INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  TRANSFERURI

Cele mai mari transferuri ratate din istoria fotbalului » Maradona, Zidane, Platini sau Ronaldinho au fost aproape de echipe inedite

foto: blog.sfgate.com
foto: blog.sfgate.com

Articol de - Publicat vineri, 31 ianuarie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 31 ianuarie 2014 16:08

Dacă în fotbalul românesc s-au ratat transferurile lui Obi Mikel, Falcao sau Kolarov, nivelul de transferuri ratate în Occident este mult mai mare.

Diego Maradona, Zinedine Zidane, Michel Platini, Ronaldinho, Cristiano Ronaldo sau Zlatan Ibrahimovici sînt fotbalişti colosali care au fost refuzaţi de mai multe echipe înainte să ajungă la nivelul maxim, informează site-ul FIFA.

Maradona a fost aproape de Sheffield United acum 36 de ani
Povestea începe cu unul dintre cei mai mari fotbalişti din istorie, Diego Maradona. Gruparea engleză a preferat să-l aducă pe Alex Sabella din America de Sud pentru că era mai ieftin decît Maradona. După ce l-a urmărit la un turneu, managerul clubului l-a dorit insistent pe Diego, dar costa 350.000 de lire sterline, iar oficialii clubului au acceptat să-l achiziţioneze doar pe Sabella pentru 160.000.

Maradona nu a fost aproape doar de Premier League, ci şi de marea rivală din Argentina, River Plate. Cunoscut pentru că a ajuns la Boca Juniors, Maradona a fost iniţial aproape de River, însă şefii lui River nu au vrut să-i ofere un salariu asemănător cu al vedetelor Passarella şi Fillol. "Am avut un vis să joc pentru River, dar cei de acolo l-au spulberat"

"De ce să-l luăm pe Zidane dacă îl avem pe Sherwood?"
Nu doar Diego Maradona a fost aproape de Premier League, ci şi unul dintre urmaşii lui, francezul Zinedine Zidane. Kenny Dalglish, managerul lui Blackburn de la acea vreme, a acceptat să-l achiziţioneze pe Zizou, însă a fost oprit de patronul clubului cu o întrebare şocantă: "De ce să-l aducem pe Zidane dacă îl avem pe Tim Sherwood?". Cel din urmă este chiar actualul manager al lui Chiricheş la Tottenham, dar nu a impresionat ca fotbalist.

Platini şi Gascoigne, graşi pentru fotbal
Maradona şi Zidane au ratat transferuri din cauza banilor, dar Michel Platini şi Paul Gascoigne au fost consideraţi prea graşi pentru fotbal. Antrenorii de la Metz l-au catalogat "gras" pe Platini înainte să ajungă unul dintre cei mai buni fotbalişti din istorie, lucru similar cu Gascoigne, englezul care a ratat un transfer la Ipswich Town din acelaşi motiv.

Arsenal, campioană la transferuri ratate
Recunoscută pentru insistenţa de a promova jucători tineri, dar şi pentru departamentul de scouting al clubului, Arsenal a ratat trei jucători incredibili în ultimii ani. Cristiano Ronaldo a fost la antrenamentele lui Arsene Wenger, dar cele două cluburi nu s-au înţeles, iar Zlatan Ibrahimovici a refuzat să dea probe de joc pentru londonezi pentru a semna o eventuală înţelegere cu Arsenal. De asemenea, nici Yaya Toure, poate cel mai bun mijlocaş box-to-box din Premier League în acest moment, nu a ajuns în 2005 la Arsenal.

Ronaldinho a fost ca şi transferat în Scoţia
Brazilianul Ronaldinho a fost transferat de PSG în Europa, dar puţină lume ştie că înainte de acest transfer a fost aproape de o destinaţie inedită. St. Mirren, echipă din campionatul scoţian, l-a dorit şi era foarte aproape să-l transfere, dar tranzacţia nu s-a mai efectuat. Şi marele Johan Cruyff a fost aproape să ajungă în Scoţia, la Dumbarton, dar cînd avea 33 de ani.

Alţi jucători uriaşi care au ratat transferuri în ultimul moment:
Kaka a fost considerat prea scump de Gaziantepspor la 1.5 milioane de euro înainte să fie achiziţionat de AC Milan cu 6.
Alfredo Di Stefano putea ajunge la Barcelona în loc de Real Madrid
Gerd Muller a fost aproape de rivala 1860 Munchen înainte să se transfere la Bayern.
Andrei Şevcenko a fost refuzat de West Ham, FC Koln şi Werder Bremen.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
alexs_steaua
alexs_steaua  •  01 Februarie 2014, 13:58

Asta cu Cruyf si Ronaldinho mi se par cele mai incredibile,bine,cel putin pentru Ronaldinho,ca nu s-a mai facut transferul ca si-ar fi ratat cariera.

drimmero
drimmero  •  31 Ianuarie 2014, 21:37
Postat de legend31 pe 31 Ianuarie 2014, 20:15

Nicio sansa sa vina Hazard la voi..Draxler poate

ma refeream la faptul ca Hazard trebuia sa ajunga la Arsenal dar s-a zgarcit Wenger si n-a vrut sa dea 22 de mil pe el lui Lille apoi peste un an a ajuns la Chelsea

legend31
legend31  •  31 Ianuarie 2014, 20:15
Postat de drimmero pe 31 Ianuarie 2014, 14:50

peste cativa ani pe lista lui Arsenal se vor adauga Hazard si Draxler.

Nicio sansa sa vina Hazard la voi..Draxler poate

Vezi toate comentariile (13)
Comentează