INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Cavani execută după clopoţel. Minunea Napoli » 90 + ∞

Articol de - Publicat marti, 21 decembrie 2010 00:00

Fără golurile marcate în finalurile de meci, coşmarul Stelei n-ar fi fost în lupta pentru titlu şi nici în primăvara Europa League


Napoli e distribuită numai în thrillere în acest sezon. Nici măcar cel mai bun regizor cu care a lucrat patronul De Laurentiis nu ar fi putut scoate producţii mai reuşite decît trupa lui Mazzarri: locul 2 în Serie A, la 3 puncte de lider, şi calificarea în primăvara Europa League.

Fără finalurile de meci fantastice, "azzurrii" erau la mijlocul clasamentului şi în urma Stelei! Prin presing şi viteză, Napoli îşi epuizează prada, aplicîndu-i loviturile de graţie după minutul 75. În total 14 goluri, adică mai mult de jumătate din cele 26 înscrise în campionat!

6 dintre ele au venit însă în prelungiri. Palermo, Steaua şi Lecce sînt ultimele victime de pe "San Paolo". Patru goluri îi aparţin "Matadorului" Cavani, uruguayanul recidivînd duminică, iar celelalte, lui Lavezzi şi Maggio. De patru ori Napoli a învins cu 1-0 şi o dată a făcut 3-3.


NAPOLI CÎŞTIGĂ 12 PUNCTE ÎN SERIE A DUPĂ MINUTUL 75

Există trei motive
"Gazzetta dello Sport" a descoperit explicaţiile miracolului napoletan din prelungiri:
1. pregătirea fizică extraordinară;
2. caracterul puternic al echipei: fără determinare şi curaj, te demoralizezi înainte de minutul 90;
3. calităţile tehnice incredibile ale unor jucători, mai ales Cavani. Cînd adversarii sînt epuizaţi, iar muşchii obosiţi le afectează reflexele, diferenţa e făcută de clasă.

A păţit-o şi Steaua
Napoli a marcat în prelungiri şi în Europa League, mereu contra Stelei. Ambele goluri au fost reuşite de Cavani. În Ghencea, atacantul uruguayan a egalat (3-3) în minutul 90Ă7, iar pe "San Paolo", a punctat în minutul 90+3. Un 1-0 decisiv pentru calificarea în "16"-imi.


6 goluri în cele 23 de partide jucate în campionat şi în Europa League au fost reuşite de Napoli dincolo de minutul 90


"Dumnezeu m-a trimis pe «San Paolo» şi Lui vreau să Îi dedic toate golurile"
Edinson Cavani, atacant Napoli

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (3)
ispasdn
ispasdn  •  21 Decembrie 2010, 01:46

CAVANI, te iubim! Ai adus bucurie în casele noastre, ale LATINILOR şi firescul înec la mal în bordeiele celor din Hindustan! VIVA GINTA LATINĂ!

ispasdn
ispasdn  •  21 Decembrie 2010, 01:45

Cavani, te iubim! Eşti cel care a adus bucuria în casele noastre, ale LATINILOR şi firescul înec la mal în bordeiele gitanilor veniţi din Hindustan! VIVA GINTA LATINĂ!

costinhao
costinhao  •  21 Decembrie 2010, 01:11

guie cavani

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close