INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Barcelona scufundă recorduri în serie » Triunghiul Bermudelor

Articol de - Publicat luni, 31 ianuarie 2011 00:00 / Actualizat duminica, 30 ianuarie 2011 21:26

Messi, Villa şi Pedro au reuşit 70% dintre cele 67 de goluri ale catalanilor în campionat! Au marcat peste toate echipele din Spania, cu excepţia lui Real Madrid! Vezi rezumatul partidei Hercules - Barcelona 0-3! (video)

Formidabila Barcelona continuă să-şi pulverizeze adversarii în Primera. Sîmbătă i-a venit rîndul lui Hercules să execute sentinţa. Singura echipă care îi bătuse pe catalani în campionat, chiar pe Camp Nou, s-a scufundat la Alicante (0-3) în noul "Triunghi al Bermudelor" blaugrana.

Reuşita lui Pedro şi "dubla" lui Messi din final au adăugat trei goluri pentru un total de 47 semnate în 21 de etape de fantasticii marcatori ai lui Guardiola. Doar cu un gol mai puţin decît avea Real Madrid înaintea duelului cu Osasuna şi peste celelalte 18 atacuri din Spania! Dar şi mai multe, ca medie pe meci, decît orice formaţie din campionatul României, inclusiv Dinamo.

Fenomenalul trident a depăşit şi recordul de eficacitate din sezonul 1960-1961, deţinut de trioul lui Real Madrid, Di Stefano, Puskas (ambii cu cîte 16 goluri) şi Del Sol (14). Iar Messi a ajuns la 37 de goluri în 32 de partide în toate competiţiile (30% din reuşitele Barcelonei!) şi l-a devansat pe Samuel Eto'o (109 goluri), urcînd pe 3 în topul realizatorilor blaugrana în Primera.


47 de goluri au înscris împreună în campionat Messi, Villa şi Pedro. Argentinianul are 21, al doilea a dat 14, iar ultimul 12

"Barcelona este cea mai bună echipă din Spania şi din lume. E mereu capabilă să înscrie patru sau cinci goluri pe meci"
Esteban Vigo, antrenor Hercules

15 succese la rînd!
Triumful de la Alicante a echivalat cu a 15-a victorie în serie pentru formaţia lui Guardiola, care a egalat astfel recordul de acum jumătate de secol deţinut de Real Madrid. Şi linia de clasament e foarte asemănătoare: Barcelona a realizat un golaveraj de 57-6, iar Real, 57-8! În "era Guardiola", catalanii au înscris de 401 ori în 157 de partide, cu o medie 2,55 goluri / meci!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
anrazvan
anrazvan  •  31 Ianuarie 2011, 14:20

cea mai buna echipa din istoria fotbalului tot Milanul anilor 90 va fi. A demonstrat la cel mai inalt nivel ce diferenta punea cu adversarele cind a batut pe Real cu 5-0 inainte s-o bata pe Steaua cu 4-0 iar in finala 94 o Barcelona cu toate vedetele a fost umilita de Milan fara Baresi si Costacurta cu 4-0.. asta spune cam tot.

mariusss10
mariusss10  •  31 Ianuarie 2011, 12:43
Postat de ratzy pe 31 Ianuarie 2011, 11:49

fotbalul care il practica este chiar superior celui jucat de barcelona, insa este inexplicabil cum unele meciuri Realul le trateaza ca pe niste "nimicuri"... Vezi meciurile din Champions League ale Realului din sezonul asta, mai ales cele 2 cu Milan si ai sa vezi la ce ma refer.

mie mi se pare ca esti cel mai glumet de pe aici...:))) adica tu imi spui mie ca fotbalul realului e superior celui catalan si ca real e mai buna? :))) poate ca la un moment dat,poate si sezonul asta nu se stie,real madrid o va invinge pe barcelona, dar sunt sigur ca in niciun caz datorita fotbalului jucat asa cum anul trecut barcelona nu a fost eliminata de inter pentru ca inter a jucat fotbal mai bun...fiti mai seriosi unii dintre voi ca ma ia rasul...

mariusss10
mariusss10  •  31 Ianuarie 2011, 12:39
Postat de ratzy pe 31 Ianuarie 2011, 11:51

hahaha pr05t3@, si fara Guardiola jucau la fel, nu vezi ca si nationala Spaniei si barcelona au acelasi stil de joc si 2 antrenori diferiti? si daca era alt antrenor la barcelona era acelasi stil de joc, si cea mai buna echipa din toate timpurile o are Realul, am uitat exact cam prin ce ani cu Di Stefano & co.

degeaba il faci prost pe ala pe care l'ai citat...spania nu joaca exact ca barcelona lui guardiola,insa daca stai sa te uiti la ce componenta avea echipa si ai fi inteligent ai reusi sa vezi ca creierul echipei spaniei il reprezinta jucatorii barcelonei...dupa parerea mea nici nu tre sa fii mare antrenor sa antrenezi nationala spaniei..

Vezi toate comentariile (11)
Comentează