INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Calcio în cătuşe! » Căpitanul lui Lazio arestat, antrenorul lui Juve cercetat, cantonamentul Italiei asaltat

Poliția a intrat ieri în cantonamentul de la Coverciano pentru a-l interoga pe Criscito. Joi vine rîndul Comisiei de Disciplină să judece 22 de cluburi și 61 de persoane implicate în +2   FOTO
Poliția a intrat ieri în cantonamentul de la Coverciano pentru a-l interoga pe Criscito. Joi vine rîndul Comisiei de Disciplină să judece 22 de cluburi și 61 de persoane implicate în "Last Bet" // Foto: Agerpres/AP

Articol de - Publicat marti, 29 mai 2012 00:00 / Actualizat luni, 28 mai 2012 20:05

Poliţia a reţinut ieri 19 persoane în noul scandal al pariurilor ilegale. Mauri, Milanetto şi Sculli sînt acuzaţi că au trucat meciuri, Conte şi Criscito au fost percheziţionaţi. Se pregăteşte Bonucci.

Italia e zdruncinată de-al treilea tsunami de arestări în scandalul "Last Bet" al pariurilor ilegale. Raidul de ieri dimineaţă al poliţiei, vizînd mai multe oraşe şi cluburi, a făcut 19 noi "victime". Acuzaţia e dură, "asociere infracţională în scop de trişare şi fraudă sportivă", şi implică acum nume grele din Il Calcio.

Căpitanul lui Lazio, antrenorul campioanei Juventus şi un internaţional care se pregătea pentru Euro 2012 sînt bănuiţi că au trucat sau au fost complici la blaturi, în schimbul obţinerii unor sume de bani.

Intermediarul Mauri
După Signori şi Doni, trimişi la puşcărie toamna trecută, au picat în plasă Mauri şi Milanetto, iar alţi 3 titulari din Serie A, Sculli (Parma), Kaladze (Genoa) şi Pellissier (Cheivo), sînt în anchetă, cu posibile conexiuni cu clanul "Ţiganilor" şi alte reţele mafiote de pariori.

Colegul lui Ştefan Radu de la Lazio şi ex-căpitanul lui Genoa s-au arătat disponibili, potrivit procurorilor, să aranjeze jocuri ale echipelor lor.

Criscito, adio Euro!
Şi pregătirile "squadrei azzurra" au fost perturbate de poliţie, care l-a interogat două ore pe Criscito. Fundaşul stînga de la Zenit, şi el fost la Genoa, s-a trezit în cantonamentul de la Coverciano că-i percheziţionat şi suspectat de blaturi.

După care a aflat că selecţionerul Prandelli l-a scos din lotul pentru CE 2012! După-amiază, a apărut pe lista procurorilor şi Bonucci. Stoperul juventin e bănuit că a fost implicat, în sezonul trecut în care evolua pentru Bari, la remiza trucată cu Udinese (3-3).

Conte fără telefon
Nici antrenorii n-au scăpat, Juventus fiind lovită chiar la temelie. Vila lui Antonio Conte (foto) a fost percheziţionată, iar poliţiştii au copiat informaţiile găsite în calculatoare, luîndu-i mobilul pentru cercetări! Suspiciunile se leagă de partida aranjată la Siena (2-2 cu Novara), echipa pe care Antonio a pregătit-o în 2010-'11.

Blat de două milioane!
Poliţia are probe video ale întîlnirii în care s-a aranjat meciul Lazio - Genoa 4-2. Cu 4 zile înaintea disputării, Criscito şi Sculli (foto) au discutat detaliile într-un restaurant din Genova cu bosniacul Altici, reprezentantul reţelei de pariuri, şi doi exponenţi ai ultraşilor Grifonului. Potrivit anchetatorilor, la duelul din 14 mai 2011 s-au cîştigat două milioane de euro şi jucătorii au fost corupţi cu 600.000!

Au prins filiera ungară
Acest al treilea val de arestări, după noiembrie 2011 şi aprilie, cuprinde şi cinci maghiari, Kenesei, Lazar, Schultz, Strasser şi Borgulya, primii trei dintre aceştia fiind deja reţinuţi la Budapesta. Acest grup criminal era şi el subordonat bossului singaporez Tan Seet Eng, căutat de Interpol şi considerat capul organizaţiei care aranjează meciuri în toată lumea şi obţine cîştiguri fabuloase din pariuri.

25 de meciuri din sezonul 2010-'11, între care 7 din Serie A, 15 din Serie B şi restul din Lega Pro şi Cupă, sînt bănuite de blat

"Cercetările au confirmat existenţa acestei organizaţii transnaţionale compuse din singaporezi şi balcanici, la care s-a adăugat o filieră maghiară" (Raffaele Grassi, director al Serviciului Central Operativ)

"Această ştire e devastatoare. Încă un motiv pentru care lumea rîde de noi în străinătate şi ne numeşte mafioţi şi escroci" (Giovanni Trapattoni, selecţionerul Irlandei)

"N-am făcut nici un blat şi nici n-am nevoie de bani. Am o meserie de vis şi nu-mi voi distruge cariera pentru nişte aranjamente mizerabile" (Domenico Criscito, fundaş Zenit)

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (8)
nemonyta
nemonyta  •  29 Mai 2012, 23:18
Postat de night_wolf pe 29 Mai 2012, 10:20

Cum au putut sa se lege de Juventus. Pai Juventus e cea mai ,,curata" echipa din istorie.

juventus si rapid care e condusa de cel mai corect om din romania..

ciprianuniversitatea
ciprianuniversitatea  •  29 Mai 2012, 21:42

Stiam ca se mai fac blaturi in Italia , dar nu in halul asta !!!

helioglobalus
helioglobalus  •  29 Mai 2012, 17:28

După scandalul ăsta Italia iese campioană europeană, cum a ieşit mondială în 1982 şi 2006.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează