INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  SPANIA

Ceasul vindecării » Gestul de campion adevărat al lui Eric Abidal

Abidal tocmai şi-a prelungit contractul cu Barcelona. Actuala înţelegere expira în iunie 2012
Abidal tocmai şi-a prelungit contractul cu Barcelona. Actuala înţelegere expira în iunie 2012

Articol de - Publicat marti, 17 ianuarie 2012 00:00 / Actualizat luni, 16 ianuarie 2012 22:25

Apărătorul francez al Barcelonei a supravieţuit cancerului şi ajută acum un puşti atins de această gravă maladie. I-a făcut un cadou neaşteptat.

În decembrie, o scrisoare a ajuns la sediul jurnalului catalan La Vanguardia. Un părinte, Garcia Serra, îşi spunea povestea emoţionantă despre copilul său căruia i se depistase o tumoră pe creier.

"I-am zis băiatului că are la cap aceeaşi problemă pe care Abidal a avut-o la ficat. «Abidal a luptat şi a învins boala. Şi tu trebuie să lupţi!». A prins curaj dintr-o dată!". Fiul i-a cerut tatălui tricoul lui Abidal de la Barcelona: "Mi-a promis că se va bate ca Abidal pentru a cîştiga propria lui Ligă a Campionilor".

I-a cumpărat tricoul blaugrana cu numărul 22, iar puştiul a intrat în operaţie îmbrăcat cu el. Au urmat cinci luni de chimioterapie...

Destinele s-au încrucişat. Într-o zi, tatăl l-a întîlnit pe apărătorul francez într-un butic. "I-am arătat fotografia cu băiatul meu pe patul de spital în tricoul său şi i-am mulţumit pentru exemplul pe care ni l-a dat".

Pe 5 ianuarie, Abidal, alături de Puyol şi Alexis au fost la spital pentru a vizita mai mulţi copii bolnavi de cancer. Unul dintre ei, puştiul lui Garcia Serra. Văzîndu-l plîngînd, fotbalistul i-a zîmbit: "Arătă-mi că eşti curajos! Şi eu m-am luptat cu boala şi iată-mă aici!". Abidal a rămas lîngă băiat. L-a liniştit. La plecare, i-a făcut un cadou special. "Şi-a privit ceasul, ca şi cum ar fi vrut să ştie ce oră e. Apoi, a desfăcut brăţara Rolexului Daytona, prinzînd-o pe mîna copilului. I-a spus: «Vreau să păstrezi acest suvenir. Şi vreau să învingi. Numele meu e gravat pe spate»". Aşa s-au despărţit cei doi. Iar băiatul luptă.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (2)
marian.fratila78
marian.fratila78  •  17 Ianuarie 2012, 10:17

SUFLET MARE! CARACTER PUTERNIC! EXEMPLU DE VIATA! BRAVO ABIDAL!!!!!!!

2dorr
2dorr  •  17 Ianuarie 2012, 02:26

Felicitari

Vezi toate comentariile (2)
Comentează