INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MANCHESTER UNITED - BARCELONA, 28 MAI, 21:45, TVR 1 ŞI LIVETEXT PE GSP.RO

Barcelona fără rival în ultimii 5 ani!

Articol de - Publicat vineri, 13 mai 2011 00:00 / Actualizat vineri, 13 mai 2011 12:09

Trupa catalană a dominat Europa la toate capitolele, având cele mai mari medii de puncte, de goluri marcate şi primite dintre cele 5 campionate de top ale continentului.

Barcelona e favorită să cîştige finala de pe Wembley contra lui Manchester United şi să redevină cea mai bună echipă de pe continent. Cifrele confirmă cu trupa lui Guardiola domină Europa din 2006 încoace la toate capitolele importante. Potrivit studiului publicat de Esteve Calzada, directorul executiv al "PrimeTimeSport" şi fost director de marketing la FC Barcelona, catalanii nu au rival în comparaţia făcută cu cele mai bune formaţii din Top 5, Spania, Anglia, Italia, Germania şi Franţa.

Barca a acontat primele două poziţii la procentajul punctelor obţinute în campionat, cu rezultatele din ultimele două sezoane, devansînd Interul din 2007, Real Madridul ultimelor două stagiuni şi pe Manchester United, cu traseele din 2009 şi 2007. Abia pe a zecea poziţie apare şi Chelsea, cu 75,4% din puncte cucerite în ediţia trecută în care echipa lui Ancelotti a luat titlul în Premiership.

Barcelona demonstrează că apărarea e baza oricărui succes, prin cifra extraodinară a mediei de goluri primite în acest sezon: 0,55 pe meci! Şi la capitolul ofensiv trupa blaugrana deţine şefia, cu performanţa din 2009, cu 2,76 goluri marcate pe partidă. Barca mai are în top 5 şi performanţele din 2010 şi actualul campionat. Interesant este că, potrivit aceluşi studiu, cu punctele acumulate în ultimele două stagiuni, Real Madrid ar fi ieşit campioană în 22 dintre cele 25 de campionate ale continentului luate în calcul de PrimeTimeSport.

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (8)
salaaurel
salaaurel  •  14 Mai 2011, 13:53

Barca va mai fi inca,cativa ani fara rivali.VISCA BARCA< VISCA CATALUNIA.

46and2
46and2  •  13 Mai 2011, 15:29

iara ziaristi promoveaza la nestire echipa asta plictisitoare... pase pase pase pase pase pase pase pase ... pase... pase inapoi.. pase pase pase pase pase pase...

xstream
xstream  •  13 Mai 2011, 15:24

visca barca! MES QUE UN CLUB! sa speram ca in vara asta vom face niste transferuri reusite, 2 fundasi , un mijlocas si un atacant! asta ne trebuie! mijlocasi avem destui , si inca ce mijlocasi : Xavi,Iniesta,Thiagom.Busquets,Mascherano,Keita! best of the best! in atac ,ne trebuie un atacant : avem noi pe messi,dar nu poate messi sa faca totul, messi cu pedro, poate in locul lui villa ! iar in aparare... s a vazut clar sezonul acesta ce greu ne a fost cu improvizatii! la anul va fi si mai greu! Visca BARCA!

Vezi toate comentariile (8)
Comentează