INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Ce sfaturi le dă Mourinho antrenorilor înaintea unui interviu: "Nu fi fals, nu te ascunde, fii cine eşti!"

Jose Mourinho a reuşit să ducă Realul la 10 puncte de Barcelona în acest sezon.
Jose Mourinho a reuşit să ducă Realul la 10 puncte de Barcelona în acest sezon.

Articol de - Publicat sambata, 03 martie 2012 00:00 / Actualizat sambata, 03 martie 2012 10:57

Într-un altfel de dialog, inimitabilul portughez de la Real Madrid dezvăluie ceea ce stadionul, sala de conferinţe sau televiziunea nu pot să ofere: omul Jose.

Jose s-a transformat. Nu mai e tipul dur, intransigent întotdeauna, agresiv uneori, sarcastic alteori, pe care îl vedem pe stadion. Într-un interviu pentru revista FHM, antrenorul lui Real e natural şi relaxat, vorbind despre muzică, vinuri, mîncare, haine, dar şi despre siguranţă, sinceritate şi libertate. Spune de ce îi lipseşte Londra şi ce are unic Madridul. Şi acceptă patru întrebări neaşteptate.

- Jose, dacă ai putea alege orice trupă sau interpret, pe cine ai invita să cînte la petrecerea ta?
- Pe Bryan Adams. Şi cred că am şanse. Sîntem prieteni şi vorbim destul de des. Poate atunci cînd împlinesc 50 de ani. Acum am 49, probabil că în 2013.

Bieber, Pitbull şi Sting

- Ce muzică se mai ascultă în casa lui Mourinho?
- Fata mea are 13 ani, deci Justin Bieber e pe listă. Băiatul meu are 11, aşa că nici Pitbull nu lipseşte. Dar ceea ce mă bucură este că, atunci cînd eu şi mama lor punem ce ne place nouă, puştii zic: "Hei, ce muzică bună!". Pot să asculte şi ei Bryan ori Sting, există muzică pentru toate timpurile.

- Crezi că oamenii fac presupuneri asupra adevăratului Jose?
- Da, şi e normal. Pe Jose Mourinho îl văd doar la meciuri, pe stadioane, la televiziune, la conferinţe de presă şi fanii nu mă cunosc într-adevăr. Însă mă bucur că este aşa. Încerc să mă păstrez numai pentru familie.

"Lumea e ipocrită"

- Să fii antrenor e mare lucru astăzi. Sînt şi alte meserii pe care le admiri?
- Oamenii care salvează vieţi sînt incredibili: doctorii şi pompierii.

- Ce sfaturi le-ai da altora înaintea unui interviu?
- Lumea e ipocrită în asemenea situaţii şi, uneori, trebuie să spui ce nu vrei să spui şi trebuie să ascunzi ce nu vrei să ascunzi. Dar eu am convingeri foarte puternice: fii cine eşti, spune ce trebuie să spui, nu te ascunde, nu fi fals, iar oamenii trebuie să te accepte, pentru că eşti cine eşti!

"Siguranţa e importantă, ştiu că a avea siguranţă e crucial. Dar libertatea de a alege e şi mai importantă" (Jose Mourinho)

"Merg cu copiii, dar nu mănînc cu copiii!"

- Dacă te-ai putea întoarce în timp, ce sfat i-ai da lui Jose la 24 de ani?
- Fii gata de o lume competitivă! Dar toţi avem nevoie şi de un moment norocos în viaţă. Fă ce-ţi place şi pregăteşte-te la maximum! Încearcă să ai cariera la care ai visat întotdeauna, fii corect şi mulţumit cu tine însuţi.

- În ce ţară se mănîncă cel mai bine?
- Portugalia. Poţi vorbi de bucătăria franceză, de bucătăria italiană şi e OK, însă cea portugheză e cea mai bună. Nu doar datorită calităţii produselor, ci şi a modului în care gătesc lusitanii.

- Ce iei de la fastfood?
- Nu iau nimic, niciodată, de la fastfood! Nici măcar cînd ies cu copiii. Lor le place hamburger sau pizza... Merg cu ei, dar nu mănînc cu ei.

- Ce găteşti cel mai bine?
- Nu gătesc. Absolut deloc.

Obsedat de calitate

- Ştim că îţi place vinul. Care e preferatul tău?
- Nu sînt un specialist. Ştiu doar ce-mi place şi ce nu-mi place. Ador dulceaţa vinului roşu portughez. Pentru mine, e peste Bordeaux.

- Ce cauţi cînd îţi cumperi haine?
- Să fie confortabile. Şi sînt obsedat de calitate.

- Pe ce cheltuieşti banii?
- Îi cheltuiesc pe soţie, pe copii, pe prieteni. Niciodată pentru mine.

- Ai tot mai multe fire albe în păr. Îţi aminteşti cînd a apărut primul fir alb?
"Primul fir alb mi-a apărut foarte devreme, aveam 18 sau 19 ani. Bunica mi-a spus că dacă îl smulg, ies şapte în locul lui"

Londra vs Madrid

- Ai dezvăluit că ai vrea să te întorci în Anglia. Îţi lipseşte Londra?
- Îmi lipseşte libertatea de a mă plimba pe stradă cu familia fără ca oamenii să mă deranjeze. Îmi lipsesc cinele într-un restaurant în care oamenii nu mă întrerup şi, dacă vor un autograf sau o fotografie, mă aşteaptă pînă termin şi mă ridic de la masă. Îmi lipsesc meciurile la prînz sîmbăta sau duminica. Îmi lipseşte antrenamentul deschis la care nu vine nimeni. Îmi lipseşte viaţa din centrul oraşului.

- Şi ce are Madridul bun, lucru pe care Londra nu ţi-l poate oferi?
- Are cel mai tare club din lume, aşa că am cel mai bun job din lumea fotbalului, ceea ce e fantastic. Oamenii seamănă cu portughezii mei. Îţi arată dragostea şi respectul lor într-un mod foarte deosebit. Dar sînt la cel mai valoros club din lume, iar familia e fericită.

"Îmi plac şi alte sporturi. Nu însă cricketul. Meciurile par că nu se vor termina niciodată" (Jose Mourinho)

4 întrebări neaşteptate

- Poate un bărbat folosi creme antirid?
- Cîteodată.

- Poate un bărbat să se epileze?
- Niciodată.

- Poate un bărbat să-şi facă manichiura şi pedichiura?
- Uneori, da. Fotbaliştii trebuie să aibă grijă de picioarele lor.

- Poate un bărbat să apeleze la tratamente faciale?
- Nu eu!

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (3)
fetitepebani.ro
fetitepebani.ro  •  03 Martie 2012, 13:44

pana la urma cred ca nici el nu se arata chiar asa cum este. Nu cred ca in realitate este atat de arogant si plin de el cum vrea sa para

tzii
tzii  •  03 Martie 2012, 12:23

ar trebui sa scrie o carte la cate stie

caras
caras  •  03 Martie 2012, 09:49

"Pe Jose Mourinho îl văd doar la meciuri, pe stadioane, la televiziune, la conferinţe de presă şi fanii nu mă cunosc într-adevăr. Însă mă bucur că este aşa. Încerc să mă păstrez numai pentru familie"

Vezi toate comentariile (3)
Comentează