 mai: Atletico - Malaga
Et. 38 18 mai: Barca - Atletico

2. BARCELONA: 85 de puncte
E obligată să CÎŞTIGE ultimele DOUĂ partide
11 mai: Elche - Barca
18 mai: Barca - Atletico

3. REAL MADRID: 84 puncte
Trebuie să învingă în DOUĂ meciuri, Barca să nu le cîştige pe AMBELE, iar Atletico să ia 1 PUNCT
11 mai: Celta - Real
18 mai: Real - Espanyol

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (6)
blaustein
blaustein  •  09 Mai 2014, 15:28

Mie mi se pare complet aberant cum unii canta de ceva timp prohodul Barcelonei si al lui Messi, doar pt ca nu a castigat tot sau ca Messi nu a dat 100 de goluri. Chiar nu cred ca Barcelona poate pierde titlul in ultima etapa, in fata propriilor suporteri, cu orice echipa din lume ar juca. A venit si Mourinho cu Inter si a pus toata echipa in careul de 16m si tot a luat bataie. Mai degraba se impiedica la Elche decat sa piarda cu Atletico acasa. Parerea mea ca sunt sanse infime, dar la ce rasturnari am vazut in ultima vreme in fotbalul european....

ertyuiop
ertyuiop  •  09 Mai 2014, 12:01

Atletico spre cinstea lor alearga dupa 2 iepuri......in cel mai rau caz ramane cu stima intregii suflari fotbalistice de pretutindeni! E mare lucru chiar si atat!

ertyuiop
ertyuiop  •  09 Mai 2014, 11:59

incredibil cum a basculat titlul anul asta intre cele 3.....se pare ca au ramas 2!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează