INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TOP 10

Cele mai inspirate 10 schimbări din istoria fotbalului » Jucătorii care au devenit staruri după ce s-au reprofilat

John Charles +8   FOTO
John Charles

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 octombrie 2015 17:40

  1. John Charles - Legenda galeză a început ca fundaș central la Leeds, dar a devenit unul dintre cei mai prolifici atacanți ai generației sale. După o perioadă excelentă la Leeds, Charles s-a mutat la Juventus în 1957. A devenit golgeter în primul sezon, 28 de reușite. A fost poreclit "Uriașul prietenos" datorită felului său de a fi și este rememorat cu emoție și afecțiune de fanii lui Juventus care l-au văzut jucînd.
  2. Franz Beckenbauer - Legenda Germaniei recunoscută ca unul dintre cei mai mari fotbaliști din istorie, dar puțini știu că a început ca mijlocaș ofensiv la Bayern în 1964. După Mondialul din 1966 i s-a schimbat rolul. A jucat libero, echivalentul închizătorului în fotbalul modern. A cîștigat toate trofeele posibile.
  3. Ray Kennedy - Unul dintre puținii jucători care au în palmares toate trofeele interne și cu Arsenal, și cu Liverpool. A fost un atacant letal la Arsenal la începutul anilor '70, apoi a semnat cu Liverpool în 1974, a primit tricoul cu numărul 5 și a fost mutat la mijlocul terenului, unde a avut rezultate extraordinare.
  4. Paul Scholes - A început ca atacant, în 1997 a fost mutat la mijlocul terenului, după accidentarea lui Roy Keane, devenind unul dintre cei mai mari jucători din istoria lui United.
  5. Thierry Henry - La Monaco juca în bandă, apoi a venit transferul la Arsenal, în 2000, și totul s-a schimbat pentru francez. A devenit atacant, un post în care a crescut extraordinar în timp.
  6. Andrea Pirlo - Magicianul italian a început ca trequartista la Brescia, dar avîndu-l pe Baggio concurent pe post, a fost forțat să joace mijlocaș. Cînd a ajuns la Milan, a fost folosit pe postul său inițial și a devenit un superstar sub comanda lui Ancelotti.
  7. Bastian Schweinsteiger - În 2009, sub comanda lui Van Gaal, a fost mutat din banda dreaptă în centru, devenind mijlocaș defensiv. Rolul s-a dovedit a fi perfect pentru Schweini.
  8. Gareth Bale - Galezul a jucat inițial fundaș stînga la Southampton, dar a prins încredere abia cînd a fost mutat mai sus. Unul din momentele memorabile din istoria fotbalul s-a petrecut în Inter - Tottenham, cînd "i-a rupt frînele" lui Maicon.
  9. Robin Van Persie - A jucat în banda stîngă la Feyenoord, iar Arsene Wenger l-a ochit, l-a adus la Arsenal și l-a făcut atacant.
  10. Vincent Kompany - A jucat mijlocaș defensiv la Anderlecht și Hamburg. Ajuns în 2008 la City, belgianul a mai evoluat 2 ani închizător, apoi în 2010 a fost mutat în centrul defensivei, devenind unul dintre cei mai apreciați stoperi.

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (8)
the_gunner
the_gunner  •  25 Octombrie 2015, 08:27

Peter Cech - Sparta Praga : virf la juniori ,portar la seniori . Dudu Georgescu si Viorel Nastase - Progresul Buc : perechea de fundasi centrali .Mutati in fata au devenit virfuri de clasa. Deasemenea,Ciocan ,virful lor de atunci ,a fost mutat in mijlocul apararii si a prins si nationala ca stoper. Crisan -FC Baia Mare: a debutat ca fundas lateral si dupa citeva meciuri l-au folosit extrema si acolo a ramas . Hrubesch-SV Hamburg : stoper la Hamburg .Dupa doi ani mutat virf si prinde nationala . Gerd Muller- Bayern : copil de mingi ,fundas de margine la juniori si virf la seniori. Lewandovski-Bayern : stoper la Lech ,mai apoi virf la Borussia si Bayern. Danny Blint-Man Utd: mijlocas ofensiv la Ajax ,stoper la MUFC . Bolony-ASA,Steaua : extrma stinga la debut ,dupa un an mijlocas la inchidere.

shab
shab  •  24 Octombrie 2015, 21:57

Lipseste Cosmin Barcauan.

ungurul_vesel
ungurul_vesel  •  24 Octombrie 2015, 19:59
Postat de spion_kop pe 24 Octombrie 2015, 18:13

te-as contrazice putin, la Barca fost trecut FC de nevoie, de conjuctura ...ma rog, este parerea mea

Eu totusi cred ca a fost cumparat sa-l inlocuiasca pe Puyol. Dar e posibil sa gresesc.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează