INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  REAL MADRID - BARCELONA 0-2

Atmosferă explozivă la El Clasico: "Arde Madridul"

Diarra, Puyol și Keita au
fost mereu în centrul
duelurilor încinse care au
pus în umbră fotbalul pe
“Bernabeu”
Foto: Reuters +1   FOTO
Diarra, Puyol și Keita au fost mereu în centrul duelurilor încinse care au pus în umbră fotbalul pe “Bernabeu” Foto: Reuters

Articol de - Publicat joi, 28 aprilie 2011 00:00 / Actualizat joi, 28 aprilie 2011 03:48

Într-un vulcan alb şi profund anticatalan cu 80.000 de fani, episodul trei al Maratonului El Clasico a avut parte aseară, pe "Bernabeu", de o atmosferă explozivă

VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI!

VEZI AICI O GALERIE FOTO DE LA MECI!

Fanii madrilenii au mers la stadion încă de dimineaţă. Ieri s-au înghesuit şi mai mulţi decît marţi, cînd au trebuit să înfrunte ploaia, şi s-au aşezat la coadă să admire ultimul trofeu din colecţia de 74 din vitrina muzeului de pe "Santiago Bernabeu". Nici nu a contat că expusă era numai o copie a Cupei cîştigate cu 7 zile mai devreme de Ronaldo şi compania! Originalul era indisponibil, după ce fusese scăpat din mînă de Sergio Ramos în timpul fiestei şi "remodelat" sub roţile autocarului.

Catalanii au început să populeze teritoriul inamic mai spre prînz. În total au fost 3.000, puţin sub contingentul de 5 procente din capacitatea arenei rezervat de UEFA. Optimişti şi încrezători într-o revanşă după episodul Valencia, suporterii blaugrana au profitat de soarele blînd şi de cele 24 de grade Celsius, luînd cu asalt terasele, unde au pregătit temeinic " El Clasico" la o halbă de bere.

Glonţ la gazon
Actorii din iarbă au ajuns la stadion spre apusul soarelui. Primii au sosit oamenii lui Mourinho, aşteptaţi de preşedintele Perez. Cu o oră şi jumătate înainte de start erau în vestiar. Zece minute mai tîrziu a urmat autocarul Barcelonei, care a pătruns în arenă pe poarta opusă celei folosite de rivali. Pedro şi Busquets s-au dus glonţ să testeze gazonul, intersectîndu-se cu arbitrul Stark şi cu ostilitatea fanilor albi. Pe culoare deja circula formula cu care Guardiola voia să înceapă. Nici o surpriză: Puyol fundaş stînga, Keita în locul lui Iniesta. Mai e un ceas şi se aud şi primele voci catalane în tribune, care aprind atmosfera: "Madrid se quema, se quema Madrid (arde Madridul)".

Gică Popescu: "Jose e fricos"
Curînd după aceea au ieşit la încălzire vedetele. Ronaldo părea cel mai conectat la meci, dincolo, se putea citi pe feţele catalanilor dorinţa de răzbunare şi de confirmare a supremaţiei din La Liga. Pe marginea terenului, Gică Popescu vorbeşte la microfonul TVR1: "N-am pierdut nici unul dintre cele şase Clasice jucate. Sper ca prezenţa mea să poarte noroc Barcelonei, deşi meciul a prins-o descoperită, cu mulţi accidentaţi. Mă surprinde formula lui Mourinho, cu atîţia oameni defensivi. E o aşezare fricoasă, dar probabil că Jose ştie ceea ce face. I-a blocat foarte bine în Cupă şi vrea să repete figura. Madridul joacă însă acasă şi trebuie să atace! Sigur va miza pe contraatac".

Pep singur
Guardiola se obişnuise să-i aibă alături pe părinţii săi, care s-au aflat în tribune la toate partidele importante ale Barcelonei din 2008 încoace. Aseară însă, aceştia au preferat să rămînă acasă. Se pare că din superstiţie, căutînd o schimbare pentru Pep, care a cîştigat foarte rar în deplasările din Ligă.

Gazon tot mare
Mourinho nu s-a dezminţit şi, precum înaintea disputei din campionat din 16 aprilie (1-1), a cerut ca gazonul să nu fie tuns în ultimele zile ca să pună piedici jocului de pase al Barcelonei. Astfel, iarba a avut aseară o lungime de 30 de milimetri, condiţie cu care catalanii nu sînt obişnuiţi. Pe "Mestalla" din Valencia, unde Real a cucerit în prelungiri Cupa (1-0), gazonul a avut 25 de milimetri, în timp ce pe "Camp Nou" nu este decît de 20-22 milimetri.

Risc maxim
Duelul de pe "Bernabeu" a fost considerat de UEFA de risc maxim. De aceea, dispozitivul de securitate din stadion şi din jurul acestuia a numărat aproximativ 1.700 de oameni. Printre aceştia s-au numărat poliţişti, pompieri, genişti, personal privat angajat de Real, nelipsind trupele călare, altele cu cîini, plus un elicopter destinat supravegherii zonei.

Cost triplu
Preţul biletelor pentru partida de aseară s-a triplat. Astfel s-a ajuns ca tichetul cel mai ieftin să coste în jur de 1.000 de euro, iar cel mai scump - circa 3.000. Autorităţile spaniole au putut combate doar specula pe Internet, dar au intervenit numai atunci cînd creşterea costului unui bilet a depăşit 400 de euro. O majorare pînă în această sumă nu-i considerată delict.

Nadal nelipsit
La fotbalişti, Rafael Nadal este fan al barcelonezului Messi. La echipe, tenismenului spaniol îi place de Real, astfel că el nu a lipsit de la El Clasico. Tenisul feminin a avut-o reprezentantă pe rusoaica Maria Şarapova. În tribune s-a mai aflat marele scriitor peruan Mario Vargas Llosa.

Acoperire media fără precedenPresa a luat cu asalt "Bernabeul". Aproape 1.200 de jurnalişti (între care 100 de fotografi) au primit acreditări pentru meciul televizat live în 150 de ţări de pe toate continentele. Printre acestea s-au aflat SUA, Chile, China, Japonia, Mexic, Venezuela, Arabia Saudită, Thailanda, Rusia. Transmisia a fost asigurată cu 71 de camere, canale ca Dogan TV (Turcia), Al Jazeera (Qatar) şi Denmark TV (Danemarca) solicitînd semnal 3D. În plus, partida a putut fi auzită pe 18 posturi radio.

132 de surse media străine şi alte 80 spaniole au avut aseară reprezentanţi pe "Santiago Bernabeu"

Pique, în infern
Fanii lui Real Madrid au un inamic declarat: fundaşul catalan Pique. El a fost cel mai fluierat jucător al Barcei şi la finala Cupei, de la Valencia, şi aseară, pe "Bernabeu". Motivul: acel avertisment făcut de catalan în urmă cu două săptămîni: "Spaniolilor, spaniolilor, o să vă luăm Cupa Regelui vostru!". Ulterior, Pique a negat vehement că ar fi spus aceste cuvinte, dar suporterii blanco nu l-au iertat. Nici pe el, nici pe iubita sa, Shakira.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează