INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SALARII

Barcelona, depășită în topul salariilor! Cel mai bine plătiți fotbaliști vin de la un gigant din Premier League

Foto: Guliver/GettyImages
Foto: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 13 noiembrie 2016 18:57

Manchester United a depășit Barcelona în topul cluburilor sportive cu cel mai bine plătiți sportivi în 2016, conform unei evaluări realizate de Sportingintelligence.

United a urcat de pe locul șase pe locul patru în clasamentul general, după investițiile făcute vara trecută, odată cu transferurile lui Paul Pogba și Zlatan Ibrahimovici. Salariul mediu de la prima echipă în sezonul 2016-2017 au fost de 6,9 milioane de euro, scriu jurnaliștii de la Sky Sports.

Barcelona este al doilea club de fotbal din clasament, cu un salariu mediu de 6,55 milioane de euro pe an, urmată de Manchester City, cu 6,2 milioane de euro pe an.

În anchetă sunt luate în calcul salariile a aproximativ 10.000 de sportivi care evoluează la 333 de echipe din șapte sporturi diferite, în cele mai bogate 17 ligi din lume.

Printre primele 12 echipe care apar în top, doar United, Barcelona și City sunt echipe de fotbal, în timp ce opt sunt din NBA, plus echipa de baseball New York Yankees.

Echipa de baschet Cleveland Cavaliers, din NBA, este formația care are cele mai mari salarii, cu o medie de 7,5 milioane de euro pe an.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
167084563756326
Ilie Olariu  •  14 Noiembrie 2016, 02:45
Postat de olaru_andrei pe 13 Noiembrie 2016, 20:04

bani investiti in salarii fara cap!!! nICI MACAR un sportiv din lumea asta nu merita aceste salarii anuale!!! De ce nu auzim de salarii din astea pt Medici, astronomi,inventatori,profesori,etc....astia ajuta la dezvolatea lumii.... Am ajuns rau....

corect ! eu unui sportiv nu i-as da mai mult de 5000 euro pe luna ! pai un medic dupa 2-3 ani de experienta ajunge sa castige cam in jur de 5000 euro lunar ( vorbind de medici din afara ) si ei sunt in jur de 10 ore zilnic la spital : salveaza vieti !..dar acesti bufoni castiga intr-o luna cateva sute de mii de euro..pentru ce ?!..ca alearga si bubuie mingea ?!..dintotdeauna au fost 2 clase ..bogatii si saraci !..

olaru_andrei
olaru_andrei  •  13 Noiembrie 2016, 20:04

bani investiti in salarii fara cap!!! nICI MACAR un sportiv din lumea asta nu merita aceste salarii anuale!!! De ce nu auzim de salarii din astea pt Medici, astronomi,inventatori,profesori,etc....astia ajuta la dezvolatea lumii.... Am ajuns rau....

Vezi toate comentariile (2)
Comentează