INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

BarCEROna » Catalanii și-au pierdut identitatea după dispariția lui Cruyff. Cauzele colapsului

Messi a dat, în fine, duminică golul 500 la Barca, dar Neymar și Suarez, colegii din trioul MSN, au rămas datori // FOTO Reuters
Messi a dat, în fine, duminică golul 500 la Barca, dar Neymar și Suarez, colegii din trioul MSN, au rămas datori // FOTO Reuters

Articol de - Publicat marti, 19 aprilie 2016 00:00

După dispariția lui Cruyff, catalanii și-au pierdut identitatea și au părăsit Liga, risipind tot avansul din campionat, unde au zero puncte în ultimele 3 etape.

Acum o lună nu exista o picătură de îndoială că titlul va rămâne pe Camp Nou. Barca spulbera toți rivalii din Primera, MSN spărgea suta de goluri în sezon, iar fanii visau la repetarea "triplei".

Pentru Atletico și Real, rătăcite la 8, respectiv 12 puncte, alternativa salvării stagiunii era numai Liga. Dar, dintr-odată cineva a stins lumina în Barceluna Park. Mașina de fotbal s-a transformat neverosimil într-o trupă lipsită de identitate, inspirație, vlagă și viteză. Fără noroc și fără victorii!

Cauzele picajului fără plasă al zeilor catalani, accentuat cu Valencia (1-2) duminică, sunt multe:

  1. Uzura titularilor. Luis Enrique a stors până dincolo de refuz grupul restrâns de titulari, la care n-a adăugat decât puține piese de schimb, Mathieu, Sergi Roberto, Arda Turan, Bartra. Rotirea lor s-a făcut rar și straniu (vezi meciul cu Sociedad), culminând și cu lipsa înlocuirilor, duminică.
  2. Oboseala jocurilor interțări. Deloc întâmplător, "black-out"-ul s-a produs după pauza datorată meciurilor "naționalelor". Când ai atâtea staruri sud-americane, Messi, Neymar și Suarez fiind implicaţi în preliminariile CM 2018, epuizarea călătoriilor transcontinentale și-a făcut decontul.
  3. Blocajul MSN. Irezistibil până la 2-2 cu Villarreal, MSN a marcat 2 goluri în ultimele 4 runde (avea 68 după primele 29 de etape). Un sfert față de BBC-ul lui Real, repliat la 66 de reușite.
  4. Sindromul Cruyff. De la dispariția marelui Johan, teribilă lovitură în plan moral pentru Barca, liderul n-a mai obținut niciun punct! A câștigat numai în Ligă, cu Atletico, dar a capotat în retur.
  5. Amenințarea panameză. Perioada neagră s-a suprapus cu recentele dosare "Panama Files" și legăturile evazioniste cu Messi. Neymar e afectat de aceleași necazuri cu Fiscul, cel spaniol și cel brazilian, în timp ce Suarez a fost acuzat de fostul său agent că are "probleme psihice".

Neymar, la un pas de bătaie

Neymar n-a digerat eșecul cu Valencia. Foarte iritat că Parejo, Mustafi și Barragan sărbătoreau triumful îmbrățișându-se, brazilianul i-a dat o palmă după ceafă ultimului și i-a reproșat ceva.

Fundașul dreapta, cu care a mai avut un conflict la 7-0 în Cupă, a fost ținta atacantului Barcei și pe tunel. L-a ratat cu o sticlă de apă, dar riscă să fie suspendat dacă arbitrul a notat în raport incidentul.

Mâine, cu Deportivo, va lipsi Pique, autorul ratării meciului, singur cu Diego Alves!

"Ni s-a terminat creditul, acum va trebui să câștigăm tot până la capăt. Nu putem încerca decât să ne trezim. Dacă poate cineva s-o facă, atunci Barca e aceea"
Luis Enrique, antrenor Barcelona

13 aniau trecut de la ultima serie blaugrana de trei eșecuri în Primera. Atunci antrenor era Van Gaal

17:17era ora Spaniei pe 20 martie, când Barca avea 1-0 în Clasico, 11 puncte peste Atletico și 12 peste Real. Pe 17 aprilie, avantajul s-a evaporat

18pase consecutive în 48 secunde au reușit jucătorii Valenciei la golul de 2-0 marcat de Santi Mina

13victorii a reușit Valencia pe terenul liderului în Primera, record neatins nici de Barcelona, nici de Real

TREI LA TITLU ÎNTR-UN PUNCT!

  1. BARCA  2. ATLETICO 3. REAL
  76p (+59) 76p (+41) 75p (+68)
Et. 34 La Coruna (d) Bilbao (d) Villarreal (a)
Et. 35 Gijon (a) Malaga (a) Rayo (d)
Et. 36 Betis (d) Rayo (a)  Sociedad (d)
Et. 37 Espanyol (a) Levante (d) Valencia (a)
Et. 38 Granada (d) Celta (a) La Coruna (d)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
edward_kenway
edward_kenway  •  19 Aprilie 2016, 11:36

HALA MADRID!!!

Vezi toate comentariile (1)
Comentează