INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FIFAGATE

Blatter acuză » Președintele suspendat al FIFA afirmă: "Noi ne-am înțeles ca Rusia și SUA să organizeze următoarele două Mondiale. Dar Platini a vrut Qatarul în 2022"

Articol de - Publicat joi, 29 octombrie 2015 00:00

Într-un interviu pentru agenția rusă TASS, elvețianul exclus și el trei luni pentru "corupție" și anchetat de autoritățile din Țara Cantoanelor spune că "la început a fost un atac personal al lui Platini, apoi s-a transformat într-un război politic. Dar Platini nu are curaj pentru a deveni președinte FIFA"

La 79 de ani, Joseph Blatter încă se bate cu toți, deși simte că sfîrșitul e aproape, după 40 de ani la FIFA. Și face tot posibilul ca să-l vadă în genunchi pe Michel Platini.

"Blat" pentru marile puteri dejucat de Platini-Sarkozy
Elvețianul îl acuză pe fostul triplu Ballon d'Or de scandalul care a răvășit lumea fotbalului, afirmînd că el este vinovat pentru ce s-a petrecut în 2010. "În acel an, noi ne-am înțeles în Comitetul Executiv să dăm Rusiei CM în 2018, pentru că nu organizase niciodată turneul final, iar SUA să aibă CM 2022. Așa, cele două mari puteri aveau Mondialul", a relevat Blatter într-un interviu acordat agenției TASS.

"În acel moment, Sarkozy s-a întîlnit cu prințul Qatarului și cu Platini, iar francezii au vrut Qatarul în 2022. Atunci s-a schimbat totul. Patru voturi europene pregătite pentru SUA s-au mutat în Qatar. Și, în loc de 14-8 pentru SUA, a fost 12-10 pentru Qatar. Dacă americanii ar fi primit atunci Cupa Mondială, nimeni n-ar mai fi vorbit de problemele de la FIFA".

"UE s-a implicat total ca să mă dărîme"

Blatter a spus că "inițial, era doar un atac personal al lui Platini, apoi s-a transformat într-un război politic, cu Uniunea Europeană implicată total ca să mă dărîme. Dar Platini nu are curaj pentru a deveni președinte FIFA".

"Propria țară m-a abandonat, am fost afectat. Presa elvețiană a fost agresivă cu mine, pentru că provin dintr-un canton mic, Valais, din munți. Unii cred că în munți oamenii sînt primitivi, mănîncă folosind degetele"
Sepp Blatter, pentru TASS

"Încă am susținerea totală a lui Putin. Vladimir Vladimirovici e bun prieten cu Joseph Josephovici Blatter. Și Rusia nu poate pierde Mondialul din 2018"
Sepp Blatter, pentru TASS

"FIFA nu poate fi distrusă. FIFA nu e o bancă elvețiană. FIFA nu e o companie comercială. Americanii și englezii s-au aliat cu Elveția împotriva mea"
Sepp Blatter, pentru TASS

"FIFA e în criză, pentru că i-au fost uciși toți șefii. I-au suspendat în aceeași zi președintele, vicepreședintele și secretarul general"
Sepp Blatter, pentru TASS

"Am fost de acord să-i plătim acele două milioane de franci elvețieni datorate de FIFA lui Platini. Am un principiu în viață: dacă ai datorii, plătește-le! Și asta am făcut"
Sepp Blatter, pentru TASS

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează