INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Bye, Spice Boy! » Încă un gigant îşi ia adio de la fotbal în 2013: David Beckham

Becks a fost desemnat de UEFA, în 1999,
Becks a fost desemnat de UEFA, în 1999, "Jucătorul Anului"

Articol de - Publicat vineri, 17 mai 2013 00:00 / Actualizat joi, 16 mai 2013 20:55

”E momentul potrivit” a spus cel mai bogat jucător din lume, 38 de ani, după cîştigarea titlului în Franţa cu Paris SG.

2013 pare să fie anul marilor retrageri în fotbalul britanic. Michael Owen, Sir Alex Ferguson şi acum David Beckham. Fostul international englez, 38 de ani, a refuzat propunerea lui Paris SG de a-şi prelungi contractul cu un sezon şi ieri a anunţat că la finele acestei stagiuni va renunţa la fotbal.

Cel mai bogat jucător din lume, campion în patru ţări diferite, cu Man. United, Real, L.A. Galaxy şi Paris SG, "Becks" e aşteptat să se stabilească la Londra împreună cu Victoria, fosta componetă a trupei Spice Girls, şi cei 4 copii ai lor. Iar Daily Mail a anunţat că David va continua colaborările cu postul tv Sky Sports, Adidas, Unicef şi va promova mai departe fotbalul în China.

Bookmakerii britanici, la rîndu-le, consideră că următorul eveniment din viaţa lui Beckham va fi acordarea gradului de cavaler de către Regină pînă la finele anului. Cota: 2,5 la casa Ladbrokes.

115 selecţii, 17 goluri are Beckham în naţionala Angliei, al cărei căpitan a fost între 2000 şi 2006

718 meciuri, 129 de goluri a bifat Becks la 6 cluburi de-a lungul a 20 de ani de carieră

19 trofee, dintre care 10 titluri de campion, a cîştigat Becks. Cel mai preţios: Liga, în 1999, cu Man. United

185 de milioane de euro e suma la care a fost evaluată averea lui David Beckham

"Beckham a ajutat fotbalul să fie mai sexy, să devină noul rock and roll şi a crescut o nouă generaţie de fani" (Daily Mirror, cotidian britanic)

571838-caseta-beckham.jpg

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (6)
qwertt
qwertt  •  17 Mai 2013, 13:58

S-a retras, probabil cel mai bun executant de lovituri libere din istorie. Asta da jucator de lovituri libere, nu cracanatii astia de acum, care stau 5 minute pana lovesc balonul si il trimit in peluze, in cel mai bun caz.

madskills
madskills  •  17 Mai 2013, 10:01
Postat de plischi pe 17 Mai 2013, 05:46

...si asta tocmai cand steaua se gandea sa-l aduca in locul lui chipciu!

Steaua (chiar si ipotetic) se poate gandi sa aduca pe oricine. Stii de ce ? Ca NU o sa joace in liga satelor ca Rapid. Vezi, de aia va uraste lumea ma si nu o sa planga nimeni dupa voi. La un articol legat de o legenda a fotbalului, fanii Rapidului vorbesc de...Steaua. Penibil...

omentau
omentau  •  17 Mai 2013, 09:44

Gogule, in cuplul David-Victoria, David e piesa. Sa-l numesti Spice-Boy pe Beckham e ca si cum tu ai lua numele sotiei

Vezi toate comentariile (6)
Comentează