INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  PORTUGALIA - LIGA SAGRES

Boloni are şanse minime! FC Porto vrea să-l ia ca antrenor pe elevul lui Mourinho, Villas Boas

Articol de - Publicat sambata, 22 mai 2010 00:00

Loţi Boloni are şanse reduse să fie din viitorul sezon managerul celor de la FC Porto, risipindu-se astfel visul său de a antrena o altă mare putere a Portugaliei, după ce a fost "principalul" celor de la Sporting Lisabona. Primul pe listă pentru a prelua echipa lui Cristi Săpunaru este Andre Villas Boas, 32 de ani, fostul asistent-manager al lui Jose Mourinho.

Cel mai tînăr manager din prima ligă portugheză, întrucît din septembrie 2009 este şeful celor de la Academica de Coimbra, va şti cel tîrziu miercurea viitoare dacă staff-ul celor de la Porto îi oferă girul pentru a revitaliza gruparea. După locul 3 ocupat în sezonul abia încheiat, după Benfica şi Braga, Jesualdo Ferreira a discutat cu board-ul director al clubului, dorind să înceteze colaborarea cu "dragonii".

Villas Boas este văzut drept omul care să aducă un aer proaspăt la o echipă ce ar putea să se despartă în această vară şi de căpitanul Bruno Alves. Andre a contribuit şi el la trofeul Champions League în 2004 al lui Porto, ca elev al lui Mou, urmîndu-l apoi pe mentorul său şi la Chelsea, şi la Internazionale, cunoscînd succesul atît în Anglia, cît şi în Italia. De anul trecut a dorit să facă munca pe cont propriu, a preluat Coimbra, a avut cîteva meciuri apreciate şi a terminat pe locul 11 în Liga Sagres.

Andre este foarte apreciat de către fanii "dragonilor", mai ales că este născut la Porto. Unii îl compară tot mai mult cu Mourinho, profesorul său, mai ales că n-a jucat fotbal la cel mai înalt nivel, dar pare să fie un manager de succes. Şcolit de cel mai bun.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
 •  22 Mai 2010, 13:22

a reusit treaba buna sa scape academica ed la retrogadare,cred ca poate face performanta mare

 •  22 Mai 2010, 13:00

mai, nu voi erati aia care anuntati ca a semnat cu Al-Ahli, Al-Wahda si alte alea? pe cuvant, faceti cu asta cum faceti cu lucescu si mutu...cum vine vara, cum ii mutati dintr-o parte in alta. asta nu este jurnalism, asta este bataie de joc. succes maxim la revista cu manele, e clar ca e singurul lucru la care v-ati putea pricepe...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează