INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  LIGA NAȚIUNILOR

AUSTRIA - ROMÂNIA 2-3. Mirel Rădoi, mesaj pentru „tricolori” după primul său succes la națională + cum l-a ajutat Cosmin Contra

Mirel Rădoi, selecționer România // foto: FRF TV @ YouTube +49   FOTO
Mirel Rădoi, selecționer România // foto: FRF TV @ YouTube

Articol de GSP - Publicat luni, 07 septembrie 2020 22:03 / Actualizat marti, 08 septembrie 2020 12:39

Mirel Rădoi (39 de ani) a comentat în cadrul unei conferințe de presă succesul echipei naționale a României din Austria, scor 3-2.

Rădoi a motivat cele 5 schimbări față de formula de start din meciul cu Irlanda de Nord: „Am spus că avem nevoie de jucători care să aducă ceva în plus la nivel de intensitate, Austria are un ritm foarte ridicat de joc și atunci trebuia să avem jucători care să ducă atât acțiunile defensive cât și ceea ce a însemnat organizarea noastră ofensivă. 

Era clar că în momentul în care ne-am asumat să facem pressing aveam nevoie de jucători cu prospețime. Țin să îi felicit pe toți, de la Tătă până la ultimul jucător și le cer scuze celor care nu au apucat să joace, dar sper să o facă pe viitor”.

Alte idei ale lui Mirel Rădoi:

  • „Probabil am reușit să creăm o atmosferă destul de bună la nivel de grup, dar ca determinare și sacrificiu, lucrurile au venit de la ei”
     
  • „Tot meritul îl au băieții. Eu și staff-ul nu am făcut nimic decât să le dăm încredere. Mai departe depinde doar de ei. În momentul în care vor exista rezultate nefavorabile, atunci noi suntem vinovați. Tot ceea ce înseamnă lucruri pozitive li se datorează jucătorilor”
     
  • Despre Austria: „Din punctul meu de vedere, Austria este cea mai bună echipă. Au cel mai echilibrat lot. Mă bucur că am reușit 3 goluri în deplasare și că am reușit să terminăm într-un sistem 5-4-1 care nu a fost lucrat decât la nivel de teorie, dar în care foarte mulți au jucat la echipa de club”
     
  • Despre perioada Cosmin Contra: „Planul de joc pentru această partidă a fost mult mai ușor decât cel de la precedenta partidă. De la vechiul staff am reușit să păstrăm organizarea la fazele ofensive și tranziția pozitivă. Am păstrat de la Cosmin și staff-ul său lucrurile astea două care ne-au și ajutat, astfel că ne-a fost mai ușor în această seară
     
  • Despre barajul pentru EURO cu Islanda: „Strategia pentru meci o gândeam dinainte de acestea două meciuri și o voi gândi în continuare. Am dorit să vedem cum s-ar mobiliza și ajuta reciproc anumiți jucători de pe poziții apropiate. În această seară ne-am edificat oarecum acest lucru, dar nu înseamnă că la meciul cu Islanda vom vedea aceeași echipă. Asta depinde de evoluțiile lor de la echipele de club, de minutele pe care le vor juca și de cum se vor prezenta la antrenamentele dinaintea meciului cu Islanda”

Liga Națiunilor » Clasament Liga B grupa 1 

AUSTRIA - ROMÂNIA 2-3. Mirel Rădoi, mesaj pentru „tricolori” după primul său succes la națională + cum l-a ajutat Cosmin Contra

FOTO Imagini tari din Austria - România 2-3

+45 FOTO

VIDEO. Sărbătoare în vestiarul României, după victoria împotriva Austriei, 3-2

Alte știri despre Austria - România:

Marius Șumudică, dat pe spate de Mirel Rădoi: „Nu mă așteptam la așa ceva! Va deveni un mare antrenor!”

Dragoș Grigore, gol de ziua lui în Austria-România 2-3: „Am jucat bine, consistent. Îmi voi aduce aminte mereu de ziua de azi”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (40)
157529838161978
Tudorel Dumitru  •  08 Septembrie 2020, 15:19

Bravo Mirel,te-am criticat de multe ori,dar acum trebuie sa-mi scot palaria !Fii modest ,drept,corect si vei ajunge mare antrenor.Inca o data bravo!

offside
offside  •  08 Septembrie 2020, 09:42

Toată lumea se leagă de Ianis (uneori pe drept) dar nimeni nu spune o vorbă despre acest anonim și pierdut pe la națională pe nume Bancu. Ieri de fapt s-a oficiat bulevardul Bancu. Fundaș nu e, la mijloc ...cam depășit. Vorba lui Toma Caragiu: "mă tine-l ține p-ăsta în brațe "

Silvio
Silvio  •  08 Septembrie 2020, 09:40
Postat de guess.why pe 08 Septembrie 2020, 09:31

Catalin are alt stil decat am eu. E simplu. El obisnuieste sa intre in clinciuri, eu rareori o fac, si nu atat de virtuos. El scrie mult, eu putin. El intra in dezbateri, ok, jigneste, dar si voi il jigniti la greu. Si nu sunteti chiar putini. Nu poti nega. Referitor la Steaua, e optiunea fiecaruia ce si cum alege sa sustina. Nu sunt incantat de situatia actuala, mai ales ca nu e inca ceva definitiv. Pana nu va fi lamurita irevocabil nu va fi liniste. Daca vreau sa se termine odata? Da, normal, si vreau Steaua sus. Steaua mea si a stelistilor. Si in final, despre continuitate, probabil cel mai folosit argument dr catre voi, da, sunt de acord, continuitatea sportiva e foarte importanta. De aceea cred ca voi nu trebuia sa fiti lasati sa jucati in liga1, pentru ca nu sunteti Steaua din punctul meu de vedere, si din pumctul de vedere al altor stelisti de asemenea. Cred ca frf si lpf au fost partase la tot acest fiasco de azi. Sunt totusi increzator ca timpul le va rezolva pe toate, cei vinovati vor plati, si, mult mai important,Steaua se va ridica.

FRF si LPF, la fel si UEFA, reactioneaza la continuitate. "Noi" sa fim lasati in liga 1? "Noi" am fost pe Ghencea la partidele cu Valencia sau Villareal? La partidele cu Betis, Rapid sau Middlesbrough? Si "voi" unde ati fost? Ati incetat sa mai sustineti echipa din 2003, de cand Steaua A FOST CEDATA ciobanului, de buna voie si constient, de toti acei generali si actionari de la acea vreme, Paunescu, Piturca, etc. Hai sa nu mai fim ipocriti, probabil eram toti pe stadion si cantam impreuna pentru culori, si acum suntem prinsi la mijloc si bataia de joc a ciobanului si a armatei! Esti liber sa sustii pe cine vrei, daca ti-e rusine de faptul ca ciobanul e patron la echipa.. dar pana nu se termina toate procesele, unii se grabesc sa schimbe tabara.

Vezi toate comentariile (40)
Comentează
Close