INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Barcelona face un gest superb faţă de Abidal » Îi prelungeşte contractul!

Eric Abidal
Eric Abidal

Articol de - Publicat vineri, 18 martie 2011 00:00 / Actualizat joi, 17 martie 2011 21:22

Operat aseară de tumoare la ficat, francezul a aflat că i se va reînnoi acordul şi nu i se va aduce înlocuitor

"Mai mult decît un club" e mesajul cu care Barcelona îşi întîmpină mereu adversarii pe Camp Nou. Dar şi miezul gestului superb pe care catalanii au decis să-l facă faţă de Eric Abidal (foto), care aseară a jucat cel mai greu meci al său, cel cu viaţa. Şefii blaugrana au anunţat că azi vor începe negocierile cu impresarul lui pentru a-i prelungi contractul francezului de 31 de ani, scadent la 30 iunie 2012.
Mai mult, ca încă o dovadă de ataşament faţă de Abidal, Barcelona nici nu va achiziţiona alt fundaş. "Fontas va fi promovat la prima echipă. Nu aducem pe nimeni în locul lui Eric, iar vineri îi vom face agentului său oferta de reînnoire a acordului", a confirmat vicepreşedintele Josep Maria Bartolomeu.

Depistat cu tumoare la ficat, internaţionalul francez a fost supus aseară unei complicate intervenţii chirurgicale de extirpare a zonei bolnave, care a durat aproape trei ore. Abidal va rămîne două zile internat la terapie intensivă, iar perioada de convalescenţă este estimată de doctori la două luni.


"I-am spus lui Mister că voi fi pregătit să intru cu Getafe în meciul de sîmbătă"
Eric Abidal, fundaş Barcelona, înainte de operaţie


Şi Real lîngă francez!
Rivalii madrileni au fost alături de Abidal, impresionînd prin gestul făcut miercuri seară. Înainte de returul cu Lyon, toţi jucătorii lui Real au îmbrăcat tricouri albe cu mesajul "Curaj Abidal" (foto). Care a fost afişat şi pe tabela arenei "Bernabeu", fanii "galacticilor" aplaudîndu-l în picioare pe francez.

Control surpriză!
La doar cîteva zile după ce federaţia spaniolă a fost acuzată că nu face teste serioase, cu trimitere la FC Barcelona şi Valencia, UEFA a trimis controlul antidoping la echipa lui Guardiola, a doua oară în acest sezon. "Ce coincidenţă!", a declarat ironic Pique. Messi, Xavi, Villa, Afellay, Jeffren, Pique, Pinto, Iniesta, Valdes şi Mascherano au fost aleşi ieri să dea probe de sînge.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (5)
lilianna16
lilianna16  •  18 Martie 2011, 12:01

Cu adevarat sunt mai mult decat un club... sunt o familie! Bravo!

n.vali
n.vali  •  18 Martie 2011, 10:10

ce au retinut din acest gest , conducatorii de cluburi din Romania??? bravo Barca , poate mai citeste si Mititelu ,Behali , Borcea etc.etc.

razvansfat
razvansfat  •  18 Martie 2011, 09:43

La fel au procedat si cu Henrik Larsson cand acesta sa accidentat grav si ii expira contractul in vara.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează