INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

VIDEO + FOTO Xavi „recidivează” » A chemat la antrenamentele primei echipe un atacant de 15 ani! E stângaci și marchează pe bandă rulantă!

Xavi Hernandez și Toni Fernandez (foto: Rising Ballers) +7   FOTO
Xavi Hernandez și Toni Fernandez (foto: Rising Ballers)

Articol de - Publicat joi, 21 martie 2024 13:01 / Actualizat joi, 21 martie 2024 13:03

Antonio „Toni” Fernandez, 15 ani, e atacant, joacă la echipa de juniori a clubului Barcelona, e internațional Under 17 și se antrenează deja sub comanda lui Xavi Hernandez. Un atacant versatil care poate juca și la mijlocul terenului.

La Masia continuă să fie o sursă inepuizabilă de talente. Academia de fotbal a Barcelonei a fost un real sprijin pentru catalani în ultimii ani, mai ales în momente dificile din punct de vedere financiar. Lamine Yamal, Pau Cubarsi, Hector Fort, Gavi, Fermin Lopez, Alejandro Balde sunt câteva din numele pe care echipa blaugrana le-a promovat din propria pepinieră.

Robinho intră la închisoare » Instanța din Brazilia a luat decizia: pedeapsă uriașă pentru fostul fotbalist
ÎNCHISOARE
Robinho intră la închisoare » Instanța din Brazilia a luat decizia: pedeapsă uriașă pentru fostul fotbalist

Xavi „recidivează” » A chemat la antrenamentele primei echipe un atacant de 15 ani!

Cea mai recentă „descoperire” se numește Toni Fernandez și se antrenează în pauza competițională sub comanda lui Xavi. Toni e vârf și e descris drept un jucător cu multă forță, are capacitatea de a dezechilibra adversarii și e foarte abil în situații de unu la unu. Este stângaci și se remarcă prin abilitatea sa în fața porții. Capabil să marcheze din afara sau din interiorul careului, e un fotbalist inteligent care se poziționează excelent și se mișcă bine între linii.

Marca.com scrie că Rafa Márquez, antrenorul echipei a doua a Barcelonei, i-a remarcat abilitățile și l-a folosit în mai multe partide.

Antonio „Toni” Fernandez, La Masia, Barcelona
Antonio „Toni” Fernandez, La Masia, Barcelona
Antonio „Toni” Fernandez, La Masia, Barcelona
Antonio „Toni” Fernandez, La Masia, Barcelona
Antonio „Toni” Fernandez, La Masia, Barcelona
+3 FOTO

Toni joacă deja cu echipele de tineret și alternează între División de Honor și juvenil B. Este, de asemenea, internațional U17, iar Xavi a profitat pentru a-l vedea în acțiune la antrenamentele primei echipe. Spaniolii spun că tehnicianul catalan a fost impresionat de puștiul de 15 ani.

„La U11, Toni a jucat ca extremă dreaptă, cu libertatea de a se deplasa în poziții de inter și a făcut acest lucru foarte bine”, spune unul dintre antrenorii jucătorului.

Toni Fernandez e stângaci și marchează pe bandă rulantă!

În 2022, a fost promovat la Cadeți B. Aici a impresionat, reușind să înscrie un număr uimitor de goluri. 29 de goluri, mai exact. Plus 9 pase de gol. În sezonul 23/24, Toni a fost promovat direct la Juvenil B de la Cadet B, sărind peste întreaga etapă de Cadet A, datorită performanțelor sale extraordinare. În ciuda faptului că a jucat împotriva unor jucători de 18-19 ani, tânărul de 15 ani s-a adaptat bine, iar în acest sezon are deja 6 goluri și 2 pase de gol, scrie barcabuzz.com.

Toni Fernandez este, de asemenea, un jucător obișnuit al naționalei de tineret a Spaniei. În timp ce se afla la cadeți B, a fost convocat la naționala U15, debutând împotriva Croației U15. Câteva zile mai târziu, într-un meci împotriva Ciprului U15, a marcat primul său gol pentru Spania. În total, pentru Spania U15, a participat la 7 meciuri, marcând 3 goluri și primind o pasă de gol în 457 de minute de joc. În acest sezon a fost convocat pentru Spania U16, reușind să înscrie 2 goluri.

3 selecțiipentru Spania U17 are Toni Fernandez. A marcat un gol

Câteva săptămâni mai târziu, a fost convocat la naționala U17, o categorie de vârstă mai mare decât a sa. În primul său meci pentru echipa U17, a reușit să înscrie un gol și să ofere o pasă de gol. Cu acel gol a devenit al doilea cel mai tânăr marcator al Spaniei U17, la vârsta de 15 ani, 3 luni și 10 zile. Locul întâi e ocupat de alt talent al Barcelonei, Lamine Yamal, care a reușit performanța la 15 ani, 3 luni și 3 zile.

Contractul său expiră în vara lui 2024, iar conducerea lucrează pentru ca el să rămână la Barcelona.

Citește și alte articole:

Ladislau Boloni intră în Top 10 al salariilor din Ligue 1 » Cât încasează anual și cine e cel mai bine plătit antrenor din Hexagon
FRANȚA
Ladislau Boloni intră în Top 10 al salariilor din Ligue 1 » Cât încasează anual și cine e cel mai bine plătit antrenor din Hexagon
Declarații șocante făcute de un sportiv legendar: „Dumnezeu l-a trimis pe Vladimir Putin pe pământ”
RUSIA
Declarații șocante făcute de un sportiv legendar: „Dumnezeu l-a trimis pe Vladimir Putin pe pământ”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2)
flojo
flojo  •  21 Martie 2024, 19:40

Îl vrei la fc fcsb sa?

melcul_furios
melcul_furios  •  21 Martie 2024, 14:38

Toate echipele au jucatori tineri insa nu orice tanar o sa ajunga un mare jucator. La momentul asta e doar publicitate cu cine are cel mai tanar jucator ca sa ascundem rezultatele - si Barcelona nu are nici o sansa sa castige titlul in Spania, asadar care este sensul acestui articol? Lumea vrea sa stie cine este cel mai bun, nu cel mai tanar, asa poti sa debutezi un copil de 8 ani care sa joace 10 minute intr-un meci si o sa fie super record. Exact ce premiul luat de Messi pentru ca a castigat cupa mondiala in anul de dupa cupa mondiala.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează