INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHAMPIONSHIP

VIDEO + FOTO Imagini spectaculoase din Anglia: prima echipă promovată în Premier League » A dominat sezonul, cu fostul elev al lui Guardiola pe bancă

FOTO: Imago +24   FOTO
FOTO: Imago

Articol de - Publicat sambata, 08 aprilie 2023 10:06 / Actualizat sambata, 08 aprilie 2023 10:42

După 2-1 în deplasare cu Middlesbrough, în etapa a 39-a din Championship, Burnley și-a asigurat promovarea matematică în Premier League, cu 7 runde rămase de jucat.

Retorgradată la finalul sezonului trecut, Burnley revine în Premier League după doar un sezon. Echipa antrenată de belgianul Vincent Kompany are 87 de puncte cu 7 etape înainte de finalul sezonului și nu mai poate pierde unul dintre primele două locuri, care duc direct în Premier League.

FOTO. Imagini spectaculoase: Burnley a promovat matematic în Premier League

+20 FOTO

Burnley și-a asigurat promovarea directă pe terenul lui Middlesbrough, câștigând cu 2-1. Atacantul Ashley Barnes a deschis scorul în minutul 12, dar imediat după pauză (48), Chuba Akpom a restabilit egalitatea. Burnley a revenit în avantaj în minutul 68, prin Connor Roberts, și s-a menținut în avantaj până la final, asigurându-și victoria și promovarea.

După meci, jucătorii și staff-ul au petrecut chiar pe teren revenirea în Premier League.

„Este incredibil! E o plăcere să lucrez cu această echipă. E greu să spun cât de important este acest moment. E special. Sper că fanii nu vor uita ce s-a întâmplat în acest meci. Sper ca la următorul meci, de pe teren propriu, vom sărbătorii cu suporterii noștri. Vrem să continuăm să câștigăm. Am avut parte de un meci greu, ne-a fost greu să ne impunem, dar am găsit o modalitate”, a spus Vincent Kompany, la finalul partidei.

Sub comanda lui Vincent Kompany, numit în iulie ca antrenor, Burnley a adunat 25 de victorii, 12 egaluri și două înfrângeri.

E ceva de necrezut! Mai avem câteva meciuri și vrem sâ câștigăm cât mai multe. Vrem să fim campioni.

 – Connor Roberts, marcatorul golului decisiv

Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League, cu 7 etape rămase de disputat

Sheffield United este pe locul 2 în acest moment, cu 76 de puncte, și are cele mai mari șanse la promovarea directă.

Locurile 3-6 din Championship, ocupate acum de Luton (68p), Middlesbrough (67), Millwall (62) și Blackburn (61) vor juca un play-off pentru a stabili a treia echipă care promovează.

Clasamentul din Championship

Imagini spectaculoase din Anglia: prima echipă promovată în Premier League » A dominat sezonul, cu fostul elev al lui Guardiola pe bancă

Citește și: 

Zlatan Ibrahimovic ar putea pleca de la AC Milan la finalul sezonului » Echipa surpriză care s-a arătat interesată de serviciile suedezului

„Vrem demisia lui Simone Inzaghi” » Inter, egal cu locul 15 în Serie A, iar tifosii au pornit revolta: „Afară, cu tot cu Lukaku”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ionescugeorge77
ionescugeorge77  •  08 Aprilie 2023, 11:30

...daca Daniel Boruga ar fi antrenat aceasta echipa promova matematic cu 10 etape inainte ...no problem ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează