INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Balonul de Aur al Fiscului spaniol » Leo Messi e anchetat pentru evaziune şi de Tribunalul din Madrid

Messi nu driblează doar adversarii, dar fentează tot mai des și plata impozitelor  // Foto: Reuters
Messi nu driblează doar adversarii, dar fentează tot mai des și plata impozitelor // Foto: Reuters

Articol de - Publicat miercuri, 28 ianuarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 27 ianuarie 2015 21:47

Căpitanul Barcelonei e suspectat că a depus banii cîştigaţi din amicalele caritabile jucate în 2013, în America de Sud, în conturi din paradisurile fiscale din Curacao şi Hong Kong.

Problemele cu Fiscul spaniol l-ar putea convinge pe Messi să renunţe la dragostea eternă jurată din nou Barcelonei. Nu-i era de ajuns procesul pe rol la Tribunalul din Barcelona, acum a apărut un alt caz.

Leo este anchetat de Tribunalul din Madrid pentru evaziune, vizate fiind cîştigurile din 2013 obţinute din meciuri caritabile jucate sub umbrela " Messi şi amicii lui contra Restului Lumii".

Inspectorii de la Guardia Civil au descoperit că banii încasaţi la şuşele din America de Sud, 50 de mii de euro de partidă, ar fi ajuns în conturi la First Caribbean International Bank of Curacao, un paradis fiscal.

În total, 300.000, cum a admis Guillermo Marin, agentul organizator, după ce iniţial negase că Leo ar fi fost recompensat. Numai că Fiscul a aflat că suma e mult mai mare. Doar din două meciuri în Columbia ar fi luat 5 cecuri (total peste un milion de euro), ajunse tot în Curacao.

Alte transferuri duc spre o bancă din Hong Kong: depuneri 4 milioane de euro, tot din "caritabile"!

Evaziune peste 120.000 euro
Delictul este grav, pentru că orice rezident în Spania, potrivit legilor, are obligaţia să achite taxele în ţară pentru sumele cîştigate "afară". Iar dacă depăşeşte 120.000 de euro, cazul lui Messi, imediat i se deschide proces pentru evaziune fiscală!

53 de milioane de euro mai are de plătit Messi către Fiscul spaniol pînă la finele anului, impozite pentru 2010, 2011 şi 2012 şi taxe pentru drepturile de imagine din 2013

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (1)
madskills
madskills  •  28 Ianuarie 2015, 09:57

Dupa ce s-a epuizat subiectul cu balonul de aur al lui Cristiano, urmeaza, ca de obicei, Messi cu fiscul lui. Cel putin odata pe luna avem povesti de genul asta, in timp ce omul isi vede linistit de treaba. Evident, piticul e diavolul suprem in fotbal, fiind, "fara exceptie", singurul care e acuzat de asa ceva. Restul, niste ingerasi domnule. Voua va pasa de sport...aproape deloc :)). Nu-l vad bine nici pe Ronaldo cand o sa aflam cate etape de suspendare ia, sa vezi atunci valva despre cat de nenorocit si fals e ca om sau prostii din astea cancaniste.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează