INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Când s-a decis Xavi să plece și acuzațiile aduse clubului: „Munca mea n-a fost suficient apreciată. Nu mi-au cumpărat nimic!”

Xavi pleacă de la Barcelona!
Xavi pleacă de la Barcelona!

Articol de - Publicat marti, 30 ianuarie 2024 16:22 / Actualizat marti, 30 ianuarie 2024 17:42

Xavi Hernandez (44 de ani) a anunțat că despărțirea de Barcelona la vară fusese hotărâtă înaintea startului de sezon: „Am venit într-unul din cele mai grele momente din istoria clubului. Nivelul fotbalului arătat nu e adecvat, de aceea am decis să plec. Nimeni nu mi-a cumpărat nimic, nici titlul la 14 puncte avans, nici Supercupa!”

La doar trei zile după ce a anunțat oficial că din vară nu va mai continua, deși mai avea un an de contract cu Barcelona, Xavi a lansat un atac virulent la adresa clubului și s-a plâns la conferința de presă de azi, înaintea meciului cu Osasuna, că munca lui nu a fost apreciată la justa ei valoare și l-a avertizat pe succesorul său că nu se va bucura de acest post.

Alexi Pitu, „copilul teribil” al lui Hagi, suferă în liga a doua franceză » Ce îi reproșează antrenorul
REGRES
Alexi Pitu, „copilul teribil” al lui Hagi, suferă în liga a doua franceză » Ce îi reproșează antrenorul

Xavi: „Sezonul nu e terminat, vrem performanță”

„După anunțul meu, cred că ar fi timpul pentru unitate. Nu sunt vremuri ușoare și avem nevoie de unitatea fanilor, mai mult ca niciodată. Fanii nu ne-au dezamăgit. Apreciez sprijinul acordat după anunțul meu. Reacția e spectaculoasă. Și din vestiar, afecțiune, dragoste, unitate... suntem uniți cu președintele. Sezonul nu e terminat și vrem să facem performanță, să terminăm campionatul cât mai sus", a declarat antrenorul de 44 de ani. 

Care în urmă cu mai multe săptămâni promisese că va pleca în vară dacă nu câștigă niciun trofeu. Eșecul de acasă cu Villareal (3-5) i-a pus capac și, după ce a înțeles că nu-i va rămâne decât Liga Campionilor să salveze sezonul, a mărturisit că va pleca oricum, indiferent de rezultate.

Xavi: „Nivelul fotbalului arătat nu este adecvat!”

Xavi s-a declarat dezamăgit de mai multe lucruri ce nu țin de echipă: „Am venit într-unul din cele mai grele momente din istoria clubului. Nivelul fotbalului arătat nu este adecvat, de aceea am decis să plec. Nimeni nu mi-a cumpărat nimic, nici titlul la 14 puncte avans, nici Supercupa! Munca mea nu a fost suficient apreciată și asta a generat uzură. 

Trebuie să atacăm mai mult, să fim mai organizați. Totul face ca încrederea și performanța individuală să scadă. Problema mentală vine pentru că la nivel sportiv nu stăm bine, de aceea plec".

Xavi: „Ai impresia că îți joci viața în fiecare clipă”

Presa spaniolă speculează că săgețile aruncate prin aceste declarații l-ar avea ca țintă pe Deco, directorul sportiv al catalanilor având mai multe conflicte cu antrenorul. „Te fac să simți în fiecare zi că ești lipsit de valoare. Vorbind cu Pep, el mi-a spus deja asta. 

L-am văzut pe Luis Enrique suferind. Trebuie să ne gândim. Avem o problemă cu cerințele acestei meserii. Ai impresia că îți joci viața în fiecare moment. De aceea spun că este crud, nu e frumos. Lumea mi-a cerut să nu plec, dar nu mai pot întoarce decizia luată deja din vară".

Unii jucători m-au făcut să mă emoționez. Reacția e spectaculoasă. Plec, dar o fac cu gândul la club și vreau ca aceste luni să fie cele mai bune. Vom da tot ce avem mai bun și voi lăsa fundația făcută pentru noul antrenor
Xavi, antrenor Barcelona

122de meciuri are Xavi ca antrenor al Barcelonei, în care a înregistrat 76 de victorii, 20 de remize și 26 de eșecuri. A câștigat două trofee: titlul și Supercupa Spaniei (2022-\'23)

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Saudiții nu-l lasă pe Karim Benzema să plece în Europa. Ce variante are atacantul francez al lui Al-Ittihad
ARABIA SAUDITĂ
Saudiții nu-l lasă pe Karim Benzema să plece în Europa. Ce variante are atacantul francez al lui Al-Ittihad
Răspunsul lui Ange Postecoglou, întrebat clar la conferința de azi: „Ar putea fi titular Drăgușin?”
STRANIERI
Răspunsul lui Ange Postecoglou, întrebat clar la conferința de azi: „Ar putea fi titular Drăgușin?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Stelian66
Stelian66  •  30 Ianuarie 2024, 18:50

O palarie mult prea mare pentru Xavi . Mai ales ca s-au stopat viramentele in contul arbitrilor . Are un lot mai bun decât predecesorul , dar nu a înțeles încă faptul ca a avea mingea și a pasa pe latul terenului nu duce la performanță .

Vezi toate comentariile (1)
Comentează