INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Big Samsar » Selecționerul Allardyce a fost demis după dezvăluirile privind implicarea sa în ”driblarea” regulamentului de transferuri

Articol de - Publicat joi, 29 septembrie 2016 00:00

Allardyce a trecut ca o ploaie de vară pe banca "naționalei" Angliei.

Selecționerul de 61 de ani, care a atras multe semne de întrebare la numirea ca succesor al lui Hodgson, a fost obligat să-și dea marți noapte demisia. Pe Big Samsar îl costă implicarea în "driblarea" regulamentului de transferuri, după ce Daily Telegraph a dezvăluit sfaturile date unor falși investitori (jurnaliști sub acoperire) pentru a cumpăra drepturile jucătorilor păcălind federația, servicii decontate cu 400.000 de lire sterline și prezentate drept "conferințe în Asia"!

Eriksson a fost primul

Allardyce, exonerat de acuzații acum 10 ani pentru un caz similar, este doar ultimul dintr-o suită de manageri dați afară cu scandal. În ianuarie 2006, Eriksson a picat în plasa reporterilor de la News of The World. Suedezul acceptase oferta "șeicului" Mazher Mahmood, care ar fi preluat-o pe Aston Villa, angajându-l manager. Iar suedezul, a cărui poziție era oricum compromisă de nenumăratele aventuri (inclusiv cu secretara federației!), a trebuit să plece după Euro.

Acuzat de discriminare

Înaintea lui, în 1996, Glenn Hoddle a pățit-o din cauza unui interviu în The Times. Afirmația că "persoanele cu handicap s-au născut așa și suferă plătind însă pentru păcatele comise într-o viață anterioară, fiind reîncarnarea acestora", l-a oripilat și pe ministrul Sporturilor, Tony Banks.

"Reflectând, a fost un lucru prostesc. O eroare de judecată. Am căzut în capcană și suport consecințele"
Sam Allardyce, fost selecționer Anglia

"Singurul lucru pe care-l pot spune este că îmi place Sam și chiar îmi pare rău. Pentru că știu că a fost o slujbă de vis"
Jose Mourinho, manager Man. United

67 de zilea fost Allardyce selecționer al Angliei. Cel mai scurt mandat al unui manager în cele 7 decenii de când există postul la FA

1.000.000 £a primit Sam Allardyce drept despăgubire de la federația insulară pentru concedierea sa după două luni

Îl vor pe Wenger

În locul lui Allardyce, FA l-a numit interimar pe Gareth Southgate, selecționerul U21, pus pentru 4 jocuri. Favoritul federației e Wenger, dar francezul nu-i ușor de luat de la Arsenal. Lista îi mai cuprinde pe Alan Pardew (Crystal Palace), Eddie Howe (Bournemouth) și Steve Bruce (fost la Sunderland și Hull), dar și pe străinii Klinsmann (SUA), Mancini și Blanc, ultimii doi fiind liberi.

"8 manageri din Premier iau mită"

Daily Telegraph a continuat povestea și a scris despre faptul că 8 actuali sau ex-manageri din Premier League au luat bani pentru a intermedia transferuri. "Totul se face pe sub masă", a dezvăluit un agent (Pino Pagliara, fără licență și suspendat 5 ani după "Calciopoli") filmat pe ascuns de reporterii ziarului. Fostul mare internațional Lineker a cerut ieri o anchetă a poliției în tot fotbalul englez.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
haudinamo
haudinamo  •  29 Septembrie 2016, 09:26

Jesus, oricine dar nu Mancini... o caricatura de echipa care se face de ras la fiecare turneu final, asta i-ar mai trebui o caricatura de antrenor.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează