INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Cum a intrat Barcelona în conflict cu fanii și Human Rights Watch: „Ajunge cu ipocrizia!”

Fanii Barcelonei acuză clubul de ipocrizie / Foto: Imago
Fanii Barcelonei acuză clubul de ipocrizie / Foto: Imago

Articol de - Publicat joi, 11 ianuarie 2024 13:23 / Actualizat joi, 11 ianuarie 2024 15:31

Barcelona a fost criticată de Human Rights Watch și acuzată de fani de „ipocrizie”, după ce i-a avertizat asupra comportamentului pe care trebuie să-l aibă în Arabia Saudită, unde echipa joacă diseară în Supercupei Spaniei.

Înaintea plecării spre Arabia Saudită, unde diseară (21:00) va întâlni Osasuna în semifinalele Supercupei Spaniei, Barcelona și-a avertizat suporterii care însoțesc echipa.

Atac frontal la Gică Hagi: „Bine că n-a intrat pe mâna lui”
REACȚIE
Atac frontal la Gică Hagi: „Bine că n-a intrat pe mâna lui”

În instrucțiunile postate pe site-ul clubului, Barça le-a atras atenția susținătorilor LGBTQ+ că se vor confrunta cu sancțiuni severe în cazul în care ar posta despre experiențele lor pe rețelele de socializare.

Human Rights Watch spune însă că avertizarea este insuficientă pentru a-i proteja pe suporteri și subliniază lipsa unui „cadru pentru drepturile omului” în Arabia Saudită, unde urmează să se desfășoare Cupa Mondială din 2034.

În același timp, mai multe grupări de suporteri au acuzat clubul de „ipocrizie”, în sensul că acționează împotriva a ceea ce susține că sunt valorile clubului.

Ce sfaturi le-a dat Barcelona suporterilor care însoțesc echipa în Arabia Saudită

„Oamenii sunt sfătuiți să fie respectuoși și prudenți atunci când vine vorba de manifestări publice de afecțiune. Comportamentul indecent, inclusiv orice acțiune de natură sexuală, poate duce la consecințe juridice grave pentru străini.

Relațiile între persoane de același sex pot fi, de asemenea, supuse unor pedepse severe, precum și manifestările deschise de sprijin pentru cauzele LGBTI, chiar și pe rețelele de socializare”, a avertizat Barça.

De asemenea, fanii au fost sfătuiți să evite să ia „alcool sau carne de porc. Stați departe de adunările mari de oameni, fiți deosebit de precauți atunci când călătoriți în afara orașelor mari. Cetățenii occidentali sunt potențiale ținte ale grupărilor teroriste care operează în Arabia Saudită și în țările vecine”.

Directorul Human Rights Watch: „Există o lipsă de informații în ceea ce-i privește pe suporterii-femei”

Minky Worden, directorul inițiativelor globale la Human Rights Watch, spune însă că nu este suficient. „Văd o lipsă de informații în ceea ce-i privește pe suporterii-femei. Poate se presupune că nu există sau că au aceleași nevoi ca fanii bărbați, ceea ce este incorect.

Sistemul de tutelă saudit prezintă riscuri pentru femei care nu sunt deloc luate în considerare. De asemenea, nu se menționează riscurile în termenii de securitate a informațiilor”, a declarat Worden cotidianului The Guardian.

Reacția suporterilor: „Ajunge cu ipocrizia, Barça!”

Altfel, Penya Almogàvers, un grup de suporteri ai Barcelonei recunoscut oficial, a evidențiat mesajele mixte venite de la clubul catalan. „Ajunge cu ipocrizia, Barça!", e mesajul postat de aceștia pe rețelele de socializare, alături de o imagine a reprezentanților clubului care promovează inițiativele privind drepturile omului la un eveniment derulat la începutul acestei săptămâni în metropola catalană.

„În timp ce susțin drepturile omului, fanilor le fac recomandări pentru Supercupa din Arabia Saudită, o țară în care drepturile omului nu sunt respectate”, mai scriu ei, îndreptându-se apoi spre președintele clubului: "Unde sunt valorile clubului, Joan Laporta? Boicotează Supercupa."

VIDEO Barcelona Roque'nRolla » Transfer oficializat de catalani: „tigrul” de 40 de milioane a venit să-i ia locul lui Lewandowski

Mai puteți citi:

Doar Van Dijk e peste Drăgușin! De ce spun englezii că „Tottenham a transferat un tanc”

Incidente grave după derby-ul Romei! Un suporter a fost înjunghiat

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează