INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYER LEVERKUSEN

Echipă „de autor” » Cum a transformat-o Xabi Alonso pe Bayer Leverkusen din „Loserkusen” în campioana Germaniei

Xabi Alonso a transformat-o pe Bayer Leverkusen într-o forță // foto: Imago Images
Xabi Alonso a transformat-o pe Bayer Leverkusen într-o forță // foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 15 aprilie 2024 11:32 / Actualizat luni, 15 aprilie 2024 13:55

Bayer Leverkusen a încheiat hegemonia lui Bayern în Bundesliga și și-a adjudecat primul titlu de campioană a Germaniei din istoria de 120 de ani a clubului.

Nimeni n-are vreo îndoială. Dacă Bundesliga nu mai este „BayernLiga” sau „BundesBayern”, iar Bayer Leverkusen „Neverkusen”, „Loserkusen” sau „Vicekusen”, marele merit îi aparține lui Xabi Alonso.

De asta l-a cauționat Ovidiu Hațegan pe Homawoo! Ce a scris arbitrul în raportul de joc, despre faultul din Dinamo - Poli Iași
DINAMO - POLI IAȘI 1-0
De asta l-a cauționat Ovidiu Hațegan pe Homawoo! Ce a scris arbitrul în raportul de joc, despre faultul din Dinamo - Poli Iași

Xabi Alonso a transformat în campioană o echipă aflată în declin

Când a fost instalat pe bancă, în urmă cu un an și jumătate, echipa „naviga” în ape tulburi și i s-a cerut să o scoată din mediocritate. Ceea ce a și făcut, încheind sezonul pe o poziție de Europa League (6). Însă nimeni nu se aștepta ca apoi, într-un singur an, s-o transforme în campioană!

Secretul reușitei lui Xabi? Considerat „antrenorul din teren” încă din vremea când era jucător activ, bascul a reușit să pună rapid în practică tot ceea ce a învățat de la antrenorii mari cu care a lucrat de-a lungul timpului la Liverpool, Real Madrid și la Bayern, în frunte cu Pep Guardiola!

Ze Roberto: „Xabi Alonso conduce prin exemplul propriu. Se antrenează cot la cot cu jucătorii”

Unul dintre foștii jucători ai lui Bayer Leverkusen, Ze Roberto, i-a urmărit parcursul îndeaproape și a dezvăluit pentru cotidianul As care-i stilul de lucru al lui Alonso. „Îmi amintesc de un antrenament pe care l-am urmărit când am fost recent la Leverkusen.

Am fost surprins de intensitatea cu care s-au antrenat. Xabi însuși s-a pregătit cot la cot cu jucătorii. El a fost cel care s-a străduit cel mai mult și le-a arătat exact ceea ce își dorea să vadă pe teren.

Diferența față de modul cum decurg pregătirile la alte cluburi este colosală. În timp ce alți antrenori doar urmăresc în timp ce asistenții lor conduc sesiunile de antrenament, Xabi s-a implicat personal de la cap la coadă.

Prin exemplul propriu a reușit să le transmită jucătorilor foarte repede ideile sale și să le implementeze cu succes în jocul echipei", a explicat Ze Roberto, unul dintre marile secrete ale reușitei lui Alonso.

Directorul sportiv Fernando Carro a adus jucătorii care se pliau cel mai bine pe filosofia lui Xabi Alonso

Foarte important, a avut tot sprijinul conducerii pentru a lucra în liniște. Directorul sportiv Fernando Carro, spaniol, ca și el, i-a asigurat spatele tot timpul și i-a adus jucătorii doriți.

Vorbim despre „vârful” Victor Boniface (Union SG), strategul Granit Xhaka (Arsenal) sau fundașul lateral Alejandro Grimaldo (Benfica). Fotbaliști care nu mai contau la cluburile lor, dar care s-au pliat perfect pe ideea și stilul de joc dorite de Xabi.

Ce-a ieșit din mâinile lui Xabi e incredibil: o echipă care a bifat 43 de meciuri la rând fără înfrângere, toate oficiale, calificată în finala Cupei Germaniei și cu un picior în semifinalele Europa League! Altfel spus, cu șanse mari de a face „tripla”!

Match Quiz FCSB - Rapid

Ești expert în Superligă? Plasează gratuit predicțiile tale pe derby-ul FCSB - Rapid și câștigă premiile puse în joc!

VIDEO. Imagini senzaționale cu suporterii lui Leverkusen invadând terenul după ce Xabi Alonso le aduce primul titlu din istorie

Ați mai putea citi:

Bayern nu suportă să piardă » A contactat un antrenor uriaș pentru a o detrona pe Leverkusen

Care e situația lui Evan Ndicka, fotbalistul prăbușit pe gazon în Udinese - AS Roma

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (2)
mr90
mr90  •  15 Aprilie 2024, 23:09
Postat de anti_fcsb_bayern_real_juve pe 15 Aprilie 2024, 14:48

La anul Leverkusen cistiga champions league.

Si marmota ...

anti_fcsb_bayern_real_juve
anti_fcsb_bayern_real_juve  •  15 Aprilie 2024, 14:48

La anul Leverkusen cistiga champions league.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează