INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Două lovituri încasate de Barcelona

Frenkie de Jong, scos pe targă în Athletic Bilbao - Barcelona / Foto: Getty Images
Frenkie de Jong, scos pe targă în Athletic Bilbao - Barcelona / Foto: Getty Images

Articol de - Publicat luni, 04 martie 2024 16:59 / Actualizat luni, 04 martie 2024 17:25

Barcelona a primit verdictul cu privire la accidentările suferite de Pedri (21 de ani) și Frenkie de Jong (26 de ani) în partida terminată la egalitate (0-0) cu Athletic Bilbao.

De Jong are o entorsă a ligamentului la glezna dreaptă, iar Pedri se confruntă cu o nouă accidentare la cvadricepsul piciorului drept. Pentru mijlocașul central spaniol ar putea fi vorba despre o recidivă.

FCSB, la un pas să piardă la „masa verde” cu Petrolul! » Mutarea care ar fi dinamitat campionatul: „Ce să fac? Să pierd meciul că vrei tu?”
FCSB
FCSB, la un pas să piardă la „masa verde” cu Petrolul! » Mutarea care ar fi dinamitat campionatul: „Ce să fac? Să pierd meciul că vrei tu?”

Pedri poate rata El Clasico

Astfel, Frenkie de Jong va absenta de pe teren în jur de 4-5 săptămâni. Starul olandez ar putea reveni cel mai devreme pe 14 aprilie împotriva celor de la Cadiz, potrivit jurnalistului Toni Juanmarti.

Două lovituri încasate de Barcelona

El va rata următoarele meciuri din La Liga și Champions League: Barcelona – Mallorca (8 martie), Barcelona – Napoli (12 martie, returul optimilor UCL), Atletico Madrid – Barcelona (17 martie) și Barcelona – Las Palmas (30 martie).

În cazul lui Pedri, accidentarea este și mai gravă. Jurnaliștii spanioli de la AS informează că ibericul va fi indisponibil între 5 și 6 săptămâni. Pe lângă partidele pe care le va rata olandezul, în cazul lui Pedri există inclusiv posibilitatea ca acesta să nu evolueze în El Clasico (21 aprilie).

Două lovituri încasate de Barcelona

Athletic Bilbao - Barcelona 0-0 » Catalanii nu au profitat de pasul greșit făcut de Real Madrid

Barcelona a remizat pe terenul lui Athletic Bilbao, scor 0-0, în etapa #27 din La Liga. Catalanii nu au reușit să se apropie de liderul Real Madrid. Xavi a avut parte de bătăi de cap în prima repriză. De Jong și Pedri au fost înlocuiți din cauza accidentărilor.

Catalanii au început mai bine meciul și au avut prima ocazie în minutul 9. Gundogan a centrat din lovitură liberă, iar Christensen a trimis cu capul pe lângă poarta apărată de Unai Simon.

Două lovituri pentru Xavi în Athletic Bilbao – Barcelona

Jucătorii lui Ernesto Valverde au solicitat o lovitură de la 11 metri chiar în minutul 16, însă arbitrul Alejandru Hernandez a lăsat jocul să continue.

Prima lovitură pentru Xavi a venit în minutul 26. Frenkie de Jong (26 de ani) a fost schimbat din cauza unei accidentări, a fost luat cu targa de pe teren. Fermin Lopez (20 de ani) l-a înlocuit pe olandez.

Cancelo a ratat deschiderea scorului 5 minute mai târziu. Șutul său a fost respins de portarul bascilor.

A doua lovitură pentru Xavi a venit în minutul 45, chiar înainte de pauză. Pedri nu a putut continua din cauza unei accidentări și a fost înlocuit de Lamine Yamal (16 ani).

Repriza a doua din Athletic Bilbao - Barcelona, sub semnul echilibrului

Prima repriză s-a terminat nedecis, iar cele două echipe au fost și mai precaute în actul secund. Bilbao a avut prima acțiune periculoasă în minutul 47, însă șutul lui Inaki Williams a trecut puțin pe lângă poarta apărată de Ter Stegen.

Același Inaki Williams a trimis pe lângă poartă 2 minute mai târziu. Fermin Lopez, intrat în locul lui De Jong, a expediat și el un șut periculos, care a trecut pe lângă poarta gazdelor, în minutul 52.

Catalanii au solicitat și ei o lovitură de la 11 metri în minutul 67, după un meleu în careu, dar arbitrul a lăsat jocul să continue.

S-a terminat 0-0, un rezultat care nu-i ajută pe catalani, după remiza obținută de Real Madrid pe terenul Valenciei. În urma acestui rezultat, Barcelona rămâne pe locul 3, cu 58 de puncte, la 8 de lider.

De cealaltă parte, Bilbao rămâne pe 5, cu 50 de puncte. Pentru trupa lui Xavi urmează duelul de pe teren propriu cu Mallorca, pe 8 martie. Bascii se vor deplasa pe terenul lui Las Palmas, două zile mai târziu.

Match Quiz Universitatea Craiova - Rapid

Te pricepi la Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe Universitatea Craiova - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO Fotbalistul din Divizia C care a reușit ce n-a putut Barcelona: să-i dea gol lui Duckadam în sezonul 1985-86!

Citește și:

Gigi Becali ironizează jucătorii unei rivale: „La mine, nici în tribune nu ar sta! Le-aș zice: «Luați 100.000 de euro și plecați!”» A recunoscut că au și un „Messi”
ANALIZĂ
Gigi Becali ironizează jucătorii unei rivale: „La mine, nici în tribune nu ar sta! Le-aș zice: «Luați 100.000 de euro și plecați!”» A recunoscut că au și un „Messi”
Șefii lui Dinamo s-au convins și au demarat negocierile
DINAMO
Șefii lui Dinamo s-au convins și au demarat negocierile

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează