INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PSG - BARCELONA 2-3

VIDEO Doi fani ai Barcelonei, arestați la Paris după ce au făcut salutul nazist

Captură de ecran (X)
Captură de ecran (X)

Articol de GSP - Publicat joi, 11 aprilie 2024 13:32 / Actualizat joi, 11 aprilie 2024 13:32

Poliţia franceză a anunţat arestarea a doi suporteri ai clubului FC Barcelona, în urma difuzării unei înregistrări video în care se vede cum unii dintre ei fac saluturi naziste şi gesturi rasiste în timpul meciului cu PSG, câștigat de catalani cu 3-2 pe Parc des Princes.

Cei doi indivizi sunt acuzați de autoritățile franceze de promovarea crimelor de război și de insulte publice rasiste, informează agenția de presă News.ro.

Scenariu-surpriză dacă FCSB va câștiga titlul: „Gigi Becali își face «damblaua», iar apoi va spune gata!”
FCSB
Scenariu-surpriză dacă FCSB va câștiga titlul: „Gigi Becali își face «damblaua», iar apoi va spune gata!”

"În contextul meciului PSG-Barcelona, două arestări au fost efectuate de forţele de ordine mobilizate sub săvârșirea infracțiunii: apologia crimei de război şi insultă publică rasistă", a indicat Poliția, prin intermediul rețelei sociale X, fostul Twitter.

VIDEO Gestul care a condus la arestarea fanilor Barcelonei

Un mesaj al Poliției franceze a fost publicat ca reacţie la o înregistrare video postată pe reţelele de socializare miercuri seară, în timpul confruntării dintre cele două echipe. În videoclip, un fan al formației Barcelona face în mod repetat un salut nazist în direcţia unei tribune rivale. Un altul mimează şi strigăte de maimuţe, printre alte insulte între suporterii fiecărei echipe.

Aceste acţiuni amintesc de cele ale unor fani ai lui Juventus pe Parc des Princes în septembrie 2022, în timpul unui meci din grupe dintre cele două echipe (câștigat de parizieni cu 2-1). Doi fani italieni au fost condamnaţi în ianuarie 2023, pentru că au făcut salutul nazist şi au imitat o maimuţă pe stadionul lui PSG. Ei au fost identificaţi după ce au fost postate imagini pe reţelele de socializare.

Miercuri, sectoarele alocate Barcelonei au fost pline la meciul de pe Parc des Princes, cu 2.000 de fani catalani. Securitatea a fost întărită, după ce au existat ameninţări de atac în timpul celor patru sferturi de finală ale competiţiei.

Match Quiz CFR Cluj - FCSB

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul CFR Cluj - FCSB și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO Edgar Ie povestește cum a fost să se antreneze cot la cot cu Messi, Suarez și Neymar la Barcelona: „Sunt recunoscător că am avut această șansă”

Citește și:

Dincolo de Premier League, e COLAPSUL » Datorii imense în Anglia, desființări și o mare întrebare: cât mai rezistă modelul?!
ANGLIA
Dincolo de Premier League, e COLAPSUL » Datorii imense în Anglia, desființări și o mare întrebare: cât mai rezistă modelul?!
A intrat în direct și a făcut iureș: „L-aș fi dat afară demult! Cel mai slab din ultimii 10 ani”
CSU CRAIOVA
A intrat în direct și a făcut iureș: „L-aș fi dat afară demult! Cel mai slab din ultimii 10 ani”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (1)
In_my_opinion
In_my_opinion  •  11 Aprilie 2024, 17:17

Salutul nu e nazist, e salutul practicat de armata Imperiului Roman. Neziștiu l-au preluat, dar asta nu inseamna ca e "salut nazist".

Vezi toate comentariile (1)
Comentează