INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUPERCUPA EUROPEI

Atletico Madrid încheie seria Interului » Dacă Mourinho nu e, trofeul nu e

Articol de - Publicat sambata, 28 august 2010 00:00

În Europa, Rafa Benitez n-a mai avut flerul predecesorului Jose, iar nerazzurii au ratat un al cincilea trofeu consecutiv in 2010

Interul lui Cristi Chivu a fost stopat aseară din cursa pentru un al cincilea trofeu consecutiv, după Ligă, scudetto, Supercupa şi Cupa Italiei. Supercupa Europei merge la Madrid, în vitrina lui Atletico. La Monte Carlo, deţinătoarea Europa League i-a învins pe campionii Europei cu 2-0 într-o finală în care Chivu, integralist, n-a făcut o figură prea reuşită în defensiva nerazzurră. 

Penalty la Chivu?
Inter putea lua gol chiar în debut. Simao a pătruns pe stînga, unde era Maicon?, a centrat spre Aguero, dar argentinianul e trîntit de căpitanul "tricolorilor" în 6 metri şi ratează reluarea. Penalty? Busacca lasă jocul să continue, spre uşurarea românului.

Veriga slabă
Madrilenii miros că pe partea lui Chivu e o pîine de mîncat şi încearcă să se infiltreze spre careul nerazzurr pe acolo. Aguero, în special. Românul reuşeşte să-l blocheze o dată, apoi greşeşte, dar îl salvează Samuel, venit la dublaj.

Doar Samuel
Inter e evident surprinsă de replica viguroasă a spaniolilor şi se mai vede cît de cît periculos în faţa porţii lui De Gea abia prin minutul 30 (Samuel). Atletico nu se lasă nici ea şi macină flancurile italiene prin combinaţii în doi sau în trei. Ori încearcă să-l surprindă pe Julio Cesar prin şuturi de la distanţă. Fără succes, iar repriza se încheie 0-0.

Deschide Reyes...
Pe cît de alert debutase partida, pe atît de prudent se joacă în startul primei reprize. Abia după un sfert de oră se întîmplă, în sfîrşit, ceva notabil. Reyes pătrunde în zona lui Chivu, trage din faţa românului spre colţul din dreapta lui Julio Cesar, parează brazilianul. Interiştii nu-l iau în seamă şi rău fac. La următoarea oportunitate, Reyes nu mai iartă: 0-1.

...Dublează Aguero
Trupa lui Rafa Bentiez e în stare de şoc, Atletico prinde aripi. Momente fierbinţi în careul italian, rezolvate tocmai de veriga slabă de pînă atunci. Căpitanul "naţionalei" respinge mai întîi din faţa lui Forlan, apoi îl blochează pe Ujfalusi. Dar degeaba. Pentru că Simao mai prinde o centrare perfectă, ca-n prima repriză, Chivu nu mai ajută şi Aguero trimite în plasă: 0-2. Campioana Europei nu e în stare să replice nici de la punctul cu var, meciul e jucat, Supercupa pleacă la Madrid.   

SUPERCUPA EUROPEI
INTER - ATLETICO MADRID    0-2
(Reyes 62, Aguero 83)
INTER: Julio Cesar - Maicon, Lucio, Samuel, Chivu - Zanetti, Cambiasso, Stankovici (69 Pandev) - Sneijder (78 Coutinho) - Milito, Eto’o. Antr. R. Benitez
ATLETICO: De Gea - Ujfalusi, Perea, Godin, Dominguez - Reyes (70 Merida), Asunçao, Raul Garcia, Simao (90 Camacho) - Aguero, Forlan (82 Jurado). Antr. Sanchez Flores
A arbitrat  Massimo Busacca (Elveţia)

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
commy_d
commy_d  •  28 August 2010, 14:02

Jos palaria Atletico

milan6
milan6  •  28 August 2010, 12:56

hmmm,astia cu steme de Real sau Barca tineti cu icter?

arkan1923
arkan1923  •  28 August 2010, 12:10

AUPA ATLETI!!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează