INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BAYERN MUNCHEN

Campioană de Paşti? » Bayern şi-ar putea adjudeca cel mai rapid titlu din istorie

Articol de - Publicat sambata, 30 martie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 29 martie 2013 20:21

Munchenezii, 20 de puncte avans, se pot încorona azi dacă înving pe Hamburg şi Dortmund nu cîştigă la Stuttgart


Germania se pregăteşte de Paşti, dar şi de o premieră în Bundesliga. Titlul s-ar putea da chiar astăzi, 30 martie, la finele etapei cu numărul 27! Două condiţii trebuiesc îndeplinite pentru ca liderul Bayern, 20 de puncte în faţa echipei clasate pe poziţia secundă, Dortmund, să nu mai poată fi ajunsă în ultimele 7 etape:

1. Borussia să nu cîştige în deplasarea de la Stuttgart, contra lui Alexandru Maxim. La remiză ar face 50 de puncte, la eşec ar rămîne cu 49. Astfel le-ar deschide munchenezilor calea spre al 23-lea triumf din istoria clubului.

2. Bayern să-şi adjudece derby-ul nord-sud cu Hamburger SV. Iar statistica spune că orice altceva decît o victorie ar fi o mare surpriză. În precedentele două sezoane, HSV a pierdut pe Allianz Arena cu 0-6, respectiv 0-5!

Nici o sărbătoare!
Dacă Bayern îşi adjudecă titlul acum, la Munchen nu va fi deocamdată nici o sărbătoare. Liga a anunţat că trofeul, o salatieră, le va fi înmînat jucătorilor abia în etapa a 33-a. Decizie salutată inclusiv de directorul executiv al clubului, Karl-Heinz Rummenigge: "De duminică ne concentrăm asupra «sfertului» din Ligă cu Juventus".


Situaţia după 26 de etape
1. Bayern 69p
2. Dortmund 49p
3. Leverkusen 45p

30 de etape e actualul record în ceea ce priveşte cîştigarea titlului devreme. Bayern a reuşit performanţa în 1973 şi 2003

12 victorii în deplasare au bavarezii (10 acasă). Record! Precedenta performanţă era de 11 succese (Dortmund, Leverkusen, Werder, Hamburg)

13 puncte îi mai trebuiesc lui Bayern pentru a depăşi recordul stabilit de Dortmund sezonul trecut: 81 de puncte cîştigate


"Vrem să devenim campioni cît mai repede. Mental ne-ar ajuta mult. Am deveni şi mai periculoşi"
Bastian Schweinsteiger, mijlocaş Bayern

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează