INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  MERCATO

Real Madrid, transfer de 120 de milioane de euro! „Acord iminent” pentru starul de 19 ani

Jude Bellingham, 19 ani, va pleca de la Borussia Dortmund la Real Madrid pentru o sumă în jur de 120 de milioane de euro! Clubul german l-a achiziționat cu 25 de milioane în 2020. Foto: Imago
Jude Bellingham, 19 ani, va pleca de la Borussia Dortmund la Real Madrid pentru o sumă în jur de 120 de milioane de euro! Clubul german l-a achiziționat cu 25 de milioane în 2020. Foto: Imago

Articol de - Publicat miercuri, 03 mai 2023 16:49 / Actualizat miercuri, 03 mai 2023 17:37

Jude Bellingham, 19 ani, va pleca de la Borussia Dortmund la Real Madrid pentru o sumă în jur de 120 de milioane de euro! Clubul german l-a achiziționat cu 25 de milioane în 2020.

La Dortmund, mercato e o afacere de proporții. Se investește în tineri și, peste o perioadă, uneori mai lungă, alteori mai scurtă, aceștia sunt vânduți pentru sume de cel puțin trei ori mai mari.

Trei mari afaceri ale Borussiei înainte de Jude Bellingham

Iată doar trei exemple de jucători achiziționați de Borussia pentru a fi oferiți ulterior marilor forțe europene în tranzacții uriașe:

  • Ousmane Dembele. A venit la Dortmund de la Rennes, în 2016, la 19 ani, pentru 35 de milioane de euro. Peste numai un an, a semnat cu Barcelona, care a plătit 140 de milioane cu tot cu bonusuri.
  • Jadon Sancho. Cumpărat în 2021, de la Manchester City, la 17 ani, cu 20 de milioane, mijlocașul ofensiv a plecat la Manchester United, în 2021, în schimbul a 85 de milioane.
  • Erling Haaland. Achiziționat cu doar 20 de milioane de Borussia, de la Salzburg, în 2020, la 19 ani, vârful norvegian s-a mutat la Manchester City, în 2022, pentru 60 de milioane.
Pe „modelul Haaland” » Bellingham le-a blocat toate planurile șefilor lui Dortmund pentru sezonul viitor
BORUSSIA DORTMUND
Pe „modelul Haaland” » Bellingham le-a blocat toate planurile șefilor lui Dortmund pentru sezonul viitor

Patru cluburi din Premier s-au retras din cursa pentru Jude Bellingham

Acum, oficialii clubului din Dortmund sunt gata de altă mare afacere. Jude Bellingham, 19 ani, adus în 2020 pe „Signal Iduna Park" de la Birmingham City, cu 25 de milioane, va semna în curând cu Real. Suma de transfer, în jur de 120 de milioane!

Potrivit The Sun, patru cluburi din Premier League, Manchester City, Manchester United, Liverpool și Chelsea, l-au avut la un moment dat pe lista de mercato, dar s-au retras din cursă unul după altul.

Dortmund va reduce pretențiile, de la 140 la 120 de milioane

Marca a anunțat că acordul Madridului cu Borussia și cu Bellingham este iminent și tânărul internațional englez va evolua pe „Santiago Bernabeu" din sezonul viitor.

„Dacă ar fi fost vorba de bani, Bellingham nu ar fi ajuns sigur la Real", a comentat o sursă a cotidianului iberic la clubul blanco. Talentatul mijlocaș insular a ales însă campioana Europei și va semna un contract pe șase sezoane în capitala Spaniei.

Dortmund pretinde 140 de milioane de euro pentru Jude. Totuși, susține Marca, Borussia va reduce din preț până la suma oferită de Madrid. 120 de milioane.

Citește și alte știri din fotbalul internațional: 

Real Madrid a ales antrenorul care îl va înlocui pe Ancelotti » A luat o echipă de la retrogradare și a dus-o în vârful Europei

Lampard, aproape să fie dat afară de la Chelsea » L-a criticat pe patronul clubului: „Cauzele căderii sunt evidente”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
brentford
brentford  •  03 Mai 2023, 19:16
Postat de AdiOvi pe 03 Mai 2023, 17:45

Se pare ca pe cei de la Dortmund nu prea-i interesează performanța la nivel înalt. Cu cei plecați de acolo nu doar in Bundesliga, dar şi in Champions ar fi facut mult mai mult. Deh, business-i business.

Cel mai probabil nu au fondurile necesare pentru a asigura salarii de zeci de milioane jucatorilor curtati de marile echipe ale Europei. Cand jucatorul nu vrea sa mai semneze prelungirea cei de la Dortmund pot ramane cu buza umflata si sa nu primeasca nimic dintr-un eventual transfer. Pentru Haaland au primit 60 milioane,dar un pret real ar fi fost undeva pe la 200.

Dontlookbackwithanger
Dontlookbackwithanger  •  03 Mai 2023, 18:51

Și mâine o să ne ziceti că îl i a sigur Man city. Sau Chelsea etc

leu.mr
leu.mr  •  03 Mai 2023, 17:58

Scrie si despre cei care nu au confirmat la Dortmund ...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează