INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Barca, o vară în aer » Peste 14.000 km va zbura Barcelona în iulie şi august. Cea mai lungă călătorie, la Bucureşti

Messi pare să le arate lui Fabregas şi Pedro (stînga) locurile unde se va opri Barcelona în această vară // Foto: Reuters +1   FOTO
Messi pare să le arate lui Fabregas şi Pedro (stînga) locurile unde se va opri Barcelona în această vară // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 15 iulie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 14 iulie 2012 21:05

Între 24 iulie şi 11 august, vedetele blaugrana vor juca cinci amicale. Primul adversar: Hamburg. Ultimul: Dinamo. Pentru meciul cu alb-roşiii, catalanii vor călători 4.000 km.

Messi şi Barcelona au scăpat în această vară de tradiţionalele şi foarte obositoarele drumuri spre Statele Unite, dar călătoriile nu lipsesc în intersezon. Pînă la startul campionatului, pe 18 august, catalanii vor străbate Europa de la sud la nord şi de la vest la est, plus o scurtă vizită în nordul Africii, pentru cinci meciuri de pregătire.

Însă numai două cu adevărat puternice: împotriva lui Paris Saint-Germain şi a lui Manchester United.

1. Hamburg va fi prima destinaţie şi locul de debut al noului antrenor, Tito Vilanova. Pe 24 iulie, HSV va sărbători 125 de ani în faţa Barcei.

2. Patru zile mai tîrziu, spaniolii vor zbura peste Strîmtoarea Gibraltar pentru testul de la Tanger, Maroc, cu Raja Casablanca.

3. La începutul lui august, vor juca pe Parc des Princes cu marea putere a Franţei, PSG, căreia proprietarul QIA (Fondul de Investiţii al Qatarului) i-a făcut cadou încă două perle: Ibrahimovici şi Thiago Silva.

4. Va urma întîia cursă lungă, spre Scandinavia. În Suedia, catalanii au cel mai tare amical, cu Man. United, adversarul din ultimele două finale ale Ligii Campionilor (2-0 în 2009 şi 3-1 în 2011).

5. La sfîrşit, pe 11 august, cea mai lungă călătorie: 4.000 de kilometri dus-întors la Bucureşti pentru partida anului în România: cu Dinamo, pe "Naţional Arena".

Messi nu a văzut nici un meci de la Euro
În ultimul număr al revistei Kepes Sport, săptămînalul ziarului maghiar Nemzeti Sport, Leo Messi dezvăluie că nu a fost atras de Euro 2012. "Nu am văzut nici măcar o partidă, însă am aflat rezultatele", a declarat argentinianul, care le-a povestit ziariştilor unguri şi despre timiditatea sa din adolescenţă: "În vestiar, de fiecare dată mă îmbrăcam în linişte. Cesc Fabregas credea că sînt mut".

504048-amicale-barcelona.jpg

Cinci zboruri blaugrana
1. Barcelona - Hamburg (Germania) - Barcelona (2.950 km)
2. Barcelona - Tanger (Maroc) - Barcelona (1.862 km)
3. Barcelona - Paris (Franţa) - Barcelona (1.660 km)
4. Barcelona - Goteborg (Suedia) - Barcelona (3.884 km)
5. Barcelona - Bucureşti (România) - Barcelona (3.994 km)

14.350 km va călători FC Barcelona în total în această vară pentru a juca cinci partide de pregătire

35.980 km va parcurge Man. United pentru cinci amicale în Africa de Sud, China, Norvegia şi Suedia

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
machina
machina  •  15 Iulie 2012, 21:09

Daca erati ziaristi adevarati ati fi stiut ca Messi nu a dat absolut nici un interviu pt ungurii de la Kepes. Este un interviu inventat si sa-i pupe picioarele lui Messi ca nu-i da in judecata. Eu nu sunt jurnalist si stiu asta!

plischi
plischi  •  15 Iulie 2012, 09:38

ati auzit de ce e speciala deplasarea de la bucuresti? o sa aflati in numarul viitor!!!

omgwtfbbq
omgwtfbbq  •  15 Iulie 2012, 04:55

la unele s-ar putea sa mearga direct de la locul ultimului meci(ex Goteborg-Bucuresti)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează