INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN

O măsură pentru vedete, alta pentru angajații de rând » Bayern trebuie să achite acum „nota de plată”!

Articol de - Publicat joi, 15 iunie 2023 16:42 / Actualizat joi, 15 iunie 2023 18:23

În urma unei anchete de amploare efectuate la club, autoritățile au descoperit neregului la Academia lui Bayern. Campioana Germaniei i-a plătit pe angajați cu sume sub minimum pe economie în perioada 2016 - 2021, iar acum trebuie să achite, retroactiv, 245.000 de euro.

Bayern și-a plătit angajații de la Academie cu sume sub salariul minim pe economie, în perioada 2016 - 2021. Acesta a fost rezultatul unei anchete derulate de autoritățile bavareze la sediul clubului.

Bayern le plătea angajaților câte 450 de euro pe lună

Drept urmare, campioana Germaniei va trebui să achite, retroactiv, suma de 200.000 de euro. La care se adaugă 45.000 de euro reprezentând contribuții la asigurările sociale eludate și suprataxele de întârziere a plăților.

Vreme de 5 ani, între 2016 și 2021, FC Bayern Munchen AG și-ar fi retribuit angajații cu câte 450 de euro lunar, deși salariile pe care aceștia trebuiau să le primească erau mult mai mari. Timpul de lucru nu a fost înregistrat corect sau complet. În realitate, ei ar fi lucrat mai multe ore decât s-a convenit.

Ofertă fabuloasă făcută de Bayern pentru Victor Osimhen! Ce sumă oferă bavarezii pentru golgheterul lui Napoli
BAYERN
Ofertă fabuloasă făcută de Bayern pentru Victor Osimhen! Ce sumă oferă bavarezii pentru golgheterul lui Napoli

Bugetul de salarii la Bayern a fost în 2022/2023 de 289 milioane de euro

Clubul a anunțat joi că și-a luat „măsuri structurale” în campus încă din toamna anului 2020, pentru a evita scăderea sub salariul minim pe viitor. Iar din iulie 2021 nu mai sunt angajați minori la echipele de tineret: „Nu a fost niciodată în intenția lui FC Bayern München AG să le rețină angajaților bani din salariul lor legitim”.

La prima echipă nu s-au constatat neregului, deși sumele vehiculate acolo sunt incomparabil mai mari. În 2022/2023, bugetul de salarii a fost de 289 milioane de euro, în medie 5,5 milioane de euro pe săptămână. Cel mai mare contract îl are Sadio Mane, 23,4 milioane de euro pe an, iar antrenorul Thomas Tuchel câștigă 12 milioane pe sezon!

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Messi tocmai a marcat cel mai rapid gol din întrega carieră » Acțiune marcă înregistrată în amicalul campioanei mondiale

Două momente decisive în alegerea lui Bellingham: „Atunci am știut că voi semna cu Real Madrid, cel mai mare club din lume”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează