INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Reacția lui Carlo Ancelotti la introducerea cartonașului albastru: „În fiecare an fotbalul devine mai complicat!”

Carlo Ancelotti nu este mulțumit de inovațiile IFAB / Foto: Getty Images
Carlo Ancelotti nu este mulțumit de inovațiile IFAB / Foto: Getty Images

Articol de - Publicat vineri, 09 februarie 2024 14:02 / Actualizat vineri, 09 februarie 2024 14:23

Carlo Ancelotti (64 de ani), antrenorul lui Real Madrid, a criticat noutatea pregătită de FIFA, în complicitate cu IFAB: „Nu știu dacă acest cartonaș albastru îi va ajuta pe arbitri. Ideea generală era că regulile ar trebui să simplifice jocul de fotbal”.

Ultima inovație propusă spre aprobare celor de la International Board este deja contestată la nivel înalt. Introducerea unui nou cartonaș, de culoare albastră, care va fi experimentat în ligile inferioare pentru început, l-a nemulțumit profund pe Carlo Ancelotti. 

Șumudică, atacat în Turcia: „Face declarații agresive, dar nu vrea să accepte jocul prost al lui Gaziantep”
TURCIA
Șumudică, atacat în Turcia: „Face declarații agresive, dar nu vrea să accepte jocul prost al lui Gaziantep”

La conferința de presă de dinaintea derby-ului pentru titlu în La Liga cu Girona, antrenorul lui Real Madrid și-a exprimat părerea față de cartonașul albastru: „Ideea generală pe care o am despre reguli este că ar trebui să încerce să simplifice jocul cât mai mult posibil. 

Pentru a simplifica un regulament, care însă devine din ce în ce mai complicat în fiecare an. Nu știu dacă respectivul cartonaș le va ajuta în muncă arbitrilor”.

Regulă inspirată din rugby și hochei

Cartonașul albastru va fi folosit în situații de genul eliminării temporare pentru faulturi tactice și proteste la deciziile arbitrilor. Jucătorilor trecuți zece minute pe bancă li se va arăta cartonașul albastru. Inițial, culoarea ar fi trebuit să fie portocalie, dar s-a renunțat după ce s-a ajuns la concluzia că ar putea crea confuzie între cartonașele galben și roșu. Și s-a ales albastru. 

Daily Telegraph a aflat că a fost deja testat cu succes la competițiile de copii și juniori din Țara Galilor și din Suedia, consecința fiind reducerea faulturilor tactice și a reacțiilor deplasate ale fotbaliștilor.

„Zvonul este incorect și prematur!”

După ce a primit numeroase critici, FIFA a ținut să precizeze că informațiile ajunse în presă nu sunt adevărate. Forul suprem a și descris ca „incorect şi prematur” zvonul despre testarea cartonaşelor albastre, după cum transmite DPA. 

De asemenea, a dat asigurări că experimentele nu se vor face la nivelul legilor de elită, ci se vor testa în diviziile inferioare înainte de a se lua o decizie în privința aplicării acestora în fotbalul care contează: 

„Orice astfel de studii, dacă sunt implementate, ar trebui să se limiteze la testarea într-o manieră responsabilă la nivelurile inferioare”. Și președintele UEFA, Aleksander Ceferin a reacționat: „Acesta nu va mai fi fotbal!". Dar șeful de la Nyon ar putea fi obligat să aplice "sin-bin"!

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Ladislau Boloni este victima conflictului dintre doi directori ai clubului Metz. „Nu aș folosi cuvântul criză, aș spune că avem probleme!”
FRANȚA
Ladislau Boloni este victima conflictului dintre doi directori ai clubului Metz. „Nu aș folosi cuvântul criză, aș spune că avem probleme!”
Își sfătuiește public fiul: „Sper să-ți prelungești contractul cu Real Madrid, i-ai face bucuroși pe toți!”
LA LIGA
Își sfătuiește public fiul: „Sper să-ți prelungești contractul cu Real Madrid, i-ai face bucuroși pe toți!”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
petre47
petre47  •  09 Februarie 2024, 19:39

Ancelotti are dreptate: in loc sa simplificam regulile, inventam altele noi. Ati jucat fotbal "in curtea scolii"? Cum era fara ofsaid? De ce nu se renunta la aceasta regula mizerabila? Imaginati-va si veti descoperi cat de frumos ar deveni fotbalul fara aceasta regula care nu are nicio justificare. Pe deasupra, s-ar elimina toate galcevile ce le creeaza. Sa eliminam regula de "ofside" din fotbal.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează