INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Balonul de cristal » Se confirmă: altă ruptură musculară. Messi stă două luni!

Messi s-a accidentat în minutul 20 al meciului cu Betis, în timp ce sprinta spre un balon trimis de Neymar
Messi s-a accidentat în minutul 20 al meciului cu Betis, în timp ce sprinta spre un balon trimis de Neymar

Articol de - Publicat marti, 12 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat luni, 11 noiembrie 2013 21:31

Ziarele spaniole au avansat posibilele cauze ale accidentărilor repetate suferite de un Balon de Aur care în perioada Guardiola (2008-2012) trecea foarte rar pe la medic.

Bicepşii femurali îi joacă iarăşi feste lui Lionel Messi. Duminică, la 4-1 cu Betis, l-a trădat cel stîng şi atacantul Barcelonei va fi nevoit să ia o pauză de pînă la două luni! E deja a 5-a leziune în 2013, dacă o luăm în calcul şi pe cea mai inofensivă dintre toate, o oboseală la cvadricepşi intervenită în intersezon. Şi un motiv de mare îngrijorare la club şi printre suporteri.

Un aspect frapează însă. Acest Messi mai vulnerabil ca oricînd în 2013 abia dacă se accidenta pe vremea cînd echipa era condusă de Pep Guardiola (2008-2012). Ce s-a schimbat de atunci şi pînă acum?

Presa spaniolă a avansat ieri trei posibile cauze:
1. Alimentaţia. În ultimul timp, argentinianul s-ar fi întors la un viciu mai vechi, consum exagerat de carne, în special roşie, care nu-l ajută la fortificarea masei musculare. Pentru a-i schimba dieta, Barca i-a angajat săptămîna trecută un nutriţionist, recomandat de rezultatele excelente la triatlon.

2. Pregătirea fizică. Messi a pierdut în ultimele 5 luni doi specialişti în materie. În iulie, Lorenzo Buenaventura l-a urmat pe Guardiola la Bayern, iar recent l-a părăsit şi omul său de încredere, Juanjo Brau, cu care lucrase în ultimii 6 ani.

3. Factorul psihologic. De la semifinala de Ligă cu Bayern (0-4), cînd a forţat şi a suferit o recidivă, Leo a dezvoltat o adevărată teamă că s-ar putea accidenta. Şi de aici o lipsă de încredere şi o instabilitate emoţională ce-l predispun la noi leziuni.

20 de accidentări a suferit Messi în 7 ani la Barca, dintre care nouă la bicepşii femurali: 4 la stîngul, 5 la dreptul

2 e numărul accidentărilor suferite de atacantul argentinian în perioada 2008-2012, cînd Barca era pregătită de Guardiola

6 meciuri va pierde Messi din cauza ultimei leziuni: 4 în Primera, cu Granada, Bilbao, Villarreal şi Getafe, două în Ligă, cu Ajax şi Celtic

"Mi-e teamă ca toate aceste leziuni să nu-l afecteze psihic pe Leo" (Gerardo Tata Martino, antrenor Barcelona)

"Ştiu ce înseamnă să suferi atîtea recidive. Am păţit şi eu pe vremea cînd jucam la Arsenal şi e cumplit" (Cesc Fabregas, mijlocaş Barcelona)

594689-cosmar-messi.jpg

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează