INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CHELSEA - PORTSMOUTH, AZI, 17:00, SPORT KLUB

Campioana Chelsea întîlneşte ultima clasată în finala Cupei Angliei! Prinţ şi cerşetor

Didier Drogba, Drogba, Coasta de Fildes
Didier Drogba, Drogba, Coasta de Fildes

Articol de - Publicat sambata, 15 mai 2010 00:00

Finalistele de azi ale Cupei Angliei, Chelsea şi Portsmouth, sînt despărţite nu doar de cele 19 locuri din ierarhia Premier League.

Finala de azi a Cupei Angliei, Chelsea - Portsmouth, s-ar putea defini cel mai bine ca o înfruntare între două lumi. Bogaţi contra săraci. Dincolo de faptul că albaştrii vor păşi pe gazonul Wembley-ului cu moralul echipei care tocmai a cîştigat titlul, iar adversarii lor apăsaţi de povara retrogradării (locul 20, ultimul), factorul ce cască o adevărată prăpastie între combatante e cel financiar.

De-o parte, una dintre cele mai bogate grupări ale lumii, cotată de site-ul Futebol Finance la 486 de milioane de euro. De cealaltă, o trupă înglodată în datorii (161 milioane euro), ce tocmai a intrat sub administraţia statului. Diferenţele sînt vizibile pînă în cele mai mici detalii. Chiar şi la ţinutele pe care jucătorii le vor purta în ziua finalei.

Elevii lui Carlo Ancelotti se îmbracă de la Armani. Au un contract pe 3 ani cu celebrul creator de modă italian, care le livrează costume de 1.400 de euro bucata. Portsmouth, în schimb, a ajuns la mila designerului englez Jeff Banks. Colaborează cu el din 2008, dar azi va fi întîia oară cînd acesta le oferă vestimentaţia gratis!

Revedere cu Avram Grant
Jucătorii lui Chelsea se vor reîntîlni azi cu managerul care i-a dus în prima şi singura lor finală de Ligă: Avram Grant. Numit în septembrie 2007, în locul demisului Jose Mourinho, tehnicianul de acum al lui Portsmouth a izbutit calificarea în ultimul act de la Moscova, pierdut însă la penalty-uri în faţa lui Manchester United.

242 milioane euro e bugetul lui Chelsea, conform revistei Forbes

35 milioane euro
e bugetul lui Portsmouth, potrivit cotidianului Daily Telegraph

436,4 milioane euro e valoarea lotului lui Chelsea conform "transfermarkt.de"

64 milioane euro
e valoarea efectivului lui Portsmouth potrivit "transfermarkt.de"

7,5 milioane euro anual e cel mai mare salariu la Chelsea şi-l cîştigă Terry şi Lampard

1,2 milioane euro
anual e cel mai mare salariu la Portsmouth şi-l ia portarul James 

Werder - Bayern: ofensivă totală!
GERMANIA. Pentru a treia oară faţă în faţă într-un ultim act al Cupei, Bayern şi Werder promit un regal ofensiv. Golgeterul munchenezilor, Arjen Robben, n-are nici o îndoială: "Aş fi foarte surprins ca după 90 de minute scorul să fie 0-0. Cred că vom avea parte de o ploaie de goluri". Cifrele îi dau dreptate. Diseară, la Berlin (21:00, în direct la Sport 1), se întîlnesc cele mai ofensive echipe din fotbalul german. Bayern, proaspăta campioană a ţării, a înscris 112 goluri în toate competiţiile acestui sezon, în timp ce adversara ei a reuşit 119! Spectacolul e favorizat şi de faptul că ambele se simt foarte bine pe stadionul olimpic. Din 1985, de cînd finalele se joacă la Berlin, bavarezii au cîştigat şapte din nouă, iar Werder cinci din şase. (Aurelian Botezatu)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close