INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Bogaţii fac legea » Barcelona şi Real Madrid driblează regulile financiare stricte impuse rivalelor din Primera

Ronaldo (în duel cu Pique) nu-și face griji. Va rămîne cel mai bine plătit din lume, 17 milioane de euro // Foto: Reuters
Ronaldo (în duel cu Pique) nu-și face griji. Va rămîne cel mai bine plătit din lume, 17 milioane de euro // Foto: Reuters

Articol de - Publicat duminica, 22 septembrie 2013 00:00 / Actualizat sambata, 21 septembrie 2013 22:05

Liga ameninţă cu amenzi şi excluderea echipele ce nu-şi reduc salariile şi datoriile. E valabil doar pentru săraci, granzilor fiindu-le permis să cheltuiască 200 de milioane pentru contracte.

Cei mai mari datornici continuă să dicteze regulile în Primera Division! Sportiv şi financiar. Barcelona şi Real Madrid se bucură însă de un tratament preferenţial din partea Ligii spaniole, adîncind ruptura dintre bogaţi şi săraci.

Noile normative de control financiar impuse de Guvern nu se aplică decît pentru 38 de cluburi din primele două divizii, granzii şi echipele lor secunde beneficiind de un regim special.

Jumătate cît Ronaldo!
Barca şi Real cheltuiesc în neştire şi plătesc salarii fabuloase, ajungînd la un total brut de 190-200 de milioane.

De trei ori mai mult decît Atletico, de patru ori peste FC Sevilla sau Valencia şi cît însumează Rayo, Almeria, Valladolid, Levante, Elche, Celta, Betis, Espanyol, Granada, Getafe şi Osasuna. Care achită pentru contractele jucătorilor din lot jumătate din cît cîştigă Ronaldo ori Messi!

Mai puţin cu 90 de milioane
Celor 38 de defavorizate li s-a ordonat să reducă fondul salarial cu 12% faţă de sezonul trecut, de la pragul de 750 la 660 de milioane de euro, dar şi datoriile, de la 660 la 610 milioane, altfel riscă amenzi şi excluderea din competiţie.

2,7 miliarde de euro e datoria celor 38 de cluburi din primele două ligi, exclusiv Barca şi Real (prima şi a doua echipă). Cei doi granzi adună debite de 900 de milioane

200 de milioane de euro e fondul total brut de salarii la Real şi Barca, de 10 ori mai mult decît jumătate din echipele sărace ale Primerei

DECLARAŢIA ZILEI
"Getafe nu va juca azi în faţa unor fotbalişti. Va juca împotriva «avioanelor» şi «motocicletelor» lui Real"
Gică Craioveanu, ex-Getafe, înaintea meciului de azi cu Real Madrid

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (16)
monere1980
monere1980  •  23 Septembrie 2013, 03:41
Postat de sasquatchro pe 23 Septembrie 2013, 00:13

Tu si cu raterro, haterii numarul 1 si 2 pe la articolele despre Barca, cand m-ai vazut pe mine ma sa comentez la alte echipe? Poate pe la Steaua cand joaca in Europa, atat. Si tu crezi ca ma intereseaza sa stau la polemici cu tine ca rs cand ti-ai dat de mult arama pe fata? E el tantalau pentru ca e prea politicos cu unii ca voi. Hai ca mi-e sila deja.

1) "cand m-ai vazut pe mine sa comentez la alte echipe?"..... De multe ori. 2) "Si tu crezi ca ma intereseaza sa stau la polemici cu tine"...... Te intereseaza (imi dai reply la fiecare post). 3) "ti-ai dat de mult arama pe fata"..... Care-i arama aia? 4) "E el tantalau pentru ca e prea politicos".......... e o EA, nu un EL si nu e tantalau, ci doar politicoasa. Ceea ce ar trebui sa investi si tu si gagiul-tau pe nume herrera. 5) "Hai ca mi-e sila deja"........ Baga repede lamaie :)

sasquatchro
sasquatchro  •  23 Septembrie 2013, 00:13
Postat de monere1980 pe 22 Septembrie 2013, 21:22

ce-ar fi sa pui mana sa citesti istoria discutiilor dintre mine si rsalexander (presupunand ca exista salvata undeva) si apoi sai indraznesti sa acuzi. In plus, eu jignesc direct si pe fata doar arareori, iar tu si cu herrera (mai nou sub numele de neymar_smecheru) ati merita oricum sa fiti jigniti si atacati fara retinere ptr ca sinteti haterii 1 si 2 ai site-ului. Iar eu nu va jignesc nici macar pe voi de multe ori, asa ca de ce as face-o impotriva oamenilor cu bun simt (ca detoatepttoti, rsalexander, sau jalemare, ca sa numesc doar cativa). Asa ca las-o balta cu "ipocrit" si alte porcarii ca nu tine. Toti de-aici stiu deja ca tu si herrera sinteti irecuperabili

Tu si cu raterro, haterii numarul 1 si 2 pe la articolele despre Barca, cand m-ai vazut pe mine ma sa comentez la alte echipe? Poate pe la Steaua cand joaca in Europa, atat. Si tu crezi ca ma intereseaza sa stau la polemici cu tine ca rs cand ti-ai dat de mult arama pe fata? E el tantalau pentru ca e prea politicos cu unii ca voi. Hai ca mi-e sila deja.

monere1980
monere1980  •  22 Septembrie 2013, 21:26
Postat de anihilator pe 22 Septembrie 2013, 20:57

iara scrii cu nasul ??? date draq :))) ai un comentariu in care sa nu iti lingi stapanul in c@r ? clona mica ce esti tu fa :)) esti cel mai prost fan barcelona de pe site nasosule !!! pana si expresiile le copiezi, e clar ca esti bun doar de facut orale :))

:)

Vezi toate comentariile (16)
Comentează