INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Barcelona, victorie în prelungiri cu o echipă de liga a treia » Un puști de 18 ani crescut de La Masia a debutat pentru formația de pe Camp Nou

Articol de - Publicat vineri, 22 ianuarie 2021 08:39 / Actualizat vineri, 22 ianuarie 2021 11:26

Barcelona a învins Cornella, scor 2-0, după prelungiri, în 16-imile Copa del Rey, iar catalanii au evitat o eliminare rușinoasă, la o zi după ce rivala Real Madrid a fost învinsă în aceeași fază a competiției, de Alcoyano, formație din a treia ligă.

Cu Antoine Grizemann și Miralem Pjanic în primul 11, Barcelona s-a chinuit cu Cornella, echipă din liga a treia aflată pe loc retrogadabil în Segunda Division B și care a eliminat Atletico Madrid în turul 2 al competiției, iar formația antrenată de Ronald Koeman a obținut biletele în 8-imi după golurile marcate în prelungiri de Ousmane Dembele și Martin Braithwaite.

Barcelona, două penalty-uri ratate în timpul regulamentar

În prima repriză a partidei disputată pe „Municipal de Cornella”, fundașul Alberto Estelles a comis un fault în propriul careul, iar centralul Cesar Soto Grado a acordat o lovitură de la 11 metri pentru Barcelona, însă Miralem Pjanic nu a reușit să îl învingă de la punctul cu var pe portarul celor de la Cornella, Ramon Juan Ramirez.

Cu 10 minute înainte de finalul partidei, catalanii au primit o nouă lovitură de pedeapsă. De data aceasta, Ousmane Dembele și-a asumat responsabilitatea de a executa penalty-ul, dar Ramirez a rămas pe centrul porții și a salvat o nouă lovitură de la 11 metri, iar Cornella spera la o nouă calificare miraculoasă, după 0-0 cu Barcelona în primele 90 de minute ale meciului.

Ousmane Dembele și Martin Braithwaite au salvat Barcelona de la o eliminare rușinoasă

Ousmane Dembele și-a reparat greșeala din finalul timpului regulamentar și a deschis scorul în al doilea minut al prelungirilor, cu un șut puternic din afara careului. La ultima fază a meciului, Pedri a scăpat singur cu portarul advers, după un-doi superb cu Ousmane Dembele, iar tânărul mijlocaș spaniol i-a pasat lui Martin Braithwaite, care a înscris și a risipit orice emoție în privința câștigătoarei.

Jucător cu o clauză de reziliere de 100 de milioane de euro a debutat la Barcelona

Ilaix Moriba (18 ani), jucător care și-a aniversat majoratul în urmă cu trei zile, a primit un cadou superb de ziua sa: debutul în tricoul Barcelonei. Mijlocașul Ilaix Moriba este considerat cea mai mare speranță a academiei La Masia și jocul său este asemănat cu cel al lui Paul Pogba.

5 milioane de €este cota de piață a lui Ilaix Moriba, conform Transfermarkt

Ilaix Moriba, cu o clauză de reziliere în valoare de 100 de milioane de euro, a început ca titular meciul cu Cornella și a evoluat timp de 74 minute, când a fost înlocuit de Sergio Busquets.

VIDEO. Rezumatul partidei Cornella - Barcelona 0-2

Citește și alte știri din fotbalul internațional:

Seria magnifică a trupei lui Jurgen Klopp ia sfârșit după aproape 4 ani

Valentin Mihăilă, primul gol de la transferul în Italia! A ratat și o șansă rarisimă

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează