INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  VFB STUTTGART

Aurelian Botezatu despre picajul lui Alexandru Maxim: "E de-a dreptul umilitor! Doar încasează banii!"

Alexandru Maxim, foto: Gulliver/gettyimages
Alexandru Maxim, foto: Gulliver/gettyimages

Articol de - Publicat luni, 03 aprilie 2017 09:07

Alex Maxim a ajuns spectator de lux la Stuttgart, plătind probabil pentru că a refuzat să plece în ianuarie, când clubul voia să scape de el

VfB Stuttgart a mai bifat duminică un meci fără victorie în liga a doua germană, al 4-lea la rând: 3-3 cu Dynamo Dresda.

Jocul şvabilor suferă şi e limpede că le lipseşte un regizor veritabil. Putea fi Alex Maxim, așa cum se și preconizase după plecarea lui Didavi la Wolfsburg. Numai că românul a ajuns spectator de lux. De la începutul anului, el a făcut mai mult naveta între banca de rezerve și tribună decât a stat pe teren.

Cifrele lui sunt de-a dreptul umilitoare. Doar 38 de minute pe teren, bifate în două partide. În alte două a prins banca, iar în restul de cinci a privit din tribună!

Sigur e şi vina lui că a ajuns în acest punct. Poate şi pentru că, de-a lungul timpului, automulţumirea i-a ucis ambiţia, cum aprecia tabloidul Bild.

Sau poate pentru că nu se pregăteşte aşa cum îi cer tehnicienii, opinia fostului internaţional Marcel Răducanu, ori nu face exact cum îi cer. Atâta vreme cât el nu iese în faţă, să spună, şi nici antrenorul Hannes Wolf nu e mai explicit, nu vom şti exact niciodată.

Totuşi, chiar şi aşa, ce i se întâmplă întâmplă lui Maxim în 2017 miroase mai degrabă a răfuială.

Foarte probabil, "tricolorul" plăteşte acum pentru faptul că în ianuarie, când VfB a încercat să scape de el, a refuzat să plece. Iar prin intermediul impresarului Herbert Briem a transmis public un mesaj care nu le-a picat bine şefilor clubului:

"Dacă Alex va continua să penduleze între banca de rezerve şi teren, iar când va intra va fi folosit rar în zona centrală, atunci e puţin probabil ca el să-şi ducă la bun sfârşit contractul scadent în 2019. Se va transfera însă doar la o formaţie de primă ligă şi pe un salariu măcar la fel de mare ca la Stuttgart". Adică 1,5 milioane de euro pe sezon.

De atunci, Maxim îşi încasează mai departe banii de la Stuttgart. Dar de jucat, din ce în ce mai puţin. Îşi demonstrează calităţile la antrenament şi dă goluri în partide-test, cum s-a întâmplat recent împotriva amatorilor de la Munchen 1860. Merită?

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
1213771098644840
Stavarache Andrei  •  03 Aprilie 2017, 11:07

Daca accepta sa vina la Steaua si nu la Stuttgart, juca 2 ani si acum era fotbalist important la o echipa mare din Europa. A plecat copil la un salariu mare si s-a lasat pe tanjeala. Asta e mentalitatea fotbalistilor romani din pacate

Vezi toate comentariile (1)
Comentează