INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Captivi în vîrtej » Bayern trăieşte în 2012 un coşmar din care nu reuşeşte să se trezească

7 puncte e distanţa care-i separă pe munchenezi în clasament de liderul Dortmund +4   FOTO
7 puncte e distanţa care-i separă pe munchenezi în clasament de liderul Dortmund

Articol de - Publicat sambata, 10 martie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 09 martie 2012 19:07

Trupa spilcuită de vedete a lui Jupp Heynckes a ajuns în 43 de zile umbra falnicului lider din prima jumătate a campionatului. Toate obiectivele sezonului sînt în pericol.

Un titlu, cel de campioană, ca şi pierdut. Alte două, în cumpănă. Un antrenor, Jupp Heynckes, mai neinspirat şi mai vulnerabil decît oricînd de-a lungul carierei. Jucători care şi-au pierdut controlul şi se ceartă pe teren şi în vestiar. Şefi care vorbesc mult, dar nu spun nimic. Acesta e Bayern 2012.

Un colos în criză. Una pe care nimeni n-ar fi anticipat-o după marşul triumfal din prima jumătate a sezonului, dar care s-a instalat pe nepusă masă, în nici două luni. 43 de zile în care din lideri în campionat, Robben şi Ribery au ajuns să se uite cu binoclul în sus, la Dortmund. Şi de-ar fi numai atît. În optimile Ligii au de întors acel 0-1 din prima manşă cu FC Basel, iar în "sferturile" Cupei Germaniei îi aşteaptă o deplasare de 1,X,2 la revelaţia Monchengladbach.

Provocări dure, ce, în actuala conjunctură, ar putea-o lăsa pe multipla campioană a Germaniei (22 de titluri) cu mîinile goale. Ar fi a doua stagiune consecutivă fără trofeu cîştigat, ceea ce nu i s-a mai întîmplat din 1991 şi 1992!

EXPLICAŢIILE CRIZEI

JUCĂTORII: Terminaţi psihic
La Bayern doar titlurile contează. Orice altceva e privit ca un eşec. Jucătorii ştiu că trebuie să cîştige tot timpul şi evoluează sub o presiune fantastică. Iar cînd rezultatele întîrzie să apară, mulţi clachează. Aşa s-a ajuns ca Muller să se bată cu Badstuber în vestiar, după acel 0-1 cu FC Basel. Iar sîmbătă, la 0-2 cu Leverkusen, să se certe pe teren cu Boateng. Neuer, un portar spectaculos la Schalke şi la "naţională", gafează acum impardonabil, în timp ce Gomez, golgeterul turului, n-a mai marcat anul acesta de 424 de minute!

ANTRENORUL: Greşeli tactice şi la transferuri
Jupp Heynckes însuşi a recunoscut: "Cînd pierzi n-ai nici un argument". Antrenorul lui Bayern a luat şi ia de-o bună bucată de vreme numai decizii greşite. Prima s-a consumat în ianuarie, cînd a refuzat întărirea lotului. Apoi s-a încăpăţînat să meargă pe mîna aceluiaşi sistem, 4-2-3-1, iar jocul lui Bayern a devenit previzibil şi uşor de contracarat. Mai ales că, neavînd alternative, se bazează mereu pe aceiaşi jucători ieşiţi din formă, cazul lui Muller şi Gomez, sau sub cerinţele unui club de top, situaţie în care se regăsesc Timoşciuk şi Rafinha. Sînt deja zvonuri că Heynckes, deşi foarte bun prieten cu preşedintele Honess, va fi înlocuit în vară.

CONDUCEREA: Nici un plan
Greu de acceptat la un club mare, dar foarte adevărat. Conducătorii clubului n-au absolut nici o strategie împotriva acestei căderi libere. La început i-au apărat pe jucători, apoi le-au ţinut cuvîntări, încercînd să-i mobilizeze. Şi-au spus că, de fapt, criza e doar o invenţie a presei. Nimic din toate astea n-a mers. Mai mult. Preşedintele de onoare, Franz Beckenbauer, a pus gaz pe foc criticându-l pe Robben pentru egoismul său în joc. A rezultat o dezbatere naţională, iar mai nou, în loc să prelungească, olandezul se gîndeşte la o întoarcere în Anglia.

8 goluri doar a marcat Bayern în cele 7 etape scurse din retur. Mai puţin decît codaşele Augsburg (10) şi Freiburg (9)

13,6 e numărul şuturilor la poartă de care bavarezii au nevoie pentru a marca un gol

2 e numărul punctelor aduse de Bayern din cele 4 deplasări susţinute pînă acum în retur

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (4)
catzulinho
catzulinho  •  10 Martie 2012, 12:23

Bate cu handicap astazi pe Allianz cu Hoffenheim. Este o echipa prea uriasa ca sa mearga chiar asa de prost si in plus Dortmund e mai buna in sezonul asta decat Bayern, asta nu inseamna ca Bayern e chiar asa de slaba acum daca nu o ajunge pe Dortmund

biancorossi
biancorossi  •  10 Martie 2012, 11:31

imperatore unde esti domle??? ce sustineai de FCB ??? 2-3 etape mai nasoale si gata, ai?? ....)))))))))) ti-am zis ca dortmund ia titlul.

spivak
spivak  •  10 Martie 2012, 10:51

Adică Heynckes e ”vinovat” că n-a schimbat sistemul cu care a dominat turul! S-a mai văzut vreo echipă care să schimbe ce merge perfect? Barcelona, cumva? Ehei, dragi găozetari, ce păcat că la magazin se vinde doar creier de porc. Dar nu-i nimic, poate încercaţi cu ăla.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează