INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  FRANȚA

Ce înseamnă impactul Lionel Messi? Suma astronomică pe care i-a adus-o lui PSG

PSG profită din plin de transferul argentinianului Lionel Messi, foto: Guliver/gettyimages
PSG profită din plin de transferul argentinianului Lionel Messi, foto: Guliver/gettyimages

Articol de - Publicat joi, 22 septembrie 2022 11:55 / Actualizat joi, 22 septembrie 2022 12:58

PSG profită din plin de transferul argentinianului Lionel Messi. Într-un an, veniturile clubului au crescut mult după venirea lui Messi pe „Parc des Princes”. Cu 700 de milioane!

În două decenii, salariul lui Messi a ajuns la cer în Catalunya. De la 5.409 euro, în 2002, la 14 ani, ca junior, la 138 de milioane, cu tot cu bonusuri, în 2021, la despărțirea de Barcelona. 

Nicolae Dică schimbă placa » Tactica pregătită pentru a redresa FCSB: „Antrenăm asta, în Europa a funcționat”
FCSB
Nicolae Dică schimbă placa » Tactica pregătită pentru a redresa FCSB: „Antrenăm asta, în Europa a funcționat”

Barcelona putea depăși miliardul datorită lui Lionel Messi! 

Dar, mai ales datorită lui, clubul catalan era pe primul loc în ierarhia veniturilor din sport în sezonul 2018-2019, cu un record de 959,3 milioane de dolari, conform raportului Deloitte Football Money League 2020. 

Și Deloitte estima că Barcelona urma să devină întâia grupare care depășește pragul miliardului. Pandemia a răsturnat toate așteptările. 

23,7 milioane în primele 7 minute. 150.000 de tricouri vândute!

La PSG, Messi are un salariu de 30 de milioane de euro net. Totuși, parizienii câștigă mult mai mult. Cotidianul argentinian El Economista (citat de Marca) a scris că transferul lui Lionel Messi a generat în contul roș-albaștrilor nu mai puțin de 700 de milioane de euro într-un an!

Încă de la semnarea contractului, trendul era foarte clar. În primele șapte minute din momentul punerii în vânzare, PSG a epuizat întreg stocul online de 150.000 de tricouri oficiale cu numele său pe spate. Pentru 23,7 milioane! 

Ce aduce Lionel Messi. Sponsori, tricouri, social media 

Ce s-a întâmplat de-a lungul sezonului 2021-2022? Iată ce înseamnă marca LM10! 

  • 10 sponsori noi au încheiat contracte cu PSG. Sumele acordurilor au crescut, inclusiv pentru vechii parteneri. 
  • Peste un milion de tricouri au fost vândute (prețuri între 90 și 160 de euro), 60 la sută dintre ele având Lionel Messi pe spate. 
  • Impactul a fost major și asupra rețelelor de socializare. PSG are acum 150 de milioane de followers, peste 15 milioane de urmăritori numai în ultimul an. A devenit cea mai importantă companie franceză pe Instagram.

Citește și alte știri de fotbal internațional: 

Cenzură în Spania! Șefii La Liga vor comentarii pozitive la meciurile transmise, altfel cer înlocuirea comentatorilor! Detalii incredibile

Un alt pilon al Barcelonei părăsește echipa lui Xavi! O nouă aventură după 15 ani

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează