INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA / FC BARCELONA - ATLETICO MADRID 3-0

Barcelona a ajuns la 16 victorii consecutive » Un fleac. Alt record

Articol de GSP - Publicat luni, 07 februarie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 06 februarie 2011 22:17

Barca a ajuns la 16 victorii consecutive, cu una peste reperul stabilit de Realul lui Di Stefano în sezonul 1960-'61. Messi a semnat un hat-trick

FC Barcelona rescrie istoria. Abonată la recorduri, echipa catalană fixează repere cu o uşurinţă incredibilă. Aşa a făcut cu numărul de puncte la terminarea turului, cu meciurile consecutive fără eşec, cu contractul de sponsorizare semnat cu "Qatar Fundation".


Sîmbătă a bifat altul. Printr-un sec 3-0 cu Atletico, trupa lui Guardiola a urcat la 16 recordul de triumfuri la rînd în campionatul Spaniei. Precedenta bornă data tocmai de acum 50 de ani. Între 27 noiembrie 1960 şi 19 martie 1961, Realul lui Alfredo Di Stefano a avut o serie de 15 victorii. Pentru aceste perioade, golaverajul e tot în favoarea catalanilor: 60-6 faţă de 56-8. Ei au ajuns la o asemenea eficienţă marcînd, de pildă, de 8 ori în poarta Almeriei şi de cîte 5 cu FC Sevilla, Real, Sociedad şi Espanol.


21 din cele 60 de reuşite le-a semnat numai Messi, hat-trick cu Atletico. În total, atacantul argentinian are 24 de goluri în 22 de etape din actuala stagiune. Cum a înscris de 167 de ori în 247 de partide, în topul all-time al reuşitelor "blaugrana" e pe locul 4, după Cesar (235), Kubala (194) şi Samitier (178).


0,67 e media de goluri pe meci izbutită de Messi în tricoul Barcelonei


"Recordul e o consecinţă, nu un obiectiv. Nu am fi ceea ce sîntem dacă nu ar fi Leo"

Josep Guardiola, antrenor FC Barcelona

Real fără emoţii
În sfîrşit, Jose Mourinho a avut parte de un meci liniştit! Real Madrid a defilat cu Sociedad (4-1), lichidînd conturile de la pauză. Kaka a deschis balul, apoi Ronaldo i-a răspuns lui Messi. După 4 meciuri pe sec, Cristiano a semnat o "dublă" şi a ajuns la 25 de reuşite, recuperîndu-şi şi poziţia de lider furată de argentinian. Devierea nefericită a lui Arbeloa, care l-a păcălit pe Casillas, n-a contat, pentru că Adebayor a refăcut diferenţa în final.

Atletico pică
Fără reacţie pe "Camp Nou", Atletico îşi continuă căderea. Departe de zona cupelor europene, madrilenii au înregistrat a 4-a partidă la rînd fără să înscrie, 3 fiind în campionat! Ameninţat cu demiterea, antrenorul Quique Sanchez Flores s-a răzbunat pe Diego Forlan. În criză de formă, atacantul uruguayan a fost ţinut rezervă, iar după ce a intrat, la reluare, a primit mai multe reproşuri din partea tehnicianului.

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (3)
newwws
newwws  •  07 Februarie 2011, 14:01

de fiecare data se gasesc unii sa critice greselile editorului... daca voi nu gresiti niciodata de ce nu ii luati locul???

ragingbull
ragingbull  •  07 Februarie 2011, 13:08

Normal, are baiatu vreo diploma fabricata la "cu taxa", gen Spiru Haret :))

claucv
claucv  •  07 Februarie 2011, 11:44

Domnule ziarist mai informati-va inainte sa scrieti un articol ca acesta. Messi si Ronaldo sunt la egalitate cu 24 de goluri. Ronaldo avea 22 inainte de acest meci si a marcat 2, deci are 24 de goluri marcate nu 25. E grea matematica :)

Vezi toate comentariile (3)
Comentează