INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SUA

A jucat la două echipe din România și a rămas șocat de ceea ce a trăit în Superliga: „Trebuie să treci cu adevărat prin asta pentru a înțelege ce se întâmplă! Fotbalul din România e condus aproape ca o mafie!”

Zorhan Bassong, într-un meci cu CFR Cluj disputat în tricoul lui FC Argeș / Foto: Imago
Zorhan Bassong, într-un meci cu CFR Cluj disputat în tricoul lui FC Argeș / Foto: Imago

Articol de - Publicat vineri, 15 martie 2024 15:46 / Actualizat vineri, 15 martie 2024 16:34

Zorhan Bassong (24 de ani), fost fundaș la Farul și FC Argeș, a povestit, în presa din Montreal, experiența neplăcută din România: „A fost foarte, foarte complicat. Unii oameni mi-au spus să fiu atent, dar eu am zis că sunt diferit. Nu am venit pentru bani, ci doar să prind minute. M-au forțat să joc accidentat și mi-au dat peste cap toate planurile”.

Un fotbalist străin care a trecut prin Superligă face dezvăluiri stupefiante și acuză modul în care a fost tratat în România. Este vorba despre Zorhan Bassong, fundașul stânga care a evoluat în 2023 la FC Argeș și la Farul. Canadianul de 24 de ani s-a întors în MLS, joacă la Sporting Kansas City și a prezentat o imagine negativă asupra Superligii.

El a acordat un interviu canalului TV „Réseau des sports" (RDS), în care s-a plâns de mai multe lucruri și a făcut afirmații prin care nu recomandă altor străini să-și încerce norocul în România. Zorhan Bassong a rămas și cu amintiri plăcute, dintr-un campionat în care există jucători de calitate, dar care este condus un pic ca o mafie", sună concluzia ziariștilor de la RDS.

Bassong: „Nu era vorba despre bani, ci doar să joc în prima ligă”

„Cred că trebuie să trăiești cu adevărat experiența pentru a înțelege ce se întâmplă. Auzisem de la unele persoane care îmi ziceau să am grijă. Dar parcă te gândești mereu «Bine, nu știu despre ce vorbesc, deși au experimentat. Eu sunt diferit». Și apoi te duci acolo și îți dai seama cum funcționează lucrurile. Când am plecat acolo, pentru mine nici măcar nu a fost vorba de bani. Era important pentru mine să joc.

A fost vorba de a primi minute, chiar dacă nu era campionatul ideal pentru mine. Numai să merg să joc într-un campionat de primă divizie mi-ar fi permis să rămân pe harta fotbalului. Din păcate, lucrurile au mers ciudat după aceea", a mărturisit fundașul stânga, transferat de la Montréal în ianuarie 2023.

Scandal la o adversară a României din grupa de la Euro 2024. Conflictul se agravează: „Este un mincinos!”
BELGIA
Scandal la o adversară a României din grupa de la Euro 2024. Conflictul se agravează: „Este un mincinos!”

Colegii erau invidioși pe el pentru că își primea salariul la timp!

Conform aceleiași surse, Bassong nu a avut niciodată o problemă în a-și primi salariile, cu excepția unei întârzieri mai mari decât era prevăzut după rezilierea celui de-al doilea său contract, la sfârșitul aventurii în România. Dar și-a văzut colegii de echipă invidioși, pentru că jucătorii care nu erau selectați de antrenor la un anumit meci nu puteau fi plătiți:

„După aceea, conducătorii se mirau de ce nu are toată lumea aceeași intensitate la antrenamente. Sunt lucruri care, pentru ei, par logice, în timp ce noi susțineam că e imposibil! Cum să le pretinzi performanțe dacă nu suntem cu toții tratați în același mod?". Și nici în cazul accidentărilor nu se proceda corect, jucătorii fiind obligați să revină mai repede decât trebuia.

A jucat la două echipe din România și a rămas șocat de ceea ce a trăit în Superliga: „Trebuie să treci cu adevărat prin asta pentru a înțelege ce se întâmplă! Fotbalul din România e condus aproape ca o mafie!”
Zorhan Bassong, în tricoul lui Sporting Kansas City, unde joacă după ce s-a întors în decembrie în Canada / Foto: Imago

L-au forțat să intre accidentat, deși trebuia să stea 6 săptămâni

Bassong a povestit cum, în condițiile în care specialiștii consultați din Canada și din Belgia i-au estimat perioada de refacere după o accidentare la șase săptămâni, în România i s-a spus că nu are nevoie decât de trei zile! El susține că și-a agravat accidentarea după ce a urmat ordinele șefilor săi. Astfel a stat pe bară două luni. "Mi-a dat peste cap toate planurile pe care mi le-am stabilit pentru a crește valoric și a mă putea reorienta spre campionate mai bune.

După ce FC Argeș a retrogradat, am semnat cu Farul. Pentru mine, clubul era mai mare, dar era la fel. OK, sunt jucători mai buni, terenurile sunt puțin mai bune, vestiarul este mai frumos. Dar modul în care îi tratăm pe jucători, respectul pe care managerii și stafful îl au pentru fotbaliști lipsește", a declarat Zorhan, care le-a mai spus canadienilor că va păstra amintirea unui campionat în care sunt jucători de calitate, dar care „este condus un pic ca și cum ar fi mafia".

10meciuri și un assist a avut Zorhan Bassong (735 de minute) la FC Argeș. La Farul, canadianul nu a primit decât 115, adunate din două apariții

Citește mai multe știri de fotbal internațional:

Șocant! Ciro Immobile a fost agresat de față cu soția și copilul său
LAZIO
Șocant! Ciro Immobile a fost agresat de față cu soția și copilul său
Șansă nesperată pentru Radu Drăgușin. Ar putea debuta în Champions League alături de Tottenham
ANGLIA
Șansă nesperată pentru Radu Drăgușin. Ar putea debuta în Champions League alături de Tottenham

Nu se mai ascund » Fostul fotbalist al Rapidului se iubește cu mama unui titular din Superliga

Lovit în cap cu un recipient din aluminiu, Novak Djokovic nu a participat la conferința de presă și a avut nevoie de îngrijiri medicale » Ce a provocat incidentul


Comentarii (2)
ciupita
ciupita  •  15 Martie 2024, 17:33

La ce va asteptati?....Are perfecta dreptate.Totul e formatat pe o structura de tip mafiot.(rude, relatii, trafic de influenta etc).La fel ca si statul roman.

Ubi_Mortus
Ubi_Mortus  •  15 Martie 2024, 16:34

Hai sa vedem suporterii FC Arges si Farul cum sar cu gura ca "n-a avut valoare", ca "mai bine ca a plecat", ca "nu e barbat".

Vezi toate comentariile (2)
Comentează