INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Barcelona este aproape de a lua o decizie istorică, după 25 de ani!

Articol de - Publicat vineri, 01 martie 2024 13:54 / Actualizat vineri, 01 martie 2024 14:46

Barcelona va anunța în cursul acestei luni că va încheia contractul cu Nike, deși scadența este abia în 2028. Cotidianul Sport scrie că echipa lui Xavi este gata să-și lanseze în sezonul viitor o marcă proprie pentru echipamentul blaugrana, dacă nu apare nicio ofertă peste suma de 105 milioane de euro plătită anual de Nike!

Unul din cele mai lungi acorduri de colaborare din fotbalul mondial este foarte aproape de a se termina. După mai bine de un sfert de secol, Barcelona e decisă să rupă contractul cu Nike, partenerul tehnic al clubului blaugrana din 1998, care asigură echipamentul sportiv și sponsorizează actuala campioană a Spaniei cu 105 milioane de euro ca o sumă fixă plus alte 50 de milioane sub formă de potențiale bonusuri.

Poziția lui Oblak se clatină, șansa lui Horațiu Moldovan? Slovenul are al doilea cel mai prost sezon la Atletico!
SPANIA
Poziția lui Oblak se clatină, șansa lui Horațiu Moldovan? Slovenul are al doilea cel mai prost sezon la Atletico!

Cotidianul catalan Sport scrie astăzi că, deși înțelegerea actuală va expira în 2028, Barcelona vrea mai mulți bani de la concernul american, sesizând că există interes din partea altor firme pentru a-i deveni partener tehnic. Numai că Nike ar renegocia acordul pentru mai puțini bani și de-aici divorțul.

„Barcelona nu va mai semna cu nimeni!"

Aceeași sursă susține că se va încerca o reziliere pe cale amiabilă cu Nike, care ar putea fi înlocuită din sezonul 2024-2025 de o concurentă europeană: „Puma a propus cel puțin 100 de milioane anual Barcelonei pentru un acord pe termen lung, în vreme ce Nike ar putea să dea în judecată gruparea catalantă pentru nerespectarea contractului în derulare!".

Cea mai plauzibilă variantă, aruncată pe piață tot de Sport, ar fi că "Barcelona nu va mai semna cu niciun alt producător de articole sportive și își va lansa curând o marcă proprie".

Ar câștiga mai mult din marca proprie?

Dincolo de proces, mai există și un alt motiv, mult mai important, pentru care Barcelona ar lua această decizie nemaiîntâlnită, și anume faptul că clubul este convins că ar face mai mulți bani folosind un brand propriu. Costurile de producție și de distribuție ar trebui suportate de gruparea balugrana, însă banii rezultați din vânzarea articolelor sportive ar reveni în totalitate clubului și ar putea reprezenta o sursă mare la buget.

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Divorț cu scandal! Soția îl amenință, după ce fotbalistul nu i-a mai dat bani ca să-și cumpere apartament: „Îți vând medalia de campion!”
DIVORȚ
Divorț cu scandal! Soția îl amenință, după ce fotbalistul nu i-a mai dat bani ca să-și cumpere apartament: „Îți vând medalia de campion!”
Mesaje ostile ale ultrașilor echipei lui Boloni: „Atenție, dăunează grav sănătății suporterilor lui Metz!”
LIGUE 1
Mesaje ostile ale ultrașilor echipei lui Boloni: „Atenție, dăunează grav sănătății suporterilor lui Metz!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
c_o_r
c_o_r  •  01 Martie 2024, 17:04

Cu marcă proprie în Spania au mai jucat Athletic Bilbao, Betis Sevilla și Mallorca în diferite perioade. Toți spun că le-a fost foarte bine, dar toți au sponsor tehnic specializa la ora actuală. Cred mai degrabă că e o cacealma făcută la disperare de un club care stă jalnic cu banii și nu prea mai păcălește pe nimeni să bage bani în neștire acolo...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează