INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CEL CARE A REVOLUŢIONAT LUMEA FOTBALULUI ARE O PENSIE MINIMĂ

Bosman: "Rooney îmi datorează un milion de euro pe lună!"

Jean-Marc Bosman, 46 de ani, pe cînd se pregătea de proces la începutul anilor '90 +1   FOTO
Jean-Marc Bosman, 46 de ani, pe cînd se pregătea de proces la începutul anilor '90

Articol de - Publicat marti, 01 martie 2011 00:00 / Actualizat marti, 01 martie 2011 14:02

Belgianul Jean-Marc Bosman are acum 46 de ani. El, un fost jucător modest la Standard şi RFC Liege, este cel care, în 1995, a cîştigat un proces ce a durat 5 ani, la capătul căruia a revoluţionat lumea fotbalului. Din acel moment, după hotărîrea Curţii Europene, jucătorii s-au putut transfera liber, gratis, la final de contract în interiorul UE. Cluburile pierduseră puterea, trecută de partea actorilor de pe gazon.

Însă, pentru Bosman, această decizie istorică nu a folosit la nimic, pentru că nimeni nu şi-a amintit şi nici nu îşi aminteşte de el.

"Faţă de cît cîştigă mulţi jucători datorită mie, mi se pare ruşinos ca eu să merg la Serviciul Public pentru Asistenţă Socială şi să trăiesc cu 740 de euro pe lună!", s-a plîns Jean-Marc Bosman, cerînd la FIFPro (asociaţia fotbaliştilor profesionişti) "un salariu pentru a putea avea grijă de familia mea".

Bosman n-a uitat că, de curînd, Wayne Rooney a ajuns la un acord cu Manchester United pentru un salariu anual de 12 milioane de euro. Şi spune: "Rooney îmi datorează un milion de euro pe lună!". A completat: "El primeşte peste 30.000 de euro zilnic şi de mine nu zice nimeni nimic. Eu nu vreau 30.000 de euro pe zi, dar cred că 3.000 de euro pe lună merit după tot ce am făcut pentru fotbalul mondial".

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
zalmolxis
zalmolxis  •  01 Martie 2011, 14:08

Ce se plange atat ?A cui ii vina daca nu a avut grija de tine?...la munca nu la intins mana.E ca si cum acum un jucator isi rupe piciorul si nu mai poate juca niciodata si apoi cere bani...a cui ii vina ?Riscul meseriei...ceai facut cu banii castigati?

oricare
oricare  •  01 Martie 2011, 13:38

Hai ma lasi, era mult mai interesant fotbalul inainte de legea lui. Parca ar fi castigat-o el, nici vb, au castigat avocatii, el a fost doar victima care isi cerea drepturile. Dar sincer, era mult mai interesant fotbalul atunci cand aveai voie doar cu 3 straini in teren, hai 5, ar fi fost ok, mai protejeai campionatele, jucatorii din tarile respective. Asa? Unde s-a ajuns? Cei cu bani isi fac super echipe, restul...sunt parteneri doar. La noi? Banannierri, cocootieri, etc, jucatori de valoare din pennnisss.

vlady_dracul
vlady_dracul  •  01 Martie 2011, 12:40

claudiu comentariul tau e prea tare:))))))) ai dreptate...sa vina la noi sa vada aici asistenta sociala...740 de euro:))))auzi....bastan omu

Vezi toate comentariile (4)
Comentează