INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA - GIRONA 2-4

FOTO Povestea uluitoare continuă » Girona o bate în deplasare pe Barcelona, după un meci superb cu 6 goluri, și e lider în La Liga!

Girona / Foto: Imago +14   FOTO
Girona / Foto: Imago

Articol de , - Publicat luni, 11 decembrie 2023 00:10 / Actualizat luni, 11 decembrie 2023 00:50

Girona a marcat de patru ori pe terenul Barcelonei și a învins trupa lui Xavi (4-2), după o lecție de fotbal. Rămâne singură pe primul loc și are două puncte peste Real Madrid și șapte peste Barcelona și Atletico, după 15 etape din acest sezon.

Programul complet și rezultatele din La Liga AICI!

Girona o bate în deplasare pe Barcelona și e lider în La Liga!

Girona a venit cu mult tupeu pe "Montjuic", încercând să profite de pasul greșit de sâmbătă al lui Real Madrid (1-1 cu Betis), unica echipă de care a fost învinsă în acest campionat. Și nu i-au trebuit decât 13 minute pentru a dechide scorul, în derbyul catalan. 

Țîgankov, cu assist, și Dovbik, cu golul, finalizare fără speranțe pentru Iñaki Peña (mingea a lovit mai întâi stâlpul porții) au făcut liniște în tribune, pe o lecție de contraatac. Nu degeaba deține trupa lui Míchel Sánchez cel mai prolific atac din LaLiga, 35 de goluri cu primul de-acum!

Punctul vulnerabil, cornerele

Campioana Spaniei a ripostat imediat, dar portarul Gazzaniga a salvat la un șut-centrare trimis de Cancelo. A fost doar preludiul egalării reușite de gazde. Lewandowski a speculat punctul nevralgic al Gironei, cornerele (avea cinci goluri primite după astfel de faze fixe), și lovitura de cap a polonezului după un balon livrat de Raphinha a restabilit echilibrul. Era însă numai unul precar.

+10 FOTO

Ce golazo a reușit Miguel Gutiérrez!

Pentru că oaspeții nu au cedat pasul și au căutat să mai înscrie. Și chiar au arătat că se poate să dea lovitura. Miguel Gutiérrez a slalomat prin defensiva visătoare a lui Xavi și l-a învins la colțul scurt pe Inaki Pena. Ce golazo! Prima reușită din acest campionat pentru fundașul stânga, crescut în Academia lui Real Madrid. 

Era 2-1 pentru echipa mai bună în primele 45 de minute, după un meci alert, spectaculos pe alocuri, cu destule ocazii și trei goluri. La acest scor, Girona era iarăși în fruntea clasamentului (de una singură), cu două puncte peste armada lui Carlo Ancelotti.

Cu șapte victorii și un egal în ultimele opt etape, echipa din orașul cu 100.000 de locuitori, situat la 100 km NE de Barcelona, avea motive să spere că poate prelungi seria pozitivă la zece partide. Los blaugrana au început după pauză să tragă și de la distanță, în căutarea egalării. Gazzaniga s-a descurcat însă la șuturile trimise de De Jong, Gundogan și apoi Raphinha. 

Nemulțumit de joc, Xavi a făcut trei modificări spre mijlocul reprizei secunde, scoțându-i pe Christensen, Raphinha și Joao Felix în locul lui Balde, Yamal și Ferran Torres. Barca a avut oportunitatea de 2-2, numai că Gundogan a „înțepat” mingea pe lângă poartă, dintr-o poziție ofertantă. Era al 22-lea șut la poartă (9 cadrate) trimis de elevii lui Xavi.

Valery, la primul său gol în LaLiga!

Cu fostul dinamovist, Aleix García, integralist, Girona și-a etalat mai departe fotbalul ce a propulsat-o în fruntea clasamentului. A stat la pândă și a punctat după o fază plecată de la degajarea lui Gazzaniga și superpasa cu capul a rezervei Stuani (37 de ani) pentru Valery (trecut prin La Masia), care l-a depășit pe Kounde și l-a executat pe Inaki Pena, 1-3! Care s-a opus excelent la ocazia de 1-4 a brazilianului de 19 ani, Savio.

A fost lovitura care i-a zdruncinat definitiv pe amfitrioni, chiar dacă Gundogan a mai strâns scorul în prelungiri, 2-3, și Lewandowski a ratat incredibil cu capul. Stuani a pus sare pe rană în minutul 90Ă6: 2-4! Barcelona a picat pe locul 4, la cinci puncte în spatele lui Real Madrid și la șapte distanță de nemaipomenita revelație spaniolă Girona.

8goluri și 5 assisturi are Artem Dovbyk în 15 meciuri din LaLiga disputate în tricoul Gironei. Transferul din vară de la Dnipro-1 a costat 7,75 milioane de euro

Barcelona - Girona 2-4

  • Au marcat: Lewandowski '19, Gundogan '90+2  / Dovbyk '12, Gutierrez '41, Valery '80, Stuani '90+5

Barcelona - Girona, echipele de start:

Barcelona (4-3-3): Pena - Kounde, Araujo, Christensen, Cancelo - Pedri, Gundogan, De Jong - Raphinha, Lewandowski, Felix
Rezerve: Astralaga, Kochen, Balde, Cubarsi, Lopez, Roberto, Romeu, Torres, Yamal
Antrenor: Xavi

Girona (3-4-2-1): Gazzaniga - Garcia, Lopez, Blind - Couto, Martin, Garcia, Gutierrez - Tsygankov, Savio - Dovbyk
Rezerve: Fuidias, Carlos, Bernardo, Juanpe, Kebe, Martinez, Portu, Solis Romero, Stuani, Valery
Antrenor: Michel

VIDEO. Antrenamentul Barcelonei, înaintea meciului cu Girona

Vezi și alte știri:

Arma secretă pentru Euro? Alex Mățan câștigă titlul în MLS, după un sezon de vis la Columbus Crew
MLS
Arma secretă pentru Euro? Alex Mățan câștigă titlul în MLS, după un sezon de vis la Columbus Crew
Gigi Becali, găsit vinovat în «cazul Compagno»: „Chiar vrei să nu mai vorbesc deloc cu patronul?”
FCSB
Gigi Becali, găsit vinovat în «cazul Compagno»: „Chiar vrei să nu mai vorbesc deloc cu patronul?”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (6)
francescoli1974
francescoli1974  •  11 Decembrie 2023, 19:42

Bravo ei,Gironei,a avut un parcurs excelent iar echipa se exprimă foarte bine,joacă un fotbal frumos îmi amintește de Celta anilor 1999-2000,cea cu Mostovoi,Karpin,Catanha, etc ea cu ucrainenii Tsigankov și Dovbik,veteranul Stuani sau portarul ăla argentinian,o echipă care se va bate pentru un loc de Champions League ,stați liniștiți că în restul etapelor toți vor juca foarte serios cu ei,nu se va îngroșa gluma dar una peste alta au rezultate excelente până acum,nu au meciuri europene,sunt odihniți si-si fac bine treaba în La Liga.

mantaur
mantaur  •  11 Decembrie 2023, 08:19

Sper că nu îl oprește pe musca aia fără cap, Joao Felix! Nu face ăsta 100 M EURO!!!

Str82HeIL
Str82HeIL  •  11 Decembrie 2023, 08:07
Postat de elgabri pe 11 Decembrie 2023, 00:03

E greu fara arbitrii !

Au jucat fara arbitrii? De obicei e unu pe teren si 2 pe tuşă. Ce sa intamplat erau bolnavi de nu s-au prezentat la meci?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează